www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

Povezava ups - pc

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pomlad
Član
Član



Pridružen-a: Pet 04 Jan 2008 10:54
Prispevkov: 361
Aktiv.: 2.75
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2010 1:56 pm    Naslov sporočila:  Povezava ups - pc Odgovori s citatom

Poleg ups-a je bil priložen program uni vision s katerim ne gre delat. Ima kdo predlog kako najlažje spremljat podatke z ups-a glede stanja vhodne napetosti,izpadov napajanja,pa do izklopa pc-ja po treh minutah itd. Hvala !
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Prispevkov: 4432
Aktiv.: 37.45
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2010 2:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ker nisi podal nič uporabnih informacij, proizvajalcev teh naprav je obilo, močno različnih modelov istega proizvajalca pa še več, samo splošen odgovor.

Nekateri, sploh vstopni modeli UPS imajo zelo kavrne možnosti komunikacije - lahko samo to, da pošlje PCju ukaz za zaustavitev sistema, ko gre akumulator k koncu, ko dela nanj. Če je seveda podprt operacijski sistem na tem PCju.

Zato ti tudi nek drug program, če slučajno obstaja, več podatkov ne bo zmogel prikazati, saj jih UPS ne pošilja.

Za primer s prve roke: APC 500VA - hudo precenjena jajčka, ima možnost komunikacije preko RS232 in USB. Na RS232 imaš možnost samo zaustavitve sistema. čez USB pa pošilja za odtenek več podatkov, ampal precej manj kot pol cenejši Black Knight 500VA.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član



Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Prispevkov: 1063
Aktiv.: 7.22
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2010 2:32 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Po mojih izkušnjah so APC ups-i vse kaj drugega kot jajčka, kar pa bi z lahkoto lahko rekel za ogromno število poceni UPS-ov, tudi znanih proizvajalcev.

Mimogrede, kateri model APC-ja pa si omenjal? Kolikor je meni znano, že najbolj osnovni model BackUPS pošilja kar nekaj podatkov.

LP!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
vilnev77
Član
Član



Pridružen-a: Sob 30 Jan 2010 13:09
Prispevkov: 109
Aktiv.: 1.03
Kraj: Mengeš

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2010 4:13 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi jaz uporabljam APCjev BackUPS in vsi modeli (ki jih imam - SU500, SU620) ki imajo DB9 konektor imajo opcijo da ti daje logične signale za ledice na konektorju ali pa je serijska komunikacija z PCjem. Seveda imajo tudi priložen svoj software ki deluje na vseh APCjevih UPSih.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Prispevkov: 4432
Aktiv.: 37.45
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2010 6:20 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Govorim o APC Back-UPS CS 500VA, ki sem ga kupil na prigovarjanje raznih frikov, kako je APC oh in sploh in to upravičuje višjo nabavno ceno.

Prvi vtis je bil še kar ugoden, kmalu pa se je pokazalo, da je je programska oprema 24 karatno smetje, sploh verzija za RS232. Verzija za USB pa ne dosti boljša, kjer dobro dela samo jamranje, da je akumulator star že toliko in toliko in ga je treba zamenjati - na srečo se to da izklopiti, saj zadeva sploh ne gleda realnega stanja akumulatorja, ampak datum namestitve SW.

Poden od podna, 10 let strejši Fiskars ima mnogo boljšo programsko opremo, ki je dejansko celo uporabna.

Pozneje sem tretjino cene omenjenega APC kupil Black Knight 500VA (nizka cena zaradi "obsolete" RS232), mere, teža in uporabljen akumulator enaki, programska oprema raketa proti temu kar mi nudi 3x dražji APC.

Zmogljivosti kljub konkretni razliki v ceni obeh UPS, pa kdo bi si mislil, enake.

Imam kakšen razlog za hvaljenje miniaturnih APC, ki so štancani nekje na daljnem vzhodu kot ostali el cheapo primerki takih naprav drugih proizvajalcev?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
chaos
Član
Član



Pridružen-a: Sob 16 Sep 2006 22:12
Prispevkov: 1063
Aktiv.: 7.22
Kraj: Zagorje ob Savi

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 16, 2010 10:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Okej, glede priloženega software-a res ne morem komentirati, ker ga še sploh videl nisem. Jaz sem zmeraj uporabljal apcupsd, ki ga lahko samo prehvalim.

Glede drugih proizvajalcev (žal jih trenutno ne vem na pamet) je bila pa zgodba takale: v eni strežniški omari so bili štirje strežniki. Dva sta imela APC UPS, druga dva pa ena "poceni" jajca. Eden od teh dveh sploh ni imel software-a za nič drugega kot windows 2000, drugi je imel software napisan v javi, za kar sem porabil ene par dni, da sem ga usposobil na linuxu. Baterija (ista baterija je bila v vseh ups-ih!) je pri APC-jih zdržala dvakrat dlje kot pri ostalih dveh, in eden od teh dveh je zgleda imel ali zelo slabo regulacijo napetosti ali mu pa ni delala prenapetostna zaščita in je zato skurilo en strežnik. Obadva "ceneneža" sta bila potem po hitrem postopku zamenjana z APC-ji (ki so bili kasneje vsi skupaj zamenjani z enim samim APC-jem), in potem ni bilo nobenih problemov več. Tudi nekaj mojih kolegov je imelo probleme s "ceneneži". Tako da po mojih izkušnjah, dokler ne vidim razloga da bi razmišljal drugače, obstaja samo APC ups.

Mimogrede: tole so informacije, ki jih pošilja APC BackUPS: povezava.


LP!
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Azrael
Član
Član



Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 19:46
Prispevkov: 4432
Aktiv.: 37.45
Kraj: Gorje

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 17, 2010 1:43 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če imaš pri majhnih UPS za home & office use SW za Windows in Mac si pokril minimalno 99% trga za to napravo.

Treba si je biti na jasnem, noben tak UPS ni naprava za nek resen strežnik! So daleč premalo zanesljivi že zaradi on-line delovanja, pa ni važno ali gor piše APC ali Čunga Lunga, v drobovju omembe vrednih razlik enostavno ni.

Dobiš na špico postavljen trafo, aktivne elemente na premajhnih hladilnikih in polnilec akumulatorja, ki je narejen v smislu loterije in prenapetostno zaščito, ki ni vsemogočna (kar je jasno), čeprav reklama mogoče pravi drugače.

Vse omembe vredne razlike pridejo samo od časa ki ga je prebil od izdelave do uporabe, kar zelo vpliva na stanje akumulatorja.

Tako, da je tlačiti to robo v strežnik od katerega se pričakuje zanesljivost delovanja 24/7, je vsaj neresno dejanje ali odraz poznavanja tematike tistega, ki rihta te stvari.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bostjang
Član
Član



Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Prispevkov: 1709
Aktiv.: 10.97
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 09, 2018 9:08 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ali mi lahko nekdo pove, kako se pri apcupsd vklopi data logging? Nastavil sem DATATIME na več kot 0 (na 600). Kje pa je izhodna datoteka? V navodilih ne najdem ali je potrebno narediti še kaj?[/code]
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Strojna oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2299 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group