|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
obi Član

Pridružen-a: Tor 12 Apr 2011 7:28 Prispevkov: 90 Aktiv.: 0.52
|
Objavljeno: Čet Apr 13, 2017 1:57 pm Naslov sporočila: Hladilnik se ne izklopi |
|
|
Lep pozdrav
Pred tednom dni, sem opazil da mi hladilnik ne hladi tako kot bi moral. Preveril sem termostat in lej ga zlomka ne deluje. Odidem na Gorenje in prosim za nov termostat in ker je hladilnik že starejši še nove gume za vrata in zamrzovalnik.
ko sem zadevo dobil sem vse skupaj zamenjal (termostat in gume), hladilnik se vklopi in hladi, ... za vsak slučaj sem dal notr še digitalni termometer da vidim kako hitro zadevšna hladi.
Lej ga zlomka, res hitreje hladi napram prej - to je plus. Minus pa je ta da kljub 3°C v hladilniku zadeva še vedno hladi (hladilnik nastavljen na minimum).
Gre za tale hladilnik
http://gsd.rs/delovi-za-gorenje/frizideri/178349-02/
Menjal pa sem tale termostat TERMOSTAT 077B3349 DANFOSS A:178807
https://evc-bonn.de/produkt/4471124195/077b3643-thermostat-1-ve-1-stk
Im kdo kakšen nasvet. Kako stestiram termostat? Kaj naj še naredim, ker klicati serviserja da bo za 50 evrov prišel in rekel da je termostat katerega sem že menjal, ... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1442 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
Objavljeno: Čet Apr 13, 2017 2:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hladilnik ima zelo dolgo vztrajnost.
Ko nastaviš gumb za "temperaturo" po mojem lahko traja tudi več kot 1 dan da se zadeva umiri. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
obi Član

|
Objavljeno: Čet Apr 13, 2017 3:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Peter123 je napisal/a: |
Hladilnik ima zelo dolgo vztrajnost.
Ko nastaviš gumb za "temperaturo" po mojem lahko traja tudi več kot 1 dan da se zadeva umiri. |
Resno?
Namreč ko je prišel v hladilnem delu do 3 °C sem ga izklopil. Nekako mi nižje od tega niso pravilne.
bom poizkusil.
Ima kdo še kako idejo.
Kako preizkustiti termostat, ker vse ostalo deluje pravilno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ElGrigon Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38 Prispevkov: 3883 Aktiv.: 16.87 Kraj: okolica Lenarta
|
Objavljeno: Čet Apr 13, 2017 5:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kaj imaš ti zamrzovalnik ali hladilnik. Termostat namreč ti deluje v območju -9°C do -27°C _________________ lp, ElGrigon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ecobra Član

Pridružen-a: Pet 27 Jun 2014 14:16 Prispevkov: 318 Aktiv.: 2.38 Kraj: Radeče
|
Objavljeno: Čet Apr 13, 2017 5:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prilepi kako sliko starega termostata, da vidimo razliko. Mogoče pa res nimaš pravi termostat. Napiši kje v/na hladilniku je bil montiran stari termostat ( na sliki je prikazano, da je v stropnici nad vrati hladilnika ). Ali pa si narobe priklopil.
l.p. _________________ Luna sije, pa ne greje.
Piška pije, pa ne šči...
Uzdaj se use i svoje kljuse. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
obi Član

|
Objavljeno: Pet Apr 14, 2017 8:57 am Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj odgvorov
Kaj imaš ti zamrzovalnik ali hladilnik. Termostat namreč ti deluje v območju -9°C do -27°C -> hladilnik + zamrzovalnik.
Na Gorenju so mi prodali identični termostat staremu torej temu katerega link sem prilepil.
Montiran je na vrhu kot to kaže slika in prav tu se je zapletlo.
Ko sem prvič zadevo sestavljal nazaj skupaj sem žico z senzorjem porinil do konca(vsaj mislil sem da je bila do konca).
Včeraj sem zadevo še nkrat preveril in lej ga zlomka žica je šla po cevi še cca 10 do 15 cm naprej. Ok si mislim pa poizkusimo sedaj. Nastavim parameter na minimum in vklopim hladilnik. Po nekaj časa "klink" in hladilnik se ugasne. Ne morem verjet si rečem. Nastavim termostat na staro vrednost in pustim. Danes zjutraj preverim temperatura hladilnika lepo na 5 °C in hladilnik ugasnjen.
Zgleda da sem popravil zadevo.
Hvala za vse nasvete. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 496 dni