|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
satelitko Član

Pridružen-a: Pon 19 Apr 2004 13:27 Prispevkov: 1777 Aktiv.: 7.48 Kraj: Radovljica
|
Objavljeno: Čet Feb 08, 2007 1:20 am Naslov sporočila: Excel nagaja |
|
|
Naenkrat se je Excel začel čudno obnašat: Ko kliknem nek file, se sicer excel zažene, a se datoteka ne odpre. Ko jo zgoraj v meniju izberem še enkrat, je vse normalno. Kaka ideja?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkatmir Član

Pridružen-a: Pet 25 Jul 2003 9:14 Prispevkov: 1876 Aktiv.: 7.90 Kraj: Ribnica (JN75IR)
|
Objavljeno: Čet Feb 08, 2007 11:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem nekoč imel podobno težavo. Če sem dvokliknil excel datoteko, se tabela ni odprla, če pa sem najprej pognal program excel, ter potem odprl tabelo, je bilo vse ok. Na koncu sem ugotovil, da se ob dvokliku tabele ne naloži vse potrebno za delovanje excela. Ugotovil sem tudi, da mi je to počelo, če je bila tabela narejena v višji verziji excela. Po tisti izkušnji nisem imel več težav. Mislim, da sem nadgradil Office program. BTW. Zadevo sem spraševal tudi na HelpDesk-u Microsofta v SLO, pa mi niso znali pomagati. Čudno a ne? Drugače pa malo poglej tule _________________ lp, Miran (Miro - S51SK) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Čet Feb 08, 2007 1:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pa si siguren, da tabela ni odprta? Če greš v meni Window ti izpiše ime odprte datoteke? Če ga, potem je okno datoteke samo skrito. Greš ponovno v meni Window in klikneš na tile windows ali nekaj podobnega. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2007 3:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče, da je tip XLS narobe asociiran z aplikacijo. Poglej v Windows Explorer-ju pod Tools > Folder Options > File type. Izbereš ustrezno končnico (XLS) in pogledaš pod advanced.
Akcija dvoklika je odebeljena (privzeta), običajno je to Open. Pod Edit... so nastavitve, kaj se zgodi. Vsaj pri meni (WinXP, OfficeXP) se odpira s pomočjo DDE, kar mora biti obkljukano, nastavitve pa so:
Action: &open
Application used..: "C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\EXCEL.EXE" /e oz. ustrezna pot
DDE Message: [open("%1")]
Application: Excel
DDE App.: prazno
Topic: system |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni