www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu
 
 PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 
Sponsored by SiOL

multimeter

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3115
Aktiv.: 21.36
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2019 9:03 pm    Naslov sporočila:  multimeter Odgovori s citatom

Iščem multimeter, ki ima instrument z vgrajeno konico in drugo na kablu. Konici morata bit malo daljši, da se lažje doseže bolj odmaknjene komtakte.
Vsak predlog dobrodošel.
ps
Sem gledal na conradu, pa imajo vsi čisto kratke konice in so zame neuporabni.

_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član



Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Prispevkov: 2264
Aktiv.: 14.24
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2019 9:30 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

A ne moreš dodatno natakniti merilnih konic, kot je primer na sliki ?
Obstajajo v izvedbi za konice 2mm in 4mm

LP



197049.jpg
 Opis:

Download
 Ime datoteke:  197049.jpg
 Velikost datoteke:  17.43 KB
 Downloadano:  22 krat


_________________
Wasting time online since 1999
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Prispevkov: 5434
Aktiv.: 34.19
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 09, 2019 9:35 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tile Fluke se mi zdi, da imajo kar primerne konice, pa tudi možnost uporabe nastavkov. Si kaj gledal to ...?
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3115
Aktiv.: 21.36
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 9:35 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ta fluke mi izgleda super, je pa cena kar visoka. Bom premislil,
Hvala
lp

_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3115
Aktiv.: 21.36
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 9:39 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

milan62 je napisal/a:
A ne moreš dodatno natakniti merilnih konic, kot je primer na sliki ?
Obstajajo v izvedbi za konice 2mm in 4mm

LP


Rabim tak instrument, pen type, da ni treba še skrbet, kje je instrument in potem se mi motajo kabli okrog, vse se dogaja pri minus temperaturi, v temi, vetru...
Sem pa ugotovil ( Brick wall ), da se tak instrument imenuje pen type in jih je na ebayu malo morje za smešen denar.
Ni potrebe po neki hudi točnosti, v glavnem, da prepiskam in izmerim napetost.
lp
Robi

_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
milan62
Član
Član



Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Prispevkov: 2264
Aktiv.: 14.24
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 10:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Podoben Flukeju zgoraj

https://www.reichelt.de/spannungspruefer-12-690-v-ac-dc-lcd-anzeige-md-1160-p231281.html?&trstct=pos_14

LP

_________________
Wasting time online since 1999
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
BojanR
Član
Član



Pridružen-a: Tor 08 Apr 2008 9:52
Prispevkov: 588
Aktiv.: 4.48
Kraj: Vnanje Gorice

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 11:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

milan62 je napisal/a:
Podoben Flukeju zgoraj

https://www.reichelt.de/spannungspruefer-12-690-v-ac-dc-lcd-anzeige-md-1160-p231281.html?&trstct=pos_14

LP


Me prav zaanima, kakšna je cena tega pri Metrel iz Horjula, kej je ugodneje.
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3115
Aktiv.: 21.36
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 11:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tega sem naročil.
_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Jaka57
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Ned 12 Dec 2004 21:47
Prispevkov: 4993
Aktiv.: 31.41
Kraj: Grosuplje

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 10, 2019 6:53 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

milan62 je napisal/a:
Podoben Flukeju zgoraj

https://www.reichelt.de/spannungspruefer-12-690-v-ac-dc-lcd-anzeige-md-1160-p231281.html?&trstct=pos_14

LP


Temu je podoben tale Fluke in ne zgornji!

_________________
Lp, Jaka
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 1942
Aktiv.: 14.99
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2019 9:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Metrel = Brymen. Teh zadev ne delajo v Metrelu.

In v Horjulu so cene višje, kot pa v tujini. Isto, kot Gorenje. Opali domače kupce, ker imajo vgrajen podpiraj domače.

In zaboga, ne kupujte kitajskih jajc za par dolarjev! Multimeter mora biti vsaj 60 €+, da je dober in varen.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator



Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Prispevkov: 13512
Aktiv.: 85.01
Kraj: Koroška-okolica Dravograda

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2019 9:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz imam tole. Kupil sem ga sicer v farnellu.
_________________
lp
Silvo
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 1942
Aktiv.: 14.99
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2019 10:33 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Bolje se je stegniti za LVD2 ali T90, če že rabiš indikator.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ro-bi
Član
Član



Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Prispevkov: 3115
Aktiv.: 21.36
Kraj: Koroška

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2019 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:


In zaboga, ne kupujte kitajskih jajc za par dolarjev! Multimeter mora biti vsaj 60 €+, da je dober in varen.


Če se pokvari, pač vržem stran in se ne sekiram.
Sem pa ziher, da za moje potrebe so vsi dovolj točni, ker, kot sem napisal, rabim samo za prepiskat in pomerit napetost med fazami in krmilno.

_________________
3 x 3 = 9
ena dalje
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
qwertz
Član
Član



Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Prispevkov: 1942
Aktiv.: 14.99
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 13, 2019 5:48 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Nisem ciljal na točnost. Varnost je pomembna tu pri teh zadevah. Ko ga dobiš ga odprti in prilepi sliko tu gor.

Res, ne se hecat s temi zadevami.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Merilna tehnika in senzorji Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 2392 dni


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group