www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

ARM se ne odziva (niti na ULINK)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 28, 2007 12:16 am    Naslov sporočila:  ARM se ne odziva (niti na ULINK) Odgovori s citatom

Hja, sem mislil, da bo z nakupom ULINK-a konec težav...
Danes sem malo pogledal primere poleg uVision 3 in našel web server za 2300 plate (sam imam LPC2378 na borisz-evi plati). Od kar sem si naložil ta primer v flash, se ARM ne odziva več na nič (Could not stop ARM device! napaka). Ulink javlja napake na povezavi (ne glede na hitrost - tudi 5kHz ne pomaga...), preko ISP pa se ne zgodi čisto nič. Kako spet nazaj usposobiti Ulink? Ne mislim zamenjevat čipa na vezju zaradi takšne stvari...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70646.27

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 28, 2007 12:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 28, 2007 12:14 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni ni niti jumper, ampak kar fiksen pull-up upor (če misliš pin DBGEN). Imam pa jumper DBG_EN, ki je preko pull-down vezan na RTCK. Ta pa čisto nič ne vpliva na programiranje v mojem primeru.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 28, 2007 1:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

PROBLEM REŠEN!!! Very Happy Very Happy

Hkrati ko sem pritisnil na load v uVision-u sem pritisnil gumb Reset na plati... In kar naenkrat je download uspel... Cool

Olaf
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09
Aktiv.: 0.56
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2007 11:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Server dela?
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 12:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Glede na to, da mi je plata zablokirala pri zadnjem poskusi nalaganja serverja, prelagam testiranje na poznejši čas, ko bo nekdo drug rekel, da tisto deluje... Cool
.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70646.28

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 12:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 12:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nujno! Very Happy

LED, UART, LCD, Timer, A/D mi je že uspelo usposobiti, ethernet pa je malo prevelik zalogaj za začetek...

Olaf
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09
Aktiv.: 0.56
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 12:50 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, ja, ja....

(čeprav meni ni uspelo usposobit še ničesar )

BorutS
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25
Aktiv.: 0.46
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 7:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO tak pojav z ULINK-om in arm-om mi je znan. Rešiš ga tako, da štartaš arm v bootloaderju in s pomočjo ULINK-a pobrišeš flash.
LP
Borut
Nazaj na vrh
rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.66
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2008 12:08 pm    Naslov sporočila: icon_question ARM se ne odziva Odgovori s citatom

Moj MCB2300 z LPC2388 je imel enake probleme kot NeoTo. Rešitev je ta, kot jo je predlagal :

Citiram:
Hkrati ko sem pritisnil na load v uVision-u sem pritisnil gumb Reset na plati... In kar naenkrat je download uspel...

Mislim da je napaka v nastavitvah v kodi EasyWeb, ker se le v tem primeru zacikla Arm. A je kdo uspel zalaufat EasyWeb ?

rudiP
Član
Član

Pridružen-a: Tor 07 Avg 2007 15:30
Aktiv.: 5.66
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2008 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na forumu našel popravek nakamicija, s katerim je odpravljeno blokiranje MCB2300.

Koda:

/* Enable P1 Ethernet Pins. */
  PINSEL2 = 0x50150105;

Zamenjal in sedaj se ne blokira več.

nakamichi
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Avg 2006 18:51
Aktiv.: 3.68
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 16, 2008 4:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno sem prebral temo in res, tisti moj popravek preverjeno deluje z EasyWeb-om, ki je v uVision-u. Upam, da ti bo kaj živcev prišparalo, meni jih je precej pojedlo, saj ni malo kode.

L.P.,
Miha
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni