www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Težava z ethernet povezavo če izklopim kabel iz switch-a

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
peterv6i
Član
Član



Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 13:30
Prispevkov: 116
Aktiv.: 0.89
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 11, 2018 8:41 pm    Naslov sporočila:  Težava z ethernet povezavo če izklopim kabel iz switch-a Odgovori s citatom

Pozdrav,
za komunikacijo uporabljam WIZ5100 shield (Ethernet)..

Ethernet kabel priklopim iz shielda na switch.. na isti switch priklopim še PC...
Vžgem Vseskupaj in zadeva deluje (lahko pingam Arduino)..

Deluje tudi če kabel na switchu (od arduina) staknem in ga ponovno vtaknem na isti port.. Če pa port zamenjam potem mi PC ne pinga več Arduina...

Je to normalno delovanje?

Recimo če priklopim lan kabel na drugi port (od arduina) in resetiram switch potem zadeva tudi deluje..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joze
Član
Član



Pridružen-a: Pet 26 Jan 2007 10:27
Prispevkov: 142
Aktiv.: 0.99

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 12, 2018 12:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lp.

Je to navaden switch, ali kakšen "pametni", pri teh bi se znalo kaj takega dogajati.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
jmivsek
Član
Član



Pridružen-a: Tor 06 Avg 2013 12:41
Prispevkov: 438
Aktiv.: 6.91
Kraj: Ajdovščina

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 13, 2018 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Videti je, kot da se ne vzpostavi vedno Ethernet povezava med Arduino in stikalom. Kaj pravijo lučke na obeh strah, kako se prižigajo, ko vklopiš kabel? Je kabel vredu, kontakti itd.?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5381
Aktiv.: 34.51
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 13, 2018 6:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ena od precej verjetnih možnosti bi bila, da switch ne osveži tabele MAC naslovov, ali pa imaš vpisan kak precej čuden MAC naslov.

Napiši malo več, kakšen naslov si nastavil modulu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1060
Aktiv.: 14.71
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 13, 2018 8:00 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče nimaš switcha ampak hub.
Povej točen model.

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peterv6i
Član
Član



Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 13:30
Prispevkov: 116
Aktiv.: 0.89
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 14, 2018 8:18 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pozdrav,

Kabli so vredu (sem probal z različnimi).
Mac adresa arduina se prebere ob vklopu iz SD kartice in je v mojem primeru:
DE:AD:BE:EF:FE:ED Smile

Switch-a imam dva..

prvi je We.come (s tem imam nanjmanj težav)..
Drugi je LinkSys 10/100 5-potz Workgroup switch Model: EZXS55W
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
DusanK
Član
Član



Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46
Prispevkov: 1060
Aktiv.: 14.71
Kraj: Medvode - med vodami

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 14, 2018 9:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Switch si zapomni mac naslove in bi moral ob menjavi porta najti napravo.
Si preizkusil vse ostale porte, razen Uplink porta?
Mu je morebiti prevroče?
Ko ti zadeva deluje pusti kabel od Arduina in prestavi kabel od PCja v drug port. Lahko pingaš Arduino?
Pri menjavi portov opazuj ledice, če svetijo.
Najhitreje bi lociral napako, če si sposodiš nek drug switch ali, če imaš še spredaj kak router z več porti prezkusiš na njem.

_________________
Največji čar - električar
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1710
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 14, 2018 12:19 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče si switch zapomni MAC kljub izpadu povezave.
Alternativa je, da naprava (Arduino) ob vspostavitvi povezave pošlje kakšen paket (kot to naredi tipičen PC), da switch osveži tabelo.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peterv6i
Član
Član



Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 13:30
Prispevkov: 116
Aktiv.: 0.89
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 14, 2018 2:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

bostjang je napisal/a:
Mogoče si switch zapomni MAC kljub izpadu povezave.
Alternativa je, da naprava (Arduino) ob vspostavitvi povezave pošlje kakšen paket (kot to naredi tipičen PC), da switch osveži tabelo.


Aha.. ok.. sedaj imam tako narejeno, da v loop zanki čakam, na "klienta".. in šele potem kaj pošljem..

Bom probal poslati kakšen paket po inicializaciji..
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peterv6i
Član
Član



Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 13:30
Prispevkov: 116
Aktiv.: 0.89
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 14, 2018 2:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DusanK je napisal/a:
Switch si zapomni mac naslove in bi moral ob menjavi porta najti napravo.
Si preizkusil vse ostale porte, razen Uplink porta?
Mu je morebiti prevroče?
Ko ti zadeva deluje pusti kabel od Arduina in prestavi kabel od PCja v drug port. Lahko pingaš Arduino?
Pri menjavi portov opazuj ledice, če svetijo.
Najhitreje bi lociral napako, če si sposodiš nek drug switch ali, če imaš še spredaj kak router z več porti prezkusiš na njem.


Bom testiral v četrtek..
Na switch-u imam PC, merilno enoto (Arduino) in eno kamero (ip kamero)..
Za enkrat ga sračka samo Arduino Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1710
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 14, 2018 2:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za test lahko poizkusiš zbrisati MAC tabelo na PC-ju. Tako bo PC ponovno poslal broadcast povpraševanje, tvoja naprava se bo javila in tako bo switch dobil MAC na novi port.
V primeru Windows:
Koda:
arp -d *
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
peterv6i
Član
Član



Pridružen-a: Tor 22 Jan 2008 13:30
Prispevkov: 116
Aktiv.: 0.89
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 14, 2018 3:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

DusanK je napisal/a:
Switch si zapomni mac naslove in bi moral ob menjavi porta najti napravo.
Si preizkusil vse ostale porte, razen Uplink porta?
Mu je morebiti prevroče?
Ko ti zadeva deluje pusti kabel od Arduina in prestavi kabel od PCja v drug port. Lahko pingaš Arduino?
Pri menjavi portov opazuj ledice, če svetijo.
Najhitreje bi lociral napako, če si sposodiš nek drug switch ali, če imaš še spredaj kak router z več porti prezkusiš na njem.


Bom testiral v četrtek..
Na switch-u imam PC, merilno enoto (Arduino) in eno kamero (ip kamero)..
Za enkrat ga sračka samo Arduino Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Arduino sekcija Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2301 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group