|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2004 2:28 pm Naslov sporočila: PCB reverzni inženiring software |
|
|
Recimo da ti strela skuri napajalnik pri videorekorderju in potem ti še pri spajknju odstopa baker od pertinaksa in je na sploh vse tako Pa se odločiš naredit nov PCB z vitroplastom.
Jaz ponavadi poskeniram vezje na domači skener poskrbim da je slika
100%enaka vezju po velikosti .Sliko potem uvozim v corelov Draw stvarim čez sliko masko , potem spajkane točke počrnim s krogci , dodam na sredino bele pike in povežem čez z črtami tako da naredim kopjo vezja na maski , to spremenim v 1bit BW in shranim kot *.bmp ali *.tif ( ker ni barvna slika ni kaj kompresirat kot v recimo*.jpg)
Iz tega se da naredit matrico in potem klasika fotopostopek.
Edini program za elektroniko ki to omogoča je CIRCAD 98 http://www.holophase.com/dlevalw.htm v novem PCB , pač določiš
v Setup /Pixel Image /load naložiš in rišeš čez. Sprintaš zelo lepo in ok...
Ima pa druge probleme recimo s copy kakšnega odseka in leplenjem (ponavlanje recimo kakega sestava ),kar tu ne gre
Se da recimo to delat tudi v kakšnem Protelu , Ultiboardu ali Eaglu ?
ker jaz teh nastavitev ne najdem
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2004 2:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uvoz .BMP slike ti omogoča tudi layout o katerem smo že pisali tukaj. Nap. preskenirano vezje imaš lepo "od zadaj" ter lahko lepo "spredaj" rišeš čez. Velikost slike zadaj ter pozicijo lahko enostavno spreminjaš, tako, da ni problem fotografijo "od zadaj" nacentrirati na mrežo.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14675 Aktiv.: 61.82 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Feb 07, 2004 3:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
V prilogi "izgled".
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
119.36 KB |
Pogledana: |
60 krat |

|
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Traflc Član

Pridružen-a: Sob 06 Dec 2003 21:48 Prispevkov: 365 Aktiv.: 1.54 Kraj: Javornik Jesenice
|
Objavljeno: Ned Feb 08, 2004 10:13 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem nekoč vezje kar poslikal , potem pa sem v slikarju stvar obdelal,res pa je da je bilo vezje zelo enostavno.
_________________ Lp. Traflc |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 4223 Aktiv.: 17.79 Kraj: KOČEVJE
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni