|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pon Nov 28, 2016 1:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na hitro sem po-SPICE-al enofazno različico. Za valovitost 72V (1300uF) sem dobil 3. harmonik 14,9A, kar presega omejitev več kot šestkrat. Celotna efektivna vrednost pa znaša 26A.
S pasivnim PFC-jem po mojem tudi ne bi prišel na 2,3A.
Sklepam, da gre za neko zastarelo zadevo ali pa sploh ni namenjena za Evropski trg. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
LukaQ Član

Pridružen-a: Sre 14 Maj 2014 20:32 Prispevkov: 57 Aktiv.: 0.42 Kraj: Ljubljana/Velenje
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2016 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
sej imaš tudi tako močne enofazne stvari pri nas, nimajo vsi 3 faznega sistema _________________ www.classdaudio.tk |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
qwertz Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57 Prispevkov: 2743 Aktiv.: 13.21 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Tor Nov 29, 2016 9:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
Celo nekatere industrijske zadeve (kar močne) imamo pri nas v 1 fazni različici . Po drugi strani imamo pa motorčke, neke majhne ventilatorje na 3 F.
Definitivno pa imamo doma vse preveč aparatov na eno fazo, namesto , da bi izkoristili 3 fazni sistem, ki ga ima velika večina prebivalstva. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Nov 30, 2016 10:01 am Naslov sporočila: |
|
|
LukaQ je napisal/a: |
sej imaš tudi tako močne enofazne stvari pri nas, nimajo vsi 3 faznega sistema |
qwertz je napisal/a: |
Celo nekatere industrijske zadeve (kar močne) imamo pri nas v 1 fazni različici . Po drugi strani imamo pa motorčke, neke majhne ventilatorje na 3 F. |
Z mojim sporočilom sem imel v mislih naprave za gospodinjsko rabo, ki padejo pod IEC/EN61000-3-2, kateremu omenjena TČ očitno ne ustreza. Da ena naprava v gospodinjstvu vleče 25A tudi ni zaželeno, saj pri tipični varovalki nič ne ostane za kaj drugega. Industrija je nekaj drugega. Sploh pa obstaja tudi omejitev neuravnoteženja faz 20A (vsaj za proizvodne naprave). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni