|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
hacker007 Član

Pridružen-a: Sre 17 Jan 2007 23:16 Prispevkov: 27 Aktiv.: 0.12 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Feb 06, 2007 9:08 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz z Elbacompom nisem imel tezav pri narocanju. Poves kaj rabis in stojis za tem - tako kot v vsaki trgovini. So pa prijazni, samo vcasih malo manj odzivni...
lp RR
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Feb 06, 2007 10:05 am Naslov sporočila: |
|
|
1. Najdeš eno žrtev, ki ima kreditno kartico in ti naroči direktno od microchipa.
2. Vprašaj na Elbacomp (www,elbacomp,si. zastopajo microchip). Precej prijazni in dokaj hitri.
Pri microchipu plačaš še transportne stroške in handling 5 eu, če naročiš za manj kot 50 eu. Nakup samo ene stvari se verjetno ne bo splačal. Se splača vzeti še nekaj chipov in podobnega materiala.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 06, 2007 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom nekako probal rešiti, problem je da pri hte stane 18 tisočakov , pri elbacomp so mi pa rekli še višjo ceno a pri microchipu direkt pride 38€
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.70 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Tor Feb 06, 2007 4:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
direct.microchip ima res ceno 38.44 eu za PICkit 2. V to nisi vštel davek (VAT, okoli 20 %. Ker smo v Evropi, ga je potrebno plačat.), transportne stroške (vsaj 20 EU) in handling fee (5 eu, zato, ker je cena nižja od 50 eu). Transportni stroški so odvisni od tega, ali material pride iz Anglije, Malezije, ali Kitajske. PIC kiti in podobno pride v glavnem iz Anglije.
V prilogi je stroškovnik za 54.13 eu materiala (chipi). Handling je 0, zato, ker je znesek (device total) več kot 50 eu (54.13). Mikrochip ima Slovenijo na seznamu samo zato, da lahko obračunajo transportne stroške. Drugega pomena to nima.
Nauk: za čisto majhen nakup ni povsem ekonomično. Pri večji količini pa se splača. Ali pa če materiala pri nas ni na zalogi.
Quote kar tako:"...pri hte stane 18 tisočakov , pri elbacomp so mi pa rekli še višjo ceno..." To je zato, ker je Raf šel iz HTE v službo k Elbacompu.
Jur
11.63 KB |
Pogledana: |
5183 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
noname Član

Pridružen-a: Tor 28 Nov 2006 19:10 Prispevkov: 222 Aktiv.: 0.98 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Feb 06, 2007 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdaj si me pa s tem postom prepričal da se ne splača za male količine naročit direkt iz anglije. Kajti cena bi me prišla približno isto okrog 20 tisočakov nisem računal na davke pa tako drago poštnino heh
LP
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Sre Feb 07, 2007 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Poštnina je draga zato, ker pošiljko pripelje na dani naslov DHL z kamionom. Stvari lahko dobiš že v dveh dneh (če ne naročiš za konec tedna, pa če pri nas vmesni členi (carina) kaj ne zayebejo).
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 07, 2007 10:32 am Naslov sporočila: |
|
|
Tolk [slovenščina je zame španska vas] govora o tem in onem. Tole je izpisek dejanskega nakupa, ki sem ga opravil predlanskim....
Citiram: |
Order Summary
Device Total: 40.65
Shipping: 12.50
Handling: 5.00
UK VAT: 10.18
Total (EUR): 68.33 |
Kupil sem si ravno PICKIT2
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
becijas Član

Pridružen-a: Sob 27 Jan 2007 15:09 Prispevkov: 16 Aktiv.: 0.07 Kraj: Menges
|
Objavljeno: Pon Feb 19, 2007 10:10 am Naslov sporočila: |
|
|
kje si pa to kupu, ker direct.microchip ima ceno 38.44; ti pa navajas 40.65?
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kavelj22 Član

Pridružen-a: Tor 23 Jan 2007 23:56 Prispevkov: 465 Aktiv.: 2.08 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 19, 2007 10:21 am Naslov sporočila: |
|
|
Naroču PicKit2 prek Elbe (oni so narocili in mi poslali naprej) in sem plačal isto kot če bi naroču direkt + poštnina od njih do mene. Res je da [slovenščina je zame španska vas] čakal tri tedne ampak so me poklicali, so rekli smo narocili in potem, da so dobili in da bodo poslali naprej.
Brez vsakih problemov , zelo prijazno!
lp
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bungee Član

Pridružen-a: Pon 07 Mar 2005 18:49 Prispevkov: 1479 Aktiv.: 6.24 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Feb 19, 2007 10:38 am Naslov sporočila: |
|
|
becijas je napisal/a: |
kje si pa to kupu, ker direct.microchip ima ceno 38.44; ti pa navajas 40.65?
lp |
Ko sem to nabavljal je bila pač taka cena ... počasi tudi kakšna cena pade, če pa nimaš časa čakat .... plačaš kakšen eur več ...
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2007 11:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
IR ELECTRONIC(ARROW) je napisal/a: |
silica je napisal/a: |
PPG78, najbolje da jih poklices:
ELBACOMP d.o.o.
Stegne 35
SI-1117 Ljubljana
SLOVENIJA
TEL: + 386 1 583 79 32
FAX: + 386 1 583 79 35
http://www.elbacomp.si
LP Tomaz |
Zdravo!
Zakaj pa ne IR ELECTRONIC ?
Omogočamo dobavo brezplačnih vzorcev, saj smo uradni dist. in imamo direkten dostop do naročanja vzorcev.Osebno jaz
Moji kontakti so v podpisu
Armin |
Na tole se bom oglasil še jaz. Brezplačne vzorce se da naročit direktno z mikrochipove strani. Sam imam s tem zelo pozitvne izkušnje. Glede naročila pri IR-u na naj napišem, da sem pred leti, ko ste oglaševali serijo 12Fxxx mislim, da na forumu SE vsaj dvakrat pisal na email in prosil za primerke, katere sem bil pripravljen tudi plačat, a žal ni bilo nobenega odgovora. (ne spomnim pa se več, na kateri naslov sem pisal)
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silica Član

Pridružen-a: Ned 29 Avg 2004 20:01 Prispevkov: 360 Aktiv.: 1.52 Kraj: Logatec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matijap Član

Pridružen-a: Sob 05 Jun 2004 23:24 Prispevkov: 230 Aktiv.: 0.97 Kraj: Žirovnica, LJ
|
Objavljeno: Sre Apr 04, 2007 11:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Silvo je napisal/a: |
Na tole se bom oglasil še jaz. Brezplačne vzorce se da naročit direktno z mikrochipove strani. Sam imam s tem zelo pozitvne izkušnje.
|
Enako. Traja kakšen slab mesec, vendar zagotovo pride, ne glede na to, kaj naročiš.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14673 Aktiv.: 61.93 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 12:26 am Naslov sporočila: |
|
|
matijap je napisal/a: |
Na tole se bom oglasil še jaz. Brezplačne vzorce se da naročit direktno z mikrochipove strani. Sam imam s tem zelo pozitvne izkušnje.
|
Enako. Traja kakšen slab mesec, vendar zagotovo pride, ne glede na to, kaj naročiš. |
Čisto zavisi kako srečo imaš pri naročilu. Pri zadnjem naročilu sem istočasno naročal preko spletne trgovine HTE-ja. Pošilko sem dobil istočasno. Mislim sa v tednu dni.
Glede na to, da se je oglasil tudi zastopnik Microchipa bom izkoristil priložnost za vprašanje.
Zanima me, če je v Sloveniji dobavljiv 16F88 (za male kupce) Mogoče kake pol leta nazaj sem spraševal v HTE. (ne vem kdo je njihov distributer, a rekel mi je da ga zaenkrat - takrat njihov distributer nima)
Čudi me pa nekaj; Opažam namreč, da na naš trg hodi razno čipovje zelo pozno - takrat ko mu že "poteče rok uporabe" Primer:legenda 16F84 je običajno dobavljiva brez težav. Isto pa ne morem trditi za pinkompatibilno 16F628 katera brez večjih sprememb "pogoltne" kodo "84" poleg tega pa je običajno pol cenejša.
Včasih imam občutek, da trgovci (distributerji) namerno zadržujejo novejše tipe, da lahko pospravijo staro zalogo katero vrjetno dobijo precej ceneje, kot jo potem prodajajo. Tipičen primer je zgoraj omenjena 16F88. Na trgu bi morala biti že davno (mislim, da sem vzorce dobil pred kakima dvema letoma) prišla pa bo na trg, ko jo bo popolnoma povozil čas.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

|
Objavljeno: Čet Apr 05, 2007 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
...Včasih imam občutek, da trgovci (distributerji) namerno zadržujejo novejše tipe, da lahko pospravijo staro zalogo katero vrjetno dobijo precej ceneje, kot jo potem prodajajo. Tipičen primer je zgoraj omenjena 16F88. Na trgu bi morala biti že davno (mislim, da sem vzorce dobil pred kakima dvema letoma) prišla pa bo na trg, ko jo bo popolnoma povozil čas. |
Po mojem trgovci ne zadržujejo novejših tipov. Včasih starega tipa zmanjka na zalogi, pa je potrebno čakati, da spet pride. Bolj verjetno je, da trgovci ne poznajo novih tipov. Ker ne vedo, ali se bodo prijeli na tržišču, jih ne naročajo.
Koda: |
Loop: Ker chipov ni v trgovini, jih tudi ljudje ne kupujejo.
Ker pa ljudje chipov ne kupujejo, jih trgovci ne naročajo.
goto Loop |
Trgovci so v glavnem trgovci, ki ne spajkajo in ne programirajo. Zato ne vedo, kaj je tržišču potrebno. Najmanj dela in yebade je, če naročiš chipe pri proizvajalcu. Dobava je hitra in predvsem točna. Dobiš, kar naročiš. Brez da bi se moral prepirati z butcem (v nekaterih trgovinah, kot na primer: <vstavi ime trgovine>) za pultom.
Pri Elbacompu ( http://www.elbacomp.si/ ) sem večkrat kot mali kupec dobil pravo stvar v majhni količini, čeprav so veleprodaja.
Jur
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni