|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
TOTAL Član

Pridružen-a: Sre 25 Jan 2006 9:18 Prispevkov: 109 Aktiv.: 0.46
|
Objavljeno: Pon Jan 22, 2007 1:21 pm Naslov sporočila: com port |
|
|
Zanima me, če ima kdo kakšno rešitev, kako bi krmilil com port (vklop izklop releja različni časi). Imam pa v mislih, da bi si naredil eno skripto v kateri bi imel definirane te čase. Hvala za kakšen uporaben namig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bferlic Član

Pridružen-a: Tor 09 Dec 2003 17:28 Prispevkov: 99 Aktiv.: 0.42 Kraj: Brezula, Rače
|
Objavljeno: Pon Jan 22, 2007 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Operacijski sistem pa? Ce hoces direktno krmiljenje, je enostavneje uporabiti LPT port, imas 8 izhodov. Drugace pa lahko direktno krmilis menda 3 linije. Lahko pa seveda uporabis na sprejemu mikrokontroler... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
aly Član

Pridružen-a: Tor 28 Sep 2004 14:51 Prispevkov: 9407 Aktiv.: 39.67 Kraj: Kranj - struževo
|
Objavljeno: Pon Jan 22, 2007 5:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
Delphi, LabView, VisualBasic,... itd na windowsih.
Pošiljaš podatke enemu mikrokontrolerju.
Ne priporočam direktne uporabe FlowControl linij, ker jih ob bootanju windowsi "premetavajo".
LP _________________ I'm going to stand outside, so if anyone asks, I'm outstanding  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Čet Jan 25, 2007 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo!
Pred dobrim tednom sem na namiznem računalniku formatiral C: in na novo namestil celotni sistem WinXP in vse gonilnike, programe,... .
Ob prejšnji namestitvi sem izklopil AutomaticUpdates, ko je ponudil namestitev SP2, sedaj pa dovoljujem vse posodobitve, tako da imam SP2, ... .
V COM2 imam priklopljen serijski kabel za programiranje, s katerim sem doslej normalno programiral.
Ko sem sinoči spet hotel programirati s K8048, mi je v ProgPic2 napisalo "COM-Init-Error" .
Priklopil sem Atmel programator PG302 in Microcontroller Programmer v3.01 mi izpiše "Comm port not available".
Gre za neko zmedo s skupno rabo, saj sem v "System info" našel, da je COM2 "zaseden", čeprav ni. Proklik je na COM1, ostalih stvari nimam gor.
Če nekajkrat "Onemogočim" in "omogočim" COM2 v Upravitelju naprav, mi po naključju včasih začne normalno delovati, a le do ponovnega zagona.
1. Kje piše, katere naprave uporabljajo COM2 ? System Info pove le, da je zaseden, ne pa od koga.
2. Kakšne morajo biti nastavitve v Nadzorna plošča --> Skrbniška orodja--> Storitve za "COM+ Event System" in "COM+ System Application"?
3. Kako prepričati Windowse, da si zapomnejo stanje sistema ob kliku na "OK"?
Hvala in LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janbar Član

Pridružen-a: Sre 15 Nov 2006 17:59 Prispevkov: 81 Aktiv.: 0.36 Kraj: Ig
|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 6:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
ad. 2
COM+ nima povezave z serijskim portom. Kratica pomeni "Component Object Model" in je namenjena izmenjavi podatkov med programi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.99
|
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 6:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala za ad. 2.
Ko sem nameščal čitalec kartic za Proklik, sem imel težave z nalomljenim kablom zaradi zvijanja. Preden sem to našel in odpravil sem tudi po Storitvah brskal in nisem vedel, če sem nato prav nazaj spravil.
Pri nameščanju gonilnikov za čitalec sem tudi obkljukal COM1, COM2 in COM3, ker sem večkrat premestil kabel med COM1 in COM2, ko sem iskal napako z nezaznavanjem čitalca.
Pravkar sem ponovno namestil gonilnik in obkljukal Samo COM1, kjer se čitalec dejansko nahaja, in s tem se je COM2 port sprostil. Pred tem ga je očitno zasedal čitalec, čeprav ga ni bilo tam.
V glavnem "PICerija" je znova odprta .
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.69 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Pon Jan 29, 2007 11:14 am Naslov sporočila: |
|
|
igo je napisal/a: |
Priklopil sem Atmel programator PG302 in Microcontroller Programmer v3.01 mi izpiše "Comm port not available".
Gre za neko zmedo s skupno rabo, saj sem v "System info" našel, da je COM2 "zaseden", čeprav ni. Proklik je na COM1, ostalih stvari nimam gor.
Če nekajkrat "Onemogočim" in "omogočim" COM2 v Upravitelju naprav, mi po naključju včasih začne normalno delovati, a le do ponovnega zagona.
1. Kje piše, katere naprave uporabljajo COM2 ? System Info pove le, da je zaseden, ne pa od koga. :?:
|
Ja, to je precej neprijetna zadeva. V glavnem je pa to programska napaka. Če v (svojem) programu pograbiš (allociraš) com port, in ga ob izhodu iz programa ne sprostiš (na roke), bo port ostal v uporabi. V principu je podobna stvar, ko računalniku počasi samo od sebe zmanjkuje spomina. Nekdo naredi allocate(), pozabi pa na deallocate(). Posledice so znane.
Nauk: ko windows reče, da je COM port zaseden, je ta res zaseden. Za sprostitev pomaga restart windowsa. [dvakrat cenzurirano], ampak tako je.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 499 dni