www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Preizkus scrool kompresorja od TČ

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
guslovd
Član
Član



Pridružen-a: Pet 11 Apr 2008 12:54
Prispevkov: 28
Aktiv.: 0.22
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 06, 2018 1:49 pm    Naslov sporočila:  Preizkus scrool kompresorja od TČ Odgovori s citatom

Mi pomagate, kako preizkusim kompresor od TČ. TČ je bila monoblock se mi zdi, da nekje 13kW moči, kompresor pa je scrool. Z O-metrom sem meril upornost na tuljavah in je enaka. 3.6Ohma. Med maso in kontakti ni nikakršnega stika. Kondenzator je 85mikroF. Je pa standarden konektor 3 pinski za priklop C, R in S.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rplink3r
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02
Prispevkov: 207
Aktiv.: 1.48
Kraj: Levec

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 06, 2018 9:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nekaj v tej smeri?

http://wommapedia.com/copeland-compressor-wiring-diagram


mogoče poiščeš kaj pod tole "domestic refrigerator wiring"

L.P.
Primož

_________________
"The statement below is false."
"The statement above is true."
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
guslovd
Član
Član



Pridružen-a: Pet 11 Apr 2008 12:54
Prispevkov: 28
Aktiv.: 0.22
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2018 8:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se pravi se ga priklopi kot vsak kompresor z 3 pini. C na fazo, R na ničlo, potem pa še kondenzator med R in S. Tako sem naredil pa mi vrže ven fid. Je problem, ker je FID 30mA in varovalka 16A?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eldi2011
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Sep 2014 15:55
Prispevkov: 134
Aktiv.: 2.84
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2018 10:10 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prva stvar je, da rabiš več podatkov o kompresorju, ker so zelo različni.
Glede na to, da predpostavljaš, da je tvoj 13kW, kar pomeni verjetno hladilno moč, bi moral biti sam motor cca 4kW. Takčen pa je zelo verjetno trifazen. Na to kaže tudi meritev med tuljavami, ki je enaka. Enofazni so običajno do 2,2kW.
Vsekakor vsaj tip bi moral najti, pa potem poiskati podatke.
Lahko iščeš tudi posredno, če veš kakšna toplotna je to bila.
Lahko je imela tudi inverter vgrajen. Torej 3F na 230V.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
guslovd
Član
Član



Pridružen-a: Pet 11 Apr 2008 12:54
Prispevkov: 28
Aktiv.: 0.22
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2018 10:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nič pametnega nisem našel. Gre se za Sanyo kompresor od TČ Technibel PHRIB. Oznaka C-9RVN273HOL. Priključek je enak kot pri navadnih kompresorjih pri hladilniku. TČ je bila 1f, potrebna varovalka 20A.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
guslovd
Član
Član



Pridružen-a: Pet 11 Apr 2008 12:54
Prispevkov: 28
Aktiv.: 0.22
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2018 10:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na njem še piše:
DC 3PH 60Hz 150V

Na priključkih piše C, R in N. Če bi bil 3f bi pisalo T1, T2 in T3, ugibam?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
japek
Član
Član



Pridružen-a: Pon 23 Feb 2004 22:50
Prispevkov: 749
Aktiv.: 4.87
Kraj: Radenci

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2018 1:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če ti FID vrže ven, potem ti nekaj uhaja proti ohišju. Ne glede na priklop med posameznimi navitji, proti ohišju nebi smelo iti nič.
_________________
73 de S55WT, Janko
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
guslovd
Član
Član



Pridružen-a: Pet 11 Apr 2008 12:54
Prispevkov: 28
Aktiv.: 0.22
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2018 1:06 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

To je bilo prvo kar sem preveril pa nikjer ni spoja med ohišjem in konektorji. Se mi zdi, da je 30mA fid preobčutliv za kompresor.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
eldi2011
Član
Član



Pridružen-a: Pon 29 Sep 2014 15:55
Prispevkov: 134
Aktiv.: 2.84
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2018 2:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Da vrže ven FID, je lahko napaka tudi drugje na inštalaciji ali priklopljenih porabnikih, vendar šele velik zagonski tok to povzroči.
So pa podatki da je za tri faze 150V in 60 Hz dovolj zgovorni.
Tega vsekakor ne bi priklopil na višjo napetost.

Ena varianta je variak 3 fazni Za test, sicer pa je očitno potreben inverter z ustreznim izhodom.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
guslovd
Član
Član



Pridružen-a: Pet 11 Apr 2008 12:54
Prispevkov: 28
Aktiv.: 0.22
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 07, 2018 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Se mi je zdelo, da rabiš dodatno elektroniko, samo sem raje vprašal.

Hiša je nova in je ravno prestala meritve električne inštalacije, torej je to edini porabnik v hiši Smile

Hvala vsem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
rplink3r
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Feb 2007 20:02
Prispevkov: 207
Aktiv.: 1.48
Kraj: Levec

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2018 10:00 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Z navadnim multimetrov velikokrat ni mogoče preveriti preboj med izolacijo in ohišjem. To lahko preveriš le z kakšnim namenskim merilcem(merjenje upornosti z visoko napetostjo).

Če ti meče fid je po vsej verjetnosti prebita izolacija v kompresorju.

L.P.
Primož

_________________
"The statement below is false."
"The statement above is true."
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
cornholio
Član
Član



Pridružen-a: Sre 24 Avg 2005 14:10
Prispevkov: 115
Aktiv.: 0.75
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2018 2:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

normalno da prebije na maso če je navitje narejeno za do 150V in še to DC (enosmerno)....
Za zagon se rabi usmernik iz ene na tri faze 230Vac/3F150VDC

lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov
s59ma
Član
Član



Pridružen-a: Čet 21 Feb 2008 12:31
Prispevkov: 536
Aktiv.: 4.20
Kraj: Medvode

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 08, 2018 5:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kakšen pa je 3F DC? (tega se še nisem naučil)
_________________
Na napakah se učimo (pametni se na tujih).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cornholio
Član
Član



Pridružen-a: Sre 24 Avg 2005 14:10
Prispevkov: 115
Aktiv.: 0.75
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 10, 2018 7:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

pa malo poglej kakšni kompresorji so v inverterskih klimah in toplotnih....
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtomatizacija v industriji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2234 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group