www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Led trak

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lojzek3211
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Nov 2012 19:51
Aktiv.: 1.27

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 4:56 pm    Naslov sporočila:  Led trak Odgovori s citatom

Zdravo!

Imam vprašanje glede led traka in priklopa.

Stvar je taka,da bi rad priklopil led trak..narejeno imam tako, da imam na steni zatemnilnik sedaj bi rad da bi lahko z tem zatemnilnikom nastavljal jakost led traku.
Led trak imam,sedaj potrebujem pretvornik na 12V..kolikor gledam po spletu ne najdem da bi bil posebej pretvornik z dimm funkcijo(vsi so iz 220 na 12v)
Se pravi če kupim ta pretvornik napetosti iz 220 na 12V more zadeva delovati?

https://www.merkur.si/vse-za-dom/svetila/ostalo/elektronski-transf-za-led-mentes-gd-led-9205-12v-3-30w-230-12v

Hvala
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MOND
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Aktiv.: 2.63
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 5:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Elektronski transformator ne bo zadovoljen z napetostjo iz zatemnilnika. Do neke mere zatemnjevanja bo delal tako, da bo na izhodu polna napetost 12V, potem pa bo ugasnil.
Nazaj na vrh
mucek
Član
Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47
Aktiv.: 24.05
Kraj: Domzale

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 5:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ni nujno res, imas tudi led napajalnike, ki jih lahko klasicno dimmas. Je pa res, da ni najbolj obicajno in vecina napajalnikov tega ne podpira. Kontaktiraj lcr.si

Lp, G

ElGrigon
Član
Član

Pridružen-a: Pon 24 Jul 2006 22:38
Aktiv.: 16.87
Kraj: okolica Lenarta

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 7:09 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poišči napajlnik z DALI krmiljenjem.
lojzek3211
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 7:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala za odgovore. Sem bil v bauhausu in sem nasel pretvornik za led z dimm. AMPAK je prodajalec rekel da ni pravi za mene ker je AC moral pa bi biti DC. Na škatli pise 12v AC. Ne razumem najbolje zakaj ni pravi
Nazaj na vrh
lojzek3211
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 9:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem vseeno vzel tega.
Zdaj je tako, pretvornik je z dimm funkcijo 220 izhodna napetost 12V se pravi to bi pomoje moralo delati,ampak ne dela v redu. Stvar se preko zatemnilnika ki ga imam na steni regulira vendar led trak utripa,če dam malo na več se izklopi in spet vklopi,čisto na minimumu pa dokaj lepo dela pravtako na maximumu ampak tudi čez čas začne utripati(se izklopi in nazaj vklopi) Nekje na sredini pa led trak gori vendar se vidi da svetloba niha.
Še to: zatemnilnik je TEM EM11 PW-U RL300w 1m
V čem je fora?
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek3211 je napisal/a:
... TEM EM11 PW-U RL300w 1m
V čem je fora?

Fora je v tem --> TEM EM11 PW-U RLC

lojzek3211
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 11:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

V to se ne razumem najbolje,mi poveš kaj je narobe? Ni pravi regulator od tema? Ko sem kopuval sem rekel da mora biti za led trak.
Ps: Če morda ni pravi,bi bil tako dober in mi pokazal katerega naj vzamem da bo delovalo? Mora biti od tema in če lahko pogledaš v spletni trgovini merkur. Bi ti bil zelo hvaležen
Hvala za pomoč

Nazadnje urejal/a lojzek3211 Sob Nov 18, 2017 11:18 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 11:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mora biti za elektronske naprave, ti imaš za ohmske in induktivne.
lojzek3211
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 18, 2017 11:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem zgoraj nekaj dopisal,lahko pogledaš prosim? Hvala ti
Nazaj na vrh
lojzek3211
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 1:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Evo kupil led zatemnilnik od tema 34e in dela popolnoma isto. Sem za foro priklopil pretvornik od en stare blazine ki ima vgrajeno pumpo z izhodim 12v in se da regulirat svetlobo od minimuma do maximuma deluje kar se zatemnitve tiče v nulo ampak zgleda da napetost niha in s tem se tudi na led traku opazi da pada napetost in se zvisuje v hitrih intervalih kot da ni konstanten tok.

Ta trak me pa j***
Nazaj na vrh
lojzek3211
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 3:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sem vrgel vse skupaj vstran,kupil led trak na daljinca priklopil v elektriko in zadeva resena,lahko nastavljam barve in svetlost po želji z daljincem. To je to
Hvala lp
Nazaj na vrh
ElGrigon
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lojzek3211 je napisal/a:
Mora biti od tema in če lahko pogledaš v spletni trgovini merkur. Bi ti bil zelo hvaležen
Hvala za pomoč

https://www.merkur.si/elektron-in-signalni-el-modul-zatemnilnik-vgradni-rlc-25-300w-za-tipkalo

forest
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 21:14
Aktiv.: 0.03
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 10:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tukaj imas link za led trak pa si malo poglej,poceni zadeva preiskusena .lp
Nazaj na vrh
forest
Neznanec
Neznanec

Pridružen-a: Pet 17 Nov 2017 21:14
Aktiv.: 0.03
Kraj: mb

PrispevekObjavljeno: Ned Nov 19, 2017 10:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

lahko pa poisčes tudi na eby,ali pa malo pobrskaj na aliexpresu imas tudi se cenejše.lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 496 dni