|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
abnox Član

Pridružen-a: Sob 11 Avg 2007 10:45 Prispevkov: 47 Aktiv.: 0.22
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2018 4:02 pm Naslov sporočila: Videokamera Canon Legria HF R57 |
|
|
Pred 1 mesecem sem si privoščil omenjeno kamero. Zadeva snema v FullHD resoluciji, 1920 x 1080 pik. Pri tem 128 GB spominska kartica zadošča za 2 uri snemanja. Zanima me kaj narediti, če bi hotel ustvariti posnetke daljše od 2 ur? Je najbolje priklopit zunanji disk?
In še kako narediti varnostne kopije posnetkov? Peka na DVD-je ne pride v poštev, kakšna druga možnost? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1632 Aktiv.: 13.08 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Sre Okt 24, 2018 4:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tako kot nekoč... ko je bila kaseta polna, si preprosto vstavil novo... tako tudi sedaj, ko je SD kartica polna, preprosto vstaviš drugo...
Varnostna kopija posnetkov? Hmm, posnetke v taki količini jasno da zmontiraš, obrdžiš le koristno in potem shraniš v bolj varčen format. Hraniš na trdih diskih, seveda je priporočljiva varnostna kopija na zunanjem ločenem disku, tako kot se enako priporoča za dokumente, fotografije, ...
Imam Canon Legria HF M46, ima interni spomin 16GB in dodatno dve reži za SD kartice. Ker ne delam dolgih posnetkov, večinoma ne rabim kartice, uporabljam kar interni spomin in večinoma čimprej in sproti prenesem na računalnik, kjer se zajeti posnetki obdelajo, zmontirajo, obdrži se le tisto uporabno, ostalo se po končanem projektu zavrže, ker je to nepotreben balast in poraba spominskega prostora. Če bi hotel obržat vse, bi moral postavit strežniško diskovno polje v velikosti na desetine TB... je to smiselno? _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1429 Aktiv.: 7.19 Kraj: Lj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 459 dni