www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Merilnik nivoja goriva - upor
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mi4je
Član
Član



Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20
Prispevkov: 180
Aktiv.: 1.18
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 23, 2014 11:13 pm    Naslov sporočila:  Merilnik nivoja goriva - upor Odgovori s citatom

Pri Unimog-u 421, starejši letnik, je v rezervoarju za nafto plovec in ta preko prenosa drgne po žičnem uporu (slika v priponki) in to služi za prikaz nivoja nafte. Z leti pa se je stvar "znucala". Ali ima kdo idejo , kako stvar popraviti - ali se sploh to da?
Kot rezervni del se ne da kupiti samo tega upora, ampak celoten mehanizem s plovcem, vodili, prirobnico in vsem kar gre zraven...in temu primerna je tudi cena Brick wall Rolling Eyes



IMG_3612.JPG
 Opis:
 Velikost datoteke:  3.87 MB
 Pogledana:  76 krat

IMG_3612.JPG



_________________
Lep Dan Še Naprej

MaTJaŽ


You'll never, never know, if you never, never go !!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PZUFIC
Vseved



Pridružen-a: Sob 17 Nov 2007 19:06
Prispevkov: 6987
Aktiv.: 53.79
Kraj: Rakek

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 23, 2014 11:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi namesto tega vezal potenciometer in ugotovil kakšne upornosti pravzaprav potrebuješ. Izbral bi primerno uporovno žico jo navil in preizkusil. Če nebi mogel doseči primerne upornosti lahko še vedno dodaš upore.
_________________
Ne čakaj, da se bo nekaj premaknilo pojdi in nekaj premakni.
Lp Primož
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Matej79
Član
Član



Pridružen-a: Ned 11 Sep 2011 21:15
Prispevkov: 342
Aktiv.: 4.10
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2014 6:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Odvij kolikor ti je še ostalo zdrave žice izmeri debelino, odreži na neko mero, ki ti bo najenostavnejša za izračun in pomeri upornost tega kosa žice. Ko boš vedel upornost žice, boš tudi vedel, kakšno nabavit in na novo navit.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Prispevkov: 1073
Aktiv.: 9.27
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2014 7:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekateri so ti že omenili enega od načinov.
Obstaja še eden:
-ugotoviti moraš obseg upornosti, ki ga moraš doseči.
-namesto uporovne žice uporabiš upore, ki jih nalotaš na posebej narejeno TIV, ki je po eni strani pocinkana po vezeh in tam kontaktiraš (s kontaktnim peresom).

Ne rečem da je zadeva lažja za narest je pa precej elegantna.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stane
Član
Član



Pridružen-a: Tor 17 Apr 2007 21:19
Prispevkov: 1130
Aktiv.: 8.25
Kraj: Rače

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2014 8:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne komplicirat. Najbolj enostavno in uporabno je zadevo previt. Vzami žico podobnega preseka, ki jo dobiš. Da se približaš pravilni upornosti celega navitja dodaš upor vzporedno ali zaporedno. Mr. Green
Teh 115 ovojev bo lažje navit kot karkoli drugega. Pray
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
laura
Član
Član



Pridružen-a: Tor 10 Avg 2010 11:48
Prispevkov: 1897
Aktiv.: 19.62
Kraj: Sobota

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2014 9:06 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z dodajanjem uporov se ne reši nič ker meritev ne bo pravilna.
Rešitev je dobro napisal Matej79- vsaj jaz bi tako naredil.

_________________
Dela kot švicarska ura-samo pokvarjena
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
6dan8
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Jan 2011 10:53
Prispevkov: 1039
Aktiv.: 11.38
Kraj: Goriška

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2014 10:36 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mi4je, kako je izveden priklop uporovne žice na zakovico? Je uporovna žica navita pod glavo zakovice? Ali je zaspajkana? Če je spajkana in greš v nabavo nove: imej v mislih, da so nekatere uporovne žice rahlo težavne za spajkanje...
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mi4je
Član
Član



Pridružen-a: Tor 14 Okt 2003 7:20
Prispevkov: 180
Aktiv.: 1.18
Kraj: Poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2014 4:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala vsem za ideje in nasvete, upam da mi z vašo pomočjo uspe...

6dan8 je napisal/a:
mi4je, kako je izveden priklop uporovne žice na zakovico? Je uporovna žica navita pod glavo zakovice? Ali je zaspajkana? Če je spajkana in greš v nabavo nove: imej v mislih, da so nekatere uporovne žice rahlo težavne za spajkanje...


K sreči je navita oz. je zakovica zarezana in je nekako zatisnjena žica v zakovico, upam da mi uspe jo dobiti ven in novo noter, če bom dobil pravo žico.
Moram izmerit kakšno upornost rabim, pa nimam Unimoga doma, da bi to lahko naredil takoj...

Ne vem s čim naj polakiram oz utrdim žico(verjetno kdaj pa kdaj nafta brizgne tudi po uporu in bo razjedla oz. razžrla lak), da bo stala na mestu. Sploh ker ni navita na ravni podlagi ampak je osnova konusne oblike?

Ali lahko polakiram celoten upor, pa potem s finim brusnim papirjem zbrusim lak- se bojim, da je žica pretanka za tak način...

_________________
Lep Dan Še Naprej

MaTJaŽ


You'll never, never know, if you never, never go !!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lojzek
Član
Član



Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Prispevkov: 2923
Aktiv.: 22.91
Kraj: Koroška Bela

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2014 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Think Pri Yugovem plovcu je bila zica navita toliko tesno, dase je drzala izboklin na tistem, kjer je bila navita
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 1846
Aktiv.: 14.97
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 24, 2014 10:41 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Najbolje je zamenjati komplet.

http://www.ebay.de/itm/Universal-Tankanzeige-Tankuhr-Einbausatz-12-Volt-/140512543170
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Simon83
Član
Član



Pridružen-a: Pet 31 Avg 2012 14:08
Prispevkov: 32
Aktiv.: 0.45
Kraj: gorenjska

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 12, 2018 9:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Ker se tudi gre za merilnik nivoja goriva pišem sem.


Imam tak merilnik nivoja goriva kot je na povezavi spodaj. Uporovna žica se je izrabila in pretrgala. Glede na specifikacije sem določil, da bi potreboval uporovno žico z 200 Ohm/m.

Problem pa je, ker ne vem kje jo začet iskat. Prosim za kakšen namig, kdo bi takšno žico držal na zalogi.

Lep pozdrav,
Simon


https://vdo-webshop.nl/en/fuel-tubular-sensors/990-vdo-o54mm-fuel-tubular-sender-220mm.html
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Peter123
Član
Član



Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34
Prispevkov: 1073
Aktiv.: 9.27
Kraj: Lj.

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 13, 2018 7:37 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

https://www.conrad.de/de/widerstandsdraehte-o0241370.html
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom
Član
Član



Pridružen-a: Sob 11 Nov 2017 0:42
Prispevkov: 41
Aktiv.: 4.91
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 13, 2018 4:01 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam en kolut Dekanthal uporovne žice, ti kaj pomaga? Je tanjša kot za špiralo od peglezna, staro je pa 50 let. Jaz to uporabljam za menjavo cekas žice na varilniku folije za zmrzovalnik.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4857
Aktiv.: 31.80
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 13, 2018 9:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Imam en kolut Dekanthal uporovne žice, ti kaj pomaga.....

Hm. Kanthal-D 0.3mm ima upornost 19.1Ω/m, ne vem pa kje je razlika med tvojim Dekanthalom in Kanthalom-D.

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Simon83
Član
Član



Pridružen-a: Pet 31 Avg 2012 14:08
Prispevkov: 32
Aktiv.: 0.45
Kraj: gorenjska

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 13, 2018 9:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Meni pomaga le žica, ki ima upornost 200 Ohm na meter. Ker jo rabim za takšen merilnik nivoja goriva. Popravilo ni zapleteno, celoten merilnik nivoja kot rezervni del je pa precej drag.

Lp,
Simon



016a.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.79 MB
 Pogledana:  5 krat

016a.jpg



017a.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.32 MB
 Pogledana:  2 krat

017a.jpg


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2206 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group