|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sob Maj 29, 2004 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Diode sem preizkusil, in na diodi je padec napetosti 0,7V že pri res minimalnem toku bremena tako, da za moje potrebe niso dobre. Drugače pa dobiš 10A diode pri Diotec -u če rabiš tako močne. P1000J recimo. Samo hladit jih je treba.
Igral sem se še z tokovnim transformatorjem, pa me zanima če ima kdo kaj skušenj z tem? Za poizkus sem razdrl kar eno dušilko iz enega RF filtra. Odvil sem eno tuljavico in navil na jedro drugo žico. Zelo tanko, tako da sem spravil gor približno 4x toliko ovojev kot na primarju. Kot sem prebral v literaturi bi moral sekundar obremeniti tako, da bi tekel čez sekundar za toliko manjši tok kot je razmerje med ovoji (pri 4A na primarju bi moralo teči 1A na sekundarju v razmerju ovojev 1:4). Ker nisem imel dovolj ovojev za tako tenko žico sem imel breme pač manjše. Posledica tega pa je bila "čudna" obila izhodne napetosti, ki je bila namesto sinusa precej bolj špičasta. Če sem breme večal se je špička širila. Ne vem ali je za to krivo mogoče tudi jedro dušilke?
Za sam trafo sem mislil da bi mi ga navil kar kdo ki dela kakšne male transformatorčke (2-4W) Sicer moram še nekaj stvari preračunati -> koliko ovojev in podobne stvari. Kaj mislite bi to lahko delovalo na takšnih jedrih? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni