www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

LPC2378 - težki začetki....

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Olaf
Član
Član

Pridružen-a: Tor 14 Nov 2006 20:09
Aktiv.: 0.56
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2007 11:41 pm    Naslov sporočila:  LPC2378 - težki začetki.... Odgovori s citatom

Nimam nobenega vprašanja. Pišem samo, če bo imel še kdo probleme z razvojno ploščo. Mogoče bo pa komu v pomoč...

Torej. Dobim razvojno ploščo za LPC2378 in hočem seveda takoj probat če dela. Naročil sem jo pri borisz-ju (BTW - hvala za vso podporo). Priložena literatura mi pove, da lahko krmilnik programiram preko USBja, preko RS232 ali pa s pomočjo JTAG zadeve.
Downloadam si RS232-USB driver (TUSB3410), da bi tako lahko programiral preko USBja. Inštaliram driver, priklopim in.... ..... ..... nič. Kaj?!? Nemogoče! Uninstall, še enkrat Install in spet nič! Si snamem driver še od drugod - ista zgodba. Nato izvem, da ima omenjeni driver probleme z LPC2378.

OK. Ni problema. Še vedno imam RS232. Prvi problem - kabel. Ga nimajo nikjer. Prav nikjer! Pa še to - v bistvu rabiš podaljšek, saj potrebuješ na eni strani ženski konektor (PC), na drugi pa moškega (plošča). Ni druge, kot da si ga naredim sam. Hardware pripravljen. Inštaliram si še flash-magic, s katerim pošiljaš HEX datoteke krmilniku. Povežem, izberem testni program (hvala Neoto) in start. Aha - nekaj se dogaja! Zgoraj se izpiše Connected at 9600 baud. Super! Povezava je uspela! In nato razočaranje:
Failed to read the device signature (operation failed (reading signature)). Accessing the device using wrong protocol could render the device unusable. Do you want to continue? YES / NO
Kaj zaboga je to? Seveda ne grem naprej. Sem si prebral tole temo in se ustrašil, da si še bootloader povozim. Potem bi mi ostal le še JTAG! Probam vse nastavitve v flash-magicu, vse nastavitve na plošči, večkrat preverim kabel - še vedno isto! Nato pa izvem, da v flash-magicu connected napiše v vsakem primeru - četudi kabel sploh ni nikamor povezan! Kabel sem preveril že večkrat, tako da kabel je OK. Mogoče je pa drug port? Na računalniku sta dva, na plošči sta dva. Na plošči naj bi bil pravi COM0, na računalniku COM1. Zamenjam port na računalniku in.... .... .... .... DELA!!!

Človek ne more verjet. Koliko živcev, zaradi napačnih vrat.
To je to. Upam da bo komu pomagalo...
Zdaj pa nazaj delat!

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 04, 2007 11:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Olaf, nič posebnega. Kaj takega smo verjetno doživeli skoraj vsi.
Se pa pri tem veliko naučiš.
Korajžno naprej !

LP
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še eno vprašanje z moje strani: Je kdo ugotovil, zakaj uplink na TUSB3410 ne deluje? Namreč podatki z računalnika na plato se prenašajo, obratno pa ne gre. Signal pride na pin čipa, na računalniku se pa nič ne zgodi. Če se ugotovi, zakaj je temu tako, predvidevam, da se bo dalo plato programirat tudi preko USBja. Sam nimam izkušenj s tem čipom, lahko kdo od vas (tisti predvsem, ki ste že delali s tem) malo pogleda, če je kaj narobe? Driverje imam verzijo 1.03, imel sem pa tudi 1.02 pa ni nič drugače.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
Olaf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 12:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Meni plošče preko USBja ni niti prepoznal.
V navodilih namreč piše, da ko prvič povežeš ploščo, ti jo računalnik prepozna kot TUSB3410 Device. Pri meni niti tako daleč ni prišlo...

.
Član
Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04
Aktiv.: 70656.44

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 12:13 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Olaf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 12:48 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

No ja no.... Tako lesen pa nisem. Seveda sem inštaliral driverje (kot sem opisal že v prvem postu). Odziva plošče pa vseeno nisem dobil...

Takrat si mi rekel, da trenutni driver ki je na voljo, nekaj nagaja in da boš poizkusil poiskat delujočega. Si ga našel?

.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70656.42

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 8:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 9:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mare, saj to delamo. Jaz vedno ponavadi izberem mapo, kjer naj bi bili driverji in potem tiste namestim.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2007 11:30 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

@Olaf, če te prav razumem si imel na plošči priklopljen COM0, na PC pa na COM2 ???
Nazaj na vrh
Olaf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2007 4:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na računalniku nimam označenih portov, tako da sem najprej priklopil na COM2, potem pa preklopil na COM1. Ker mi je pač vedno napisal da je povezan, sem mislil da imam priklopljeno na pravi port...

Na plošči pa je priklopljeno na COM0. Ta naj bi bil namenjen programiranju.

fricky
Član
Član

Pridružen-a: Pon 22 Sep 2003 15:37
Aktiv.: 1.09
Kraj: Ribniško Pohorje

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 07, 2007 7:44 pm    Naslov sporočila: icon_mocker  Odgovori s citatom

Olaf z tvojo pomočjo mi je končno uspelo oživet tole ploščo, kje si bil prej Laughing
Res da flash magic napiše connected čeprav ni nikamor priključen.Meni je javljal še failed to autobaud in ko sprobaš vse možne nastavitve in se nič ne odziva je le dober nasvet nekoga ki hoče pomagat tisti, ki te reši...
Nazaj na vrh
Olaf
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 08, 2007 1:43 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zahvalo posredujem naprej Neoto-tu in Borisz-u, ter ostalim forumašem

Je pa en prav poseben občutek, ko ti končno uspe tiste LEDice zagnat!
(Kje je še ethernet...)

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni