|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
grsovlan Član

Pridružen-a: Pet 17 Jul 2009 17:47 Prispevkov: 391 Aktiv.: 2.02 Kraj: 3311 Šempeter
|
Objavljeno: Ned Dec 04, 2016 5:38 pm Naslov sporočila: 12v grelec/pečka za avto |
|
|
Pozdravljeni, ali mogoče kdo uporablja 12v grelec za avto ... na mojem avtu je "crknilo" gretje pa bi bilo popravilo predrago zato iščem poceni alternativo...
Zanima me kako so kaj "uporabni" ti keramični grelci za avto, me zanima na kaj moram paziti pri nakupu? (od 120 - 300W)
Max. 30€ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MOND Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05 Prispevkov: 623 Aktiv.: 2.63 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Dec 04, 2016 6:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Neuporabno za svoj namen.
Edina pametna uporaba je kot preizkusno breme 12V akumulatorja ali usmernika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok Član

Pridružen-a: Pet 08 Okt 2004 0:55 Prispevkov: 4974 Aktiv.: 20.99 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Ned Dec 04, 2016 6:50 pm Naslov sporočila: Re: 12v grelec/pečka za avto |
|
|
Poceni alternative tukaj ni. Za ogrevanje kabine avta se porabi kar nekaj kW energije, ki je pri motorjih z notranjem izgorevanjem višek in nas zato nič ne stane.
Ogrevanje avta z el. grelecem 30 ali 300W pa je enako kot skuhati konzervo golaža s škatlico vžigalic ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ecobra Član

Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16 Prispevkov: 318 Aktiv.: 2.38 Kraj: Radeče
|
Objavljeno: Ned Dec 04, 2016 8:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sigurno se najde na kakem avto odpadu rabljena pečka za pest drobiža in z nekaj volje in časa se jo zamenja. Če pa iščeš pomoč pri pooblaščenih mehanikih se pa sigurno ne izplača sploh, če je malo starejši avto. Sem že kar nekaj delov uporabil z avto odpada za svoj vozek in prišparal. Nič nisi povedal kak vozek je in kaj na gretju - pečki je crknilo. Mogoče bi lahko pomagali z nasveti ali kako drugače. _________________ Luna sije, pa ne greje.
Piška pije, pa ne šči...
Uzdaj se use i svoje kljuse. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni