www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Keil vs. GNU compiler
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NeoTO
Član
Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19
Aktiv.: 11.59
Kraj: Trzic

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 1:00 am    Naslov sporočila:  Keil vs. GNU compiler Odgovori s citatom

Zadnjič je bil na seminarju Keilov compiler opisovan, da je najboljši in da pusti konkurenco daleč zadaj... Zakaj potem v testih, ki so objavljeni na Keilovih straneh, so ostali compilerji (v mislih imam predvsem GNU - pa še stara verzija je uporabljena) uporabljeni brez optimizacij, medtem ko je pri Keilovem vklopljeno -O7 (Speed)? To zame ni fer boj... Ve kdo za kakšen nepristranski test? [vir: Keil ]
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
oversc0re
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Sep 2005 15:20
Aktiv.: 1.94
Kraj: Radomlje

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 1:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To tudi mene zanima. Primerjal sem sicer Keil in Iar in mi je IAR delal tolikokrat počasneje, da sem pomojem delal nekaj narobe Smile
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.31

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 1:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nepristranski test:
http://www.raisonance.com/files/pdf/AN52-ARM-C-Benchmark.pdf

Poglej si revision na prvi strani. Le zakaj je bilo to potrebno? Ker so bili rezultati ARMovega compilerja porazni? hehe

Sam sem prebral prvotno verzijo in moram rect, da je izjava v stilu Keil pusti vse zadaj eno sranje. Poleg tega ljudje ne locijo prevajalnika od knjiznic. Marketinski nateg 1A.

GNU, ki je prilozen Keilu je sramota za Keil.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
BorutS
Član
Član

Pridružen-a: Pet 09 Jun 2006 16:25
Aktiv.: 0.46
Kraj: Cerklje na Gorenjskem

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 7:52 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz v glavnem uporabljam GNU comiler (za AVR, ARM in PALM-68k). Uporabljam pa zelo malo libc funkcij. (Imam lastne printf...)
Me pa zelo čudi, ker se na tem forumu zelo veliko govori o Keil compilerju, ki niti ni tako poceni (razen demo verzije Wink ). Ali uporabljate le demo ali kar kupujete software za nekaj k eurov??? Res pa je, da ima Keil zelo dober simulator, ki je uporaben celo za začetnike, sicer pa deluje tudi z gnu compilerjem.
Lep pozdrav
Borut
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 9:51 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Poglej temo 'Prvi arm seminar v cvičkovi deželi' in boš videl, zakaj je Keil tako priljubljen... Very Happy Sam uporabljam demo verzijo s 16k omejitvijo.
Drugače pa meni ni uspelo usposobiti LPC2378 preko GNUja, ker se mi program obesi v startni rutini. Zgleda sem nekaj delal narobe...

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 10:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zelo zanimivi rezultati!
No vseeno bom ostal pri KEILU (DEMO), ker sem se ga nekako navadil. Sicer pa uporabljam GNU prevajalnik.
WinARM je nekako prevec "kompliciran". IAR pa nisem niti se preizkusil.

trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.71
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

SimonS je napisal/a:
No vseeno bom ostal pri KEILU (DEMO), ker sem se ga nekako navadil. Sicer pa uporabljam GNU prevajalnik.

Pa lahko potem z gnu prevajalnikom pri demutu prevedeš tudi zadeve, ki so večje od omejitve pri KEIL?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BorutS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 11:42 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

trot je napisal/a:

Pa lahko potem z gnu prevajalnikom pri demutu prevedeš tudi zadeve, ki so večje od omejitve pri KEIL?

Seveda le debugger ne dela, programirat pa se pravtako da.

LP
Borut
Nazaj na vrh
NeoTO
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 12:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje si pa GNU compiler dobil?
BorutS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 1:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

NeoTO je napisal/a:
Kje si pa GNU compiler dobil?

Eno verzijo dobis na Keilovi strani.
Sicer pa se da uporabljat skoraj vsak GCC, le v uvision moraš nastavit pot...
LP
Borut
Nazaj na vrh
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.09
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 1:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je ze v paketu uVision. Samo nastavis prevajalnik na GNU pa je.
trot
Član
Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25
Aktiv.: 5.71
Kraj: glej fogl

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 1:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A knjižnice so tud zraven, a te od keila delujejo tudi za gnu?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
BorutS
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Knjižnice so zraven vendar ne vem kakšne so?!?
LP
Borut
Nazaj na vrh
Glitch
Član
Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40
Aktiv.: 6.31

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 2:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta gcc, ki je zraven je predpotopna verzija

google:
- gnuarm
- codesourcery
- yagarto
- winarm
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
.
Član
Član

Pridružen-a: Pon 23 Avg 2004 16:16
Aktiv.: 70649.61

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 05, 2007 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brisana vsebina odstranjenega uporabnika.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> ARM arhitektura Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni