|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2007 6:42 pm Naslov sporočila: STK500 razvojna plošča |
|
|
Je med člani foruma kdo lastnik stk500 AVR razvojne plošče ?
Kakšne izkušnje, dobre in slabe ?
Razmišljam o nakupu.
Pozna kdo kakšno podobno ploščo, ki jo je možno izdelati
v samogradnji ?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Glitch Član

Pridružen-a: Pet 07 Apr 2006 11:40 Prispevkov: 1477 Aktiv.: 6.32
|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2007 7:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Imam dobre izkusnje s to plato. v zadnjem casu jo uporabljam samo kot ISP programator, ker je koncna aplikacija ze razvita. Seveda sem najprej razvijal z AT90S8515 v dip verziji, kasneje sem presedlal na ATmega162.
Kot vidim je dokaj poceni. Ni pa debugger v stilu kaksnega JTAGa. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PeterC Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.86
|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2007 8:38 pm Naslov sporočila: Re: STK500 razvojna plošča |
|
|
mi747 je napisal/a: |
Pozna kdo kakšno podobno ploščo, ki jo je možno izdelati
v samogradnji ? |
Izdelal sem si tole: ispRE: Do-it-yourself AVRISP-compatible Programmer
Uporabljam za ISP programiranje Atmel uC.
Za nekatere modele uC (ATmega16, ATmega32, ATmega64, ATmega128...) si lahko narediš JTAG debugger: Evertool
Če pa želiš še razvojno okolje, dodaš pač en uC na katerem bi se učil, pa mu na pine priklopiš LED diode, tipke, mogoče max232 za UART ter kakšen potenciometer na AD vhode. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
siljo Član

Pridružen-a: Tor 28 Okt 2003 8:08 Prispevkov: 1035 Aktiv.: 4.37 Kraj: Ribn'ca
|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2007 8:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
sem lastnik stk500
zakaj bi izdeloval svojo ploščo? se ne splača!
kot vidim je pa precej razširjena in na njo se da nadgraditi še druge razvojne plošče .... stk501...... _________________ Lep pozdrav! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
Objavljeno: Pet Feb 09, 2007 9:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam to ploščo že eno leto in sem zelo zadovoljen z njo. Čeprav jo zdaj večino uporabljam kot ISP programator je za začetek dela z AVR dobra izbira. Vgalvnem ni mi žal da sem jo nabavil. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
spy Član

Pridružen-a: Sre 06 Sep 2006 20:43 Prispevkov: 403 Aktiv.: 1.76 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Sob Feb 10, 2007 5:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno, za kaj boš rabil. Po mojem mnenju je odlična za spoznavanje AVR družine in igranje z njo - podobno kot ŠARM pri ARMih. Za namensko razvijanje določenega izdelka pa je bolje razvijati program direktno na vezju.
Jaz jo imam v firmi in jo uporabljam kot ISP programator izključno zato, ker ima dobro podporo v AVRStudiju in ker me ostalih 90% neizkoriščenega dela STKja ne moti.
LP, Aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Sob Feb 10, 2007 6:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Samogradnja te plošče bi te po mojem mnenju prišla predrago. Jaz bi na tvojem mestu odštel malo več in imel zanesljivo ploščo. Sam nimam le te, pač pa Bascomovo, kupljeno pri Svetu elektronike . _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cupacup Član

Pridružen-a: Tor 20 Jul 2004 21:28 Prispevkov: 68 Aktiv.: 0.29 Kraj: Tam kjer ma mraz mlade
|
Objavljeno: Sob Feb 10, 2007 11:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam imam tako mnenje, vse kar narediš sam se iz tega naučiš. Zakaj bi kupil že narejeno če se lahko s tem ko sam nareidš še kaj naučiš. Glede razvojne plošče priporočam Arduino(sploh za totalne začetnike(OpenSource)), za programiranje preko ISP pa USBASP (moja stran ker delam pri praksi, je pa tudi povezava na orginalno stran, pa tudi program za programiranje je zraven). Proti bascomomu nimam nič, je pa testna plošča malo zastarela, COM portov skoraj ni več, še manj lpt, s katerimi bi lahko program sploh zapisal.
LP,janez |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvo_v Član

Pridružen-a: Pon 11 Jul 2005 22:00 Prispevkov: 146 Aktiv.: 0.62 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Feb 11, 2007 1:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Razvojna plošča STK500 mi dobro služi že cca 5 let. Dobra stran te plošče je, da podpira vse AVR-je, ki so v 8 do 40 pinskih DIL ohišjih. Za vse ostale izpeljanke AVR-jev so na voljo nadgradnje, kot je že omenil siljo.
Slabost STK500 je, da nima JTAG vmesnika ter da deluje preko COM porta.
STK500 plošča je dokaj poceni, zato tudi jaz menim, da se podobnih plošč ne izplača izdelovati v lastni režiji.
Sem pa imel nedavno možnost preizkusiti razvojno ploščo EasyAvr.
Ta razvojna plošča nudi veliko več kot STK500, cena pa je za malenkost višja. S PC-jem je povezana preko USB-ja, preko njega se lahko tudi napaja. Motilo me je le, da je ukaz za programiranje možno klicati le iz priloženega AVRFLASH Programmer-ja oz. iz Basic compilerja, katerega demo verzija je priložena. Slednji je omejen mislim da na 4K.
Slabost EasyAvr razvojne plošče je tudi, da podpira največ 40-pinske AVR-je.
Lp, Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni