|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pet Dec 23, 2016 9:30 am Naslov sporočila: Popravilo balasta LAD5G |
|
|
Pozdravljeni,
Na avtomobilu imam xenon luči z balasti Valeo LAD5G. Pogosto se mi dogaja, da žarnica nekaj časa normalno sveti, nato pa začne zelo hitro utripati (cca. 10Hz). Nato zopet sveti normalno. To se dogaja precej pogosto. Nisem pa zasledil nobenega pravila - ni razlike hladno, vroče, če deluje dalj časa...
Žarnice sem imel najprej neke kitajske. Te so se za trenutek ugasnile, ter nato ponovno prižgale, niso pa utripale. Nato sem jih zamenjal z Osram, ta za utripa zelo hitro. Ker sem posumil balast sem ga tudi vizualno pregledal, vendar nisem opazil ničesar posebnega.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bil vzrok za utripanje?
Hvala in lep pozdrav,
Jani
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
2.66 MB |
Pogledana: |
0 krat |

|
|
2.55 MB |
7 krat |

|
|
2.53 MB |
6 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Dec 23, 2016 10:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Preveri svoje sijalke, če niso ponarejene. Če si jih nabavil na ebay, je velika verjetnost, da so ponarejene.
Preverjanje osram
Preverjanje philips
Imam pa doma nekje Valeo LAD5GL 4PIN Xenon Vorschaltgerät, originalni, najverjetneje delujoči, ker so bile krive sijalke in ne balast.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 22:48 Prispevkov: 469 Aktiv.: 1.98 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pet Dec 23, 2016 10:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Hmmm glede na to da sem jih prav tako kupil na ebay-u, so verjetno res ponaredki, čeprav niso bile poceni (84USD).
Nekako sklepam, da balast "meri" tok, ter na podlagi tega ugaša žarnico. V primeru, da bi ta tok malce povečal, bi žarnica verjetno normalno svetila?
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.37 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Pet Dec 23, 2016 11:23 am Naslov sporočila: |
|
|
Saj to, niti poceni niso. Sem tudi do včeraj mislil, da so to orginal... Meni so se ponarejene osramove ugašale, ponarejene philipsove pa delajo čisto v redu že več kot leto.
Škoda nisma kje bližje skupaj doma, bi lahko malo eksperimentirala. Lahko ti pa pošljem moj balast za test. Vendar jaz sumim žarnico, ne balast.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jani Član

|
Objavljeno: Pet Dec 23, 2016 1:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
MarkoM hvala za ponujen balast za testiranje. Žal ni tako enostavno testiranje. Pri meni je tako, da moram cel odbijač sneti ter luč. Šele nato lahko pridem do balasta. Poleg tega bi moral narediti še adapter, da bi lahko priključil tvoj balast. Na koncu je pa še tako, da obstaja verjetnost, da žarnica še vedno utripa. Nekako bi se rad prej pripravil predno grem v demontažo odbijača... Že samo žarnico zamenjati je velik podvig!
Iščem po netu datasheet za xenon driver SLA2402MS (pinout), pa ga ne najdem
Kot rečeno, bi nekako najprej rad "navil" balast. V tem primeru če tudi so žarnice problematične, bo stvar delovala, ali pač???
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni