|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Čet Feb 01, 2007 12:28 pm Naslov sporočila: Pisanje gonilnika za scanner |
|
|
Zdravo!
Zanima me, če ima kdo kaj izkušenj s pisanjem/prilagajanjem gonilnikov za scanner v WinXP. In bi bil pripravljen to tudi storiti za ustrezno plačilo. (Jaz samo posredujem informacijo)
Za en Epsonov scanner (dokončni tip trenutno še ni znan) moram namreč Prilagoditi gonilnik in uporabniško okno tako, da se enkrat nastavi ločljivost, površino, mesto shranjevanja, ime_datoteke[števec],... nato pa ob sprožilnem signalu nič več ne sprašuje, ampak samo poskenira in shrani.
Če se ne bo dalo predelati funkcije katere od tipk na scannerju, bo Prožilni signal prišel preko paralelnega porta ali USBja.
Lahko bi bil tudi nek makro ali programček v ozadju, ki ob prožilnem signalu poskrbi, da original gonilnik stori svoje.
Hvala.
Lep pozdrav,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dpavli Član

Pridružen-a: Čet 25 Jan 2007 9:19 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.54
|
Objavljeno: Čet Feb 01, 2007 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poglej na www.jungo.com za Windriverjem... ne vem pa kako je z twain podporo.
LP D. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Čet Feb 01, 2007 1:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se nebi bolj splačalo kupit novega skenerja, če že ponujaš plačilo? Jaz imam skener od Agfe, in mi naredi vse to kar si napisal da želiš. Bil je pa okrog 16 tisočakov že kar nekaj let nazaj. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.96
|
Objavljeno: Čet Feb 01, 2007 7:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Gre za novogradnjo ene naprave, katere sestavni del je tudi skener.
Ne vem zakaj je izbran Epson, ampak na to nimam vpliva.
Jaz samo posredujem informacijo, da nekdo rabi ta "gonilnik", in tudi plačilo bo šlo mimo mene, neposredno naročnik-izvajalec.
V bistvu je edina zahteva "s prožilnim signalom sinhronizirano samodejno skeniranje in shranjevanje[zap_st++]", brez da se odpre okno, v katerem je treba 100krat klikniti OK, Potrdi, V redu, Shrani,... .
Za Prožilni signal bo poskrbel preostanek naprave, da bo pač sklenil en kontakt. Lahko zunanji, ali pa obvod mimo že obstoječe tipke na skenerju.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni