www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Katera navigacija za Android
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
aljoš
Član
Član



Pridružen-a: Čet 08 Sep 2005 20:03
Prispevkov: 3119
Aktiv.: 20.01
Kraj: Škofja loka-poljanska dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 31, 2013 4:25 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kje pa kako v iGo naložimo mape za Slovenijo? Namreč jaz sem ga snel kar z marketa in imam samo Beirut karto. Rolling Eyes
_________________
Najprej se je pokadilo, nato izjavi Sokrat: dva Watt-a my ass...LOOOLL:::
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
drVrh
Član
Član



Pridružen-a: Sre 20 Feb 2008 20:17
Prispevkov: 917
Aktiv.: 7.06
Kraj: Slovenija-Koroska-Prevalje-Lese

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 31, 2013 4:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

http://slo-android.si/forum/viewtopic.php?f=200&t=7728

Na tem linku imaš bolj kot ne vse razloženo. Sedaj se ne spomnim mislim da sem delal po tem linku in namestil karte za iGo, nekje pa sem našel še ostale karte bom javil takoj ko najdem več info.

_________________
Iz dneva v dan sem se spraševal kaj je to elektrika, vendar nisem našel odgovora ... in še vedno si postavljam to vprašanje
LP
Grega
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
.
Član
Član



Pridružen-a: Čet 06 Maj 2010 20:12
Prispevkov: 1035
Aktiv.: 10.05

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 31, 2013 5:52 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Na partisu so navoljo sveže mape od navteq-a, teleatlasa in topmap.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
solomojster
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26
Prispevkov: 709
Aktiv.: 6.91
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 12, 2018 2:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Moja je HERE. Je brezplačna android aplikacija ,brez nepotrebnih reklam in včeraj mi je prihranila ,dve uri čakanja na mejnem prehodu Rupa , ker me je zapeljala do bližnjega mejnega prehoda (zabečenega -en avtomobil pred mano) ,ki šliši na ime Novokračine .
Nimam posebej navigacije ,jo imam v telefonu in je že večkrat prišla prav.(je pri roki)
Karte si naložim po državah in so tudi brezplačne.
Zamerim ji samo ,ker nima (ali pa ne znam to vpisat) možnosti vnosa tretje točke (vmesne) in tako bolje planirati ruto.
Kolikor vem lahko izberem avtocesto ali avtomobilsko cesto . Jaz bi pa rad delno peljal po avtocesti ,delno po avtomobilski cesti in s tem imam nekaj težav.
Lahko da delam kaj narobe . Če kdo pozna rešitev ?



Screenshot_20180812-133045.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  1.1 MB
 Pogledana:  20 krat

Screenshot_20180812-133045.png


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lencc
Član
Član



Pridružen-a: Pet 22 Feb 2013 14:10
Prispevkov: 15
Aktiv.: 0.22

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 15, 2018 11:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

solomojster je napisal/a:

Lahko da delam kaj narobe . Če kdo pozna rešitev ?

Kolikor mi je znano, aplikacija HERE WeGo za Android zaenkrat ne podpira dodajanja vmesnih ciljev (via points).

Obstaja sicer nekakšen obhod, ki pa še vedno ni ravno praktičen, saj se je potrebno med drugim v aplikaciji registrirati. Koraki so sicer sledeči:
1. V aplikaciji izbereš glavni meni – sendvič gumb (levo zgoraj). V meniju izbereš možnost "Collections".
2. Pojavi se okno za prijavo, v katerem izbereš "Sign-in". Potem slediš postopku: potrebno se je strinjati s pogoji uporabe. Če nisi registriran, nato izbereš možnost za registracijo ("No Account? Register") itd.
3. Po uspešni registraciji in prijavi lahko v aplikaciji shranjuješ posamezne dele poti. Še vedno torej za neko pot ne moreš dodajati vmesnih ciljev, ampak pot samo predhodno "razbiješ" na več delov in posamezne dele poti shraniš v zbirko. Zbirke so shranjene v razdelku Collections. Vse skupaj je bolj nazorno prikazano na tej strani.

LP
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
solomojster
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26
Prispevkov: 709
Aktiv.: 6.91
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 16, 2018 6:20 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala lencc. Sem mislil, da sem kaj spregledal. Kot kaže bom malce kombiniral z google map. On opravi to, kot bi trenil, kar se mi zdi ključnega pomena.
Je pa res škoda, da tega HERE nima.



Screenshot_20180816-060731.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  695.01 KB
 Pogledana:  3 krat

Screenshot_20180816-060731.png



Screenshot_20180816-060709.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  836.76 KB
 Pogledana:  3 krat

Screenshot_20180816-060709.png


Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kose19
Član
Član



Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Prispevkov: 1106
Aktiv.: 7.09
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 16, 2018 7:56 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Igo navigacija to ima in deluje off line. Še en plus je pri tej navigaciji, da upošteva dogodke v prometu, le te pa dobi preko podatkov kar pa verjetno ne predstavlja neke velike količine prenosa. Edino starejših map ne prebere, samo 2018 ki so na app store plačljive (7 dni trial). Bo treba počakati, da bodo zastonj na voljo.
_________________
- Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan -
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
lojz54
Član
Član



Pridružen-a: Čet 30 Dec 2010 15:20
Prispevkov: 95
Aktiv.: 1.00
Kraj: Portorož

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 24, 2018 7:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

na samsungu s6 imam IGO in sem zadovoljen
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
solomojster
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26
Prispevkov: 709
Aktiv.: 6.91
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2018 8:49 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Je mogoče kdo uporabnik kitajskega ANDROID radia in kako se obnese. V rangu 100€ ?
ANDROID RADIO
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kose19
Član
Član



Pridružen-a: Sre 02 Mar 2005 19:37
Prispevkov: 1106
Aktiv.: 7.09
Kraj: okolica Kobarida

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2018 10:22 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj takega bi tudi jaz izbral, pa ne vem ali ima radio RDS sprejem.
_________________
- Absens, carens -
- Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan -
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
solomojster
Član
Član



Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26
Prispevkov: 709
Aktiv.: 6.91
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2018 11:21 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri meni je izbira, ne tako globokega ohišja nujna. In ugibam kaj pomeni 16gb ali 32 gb internega spomina pri takem radiu. Oziroma če je 16gb dovolj ?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malci
Član
Član



Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Prispevkov: 486
Aktiv.: 3.60
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2018 4:12 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kitajski android radio sem naročil 5. avgusta - te dni pričakujem dostavo. Naročil sem pa 1 DIN višino in cena je bila cca 140€. Poročam, ko ga dobim in ga stestiram.

Android 1DIN radio
lp
Uroš

_________________
Elektronika za hobi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4930
Aktiv.: 31.62
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2018 5:38 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

solomojster je napisal/a:
Je mogoče kdo uporabnik kitajskega ANDROID radia in kako se obnese. V rangu 100€ ?
ANDROID RADIO
Jaz imam v avtu kitajskega, še WinCE OS in mi dela brez vsakih problemov že 7 let. Razmišljam pa, da bi ga zamenjal s takim, ki ima Android OS,
saj je razno raznih aplikacij za Android, tam zunaj, kot smeti.
Vidim pa, da je to postalo relativno poceni, moj je bil takrat, če se ne motim, nekih 270$ + dajatve.
solomojster je napisal/a:
Pri meni je izbira, ne tako globokega ohišja nujna. In ugibam kaj pomeni 16gb ali 32 gb internega spomina pri takem radiu. Oziroma če je 16gb dovolj ?
Več je spomina, več aplikacij lahko naložiš. Recimo iGo z vsemi kartami EU porabi tam okoli 4GB (ne vem čisto točno, bi moral pogledat),
kar pomeni, da bi ga lahko inštaliral v interni spomin, tudi na tistem, kjer je "samo" 8GB prostora in še vedno bi ti ostalo kaj za MP3.
Moj stari Samsung SGS2 je imel "samo" 8GB pa sem imel poleg iGO in kart še marsikaj drugega.

_________________
Lp, Jaka


Nazadnje urejal/a Jaka57 Ned Avg 26, 2018 5:47 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
malci
Član
Član



Pridružen-a: Sob 15 Sep 2007 21:05
Prispevkov: 486
Aktiv.: 3.60
Kraj: Polhov Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2018 5:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Preden sem se odločil za zgoraj omenjenega, sem gledal tegale. Ima vse, kar si sploh lahko zaželiš, samo malo preveč je še za moj žep. mogoče čez leto ali dve.

lp

_________________
Elektronika za hobi
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 1886
Aktiv.: 14.91
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 26, 2018 6:11 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Za kaj, poleg radia in navigacije rabite tak avtoradio? Podcasti? Spletni radio?

Malo dvomim, da so "vse karte" samo 4 Gb, Here, cela Evrooa zasede cca. 15 Gb.

Ali potem kupite še eno SIM kartico ali imate tethering ali kaj? Android brez povezave v splet je bolj neuporaben.

Meni zadostuje BT zvočnik z mikrofonom. Uporabno za navigacijo, prostoročno telefoniranje, poslušanje glasbe. Ob naslednjem avtu bom pa imel BT avtoradio. Izključno zaradi višje glasnosti, ki jo zagotavljajo zvočniki v avtu.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Navigacija in sledenje Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 5 od 7

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2301 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group