|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 12:59 am Naslov sporočila: Program ki krmili AVR |
|
|
Pozdravljeni!
Zanima me s čem se naj lotim pisanja programa ki bi naj krmilil AVRa preko com porta. Torej rad bi napisal program ki bi imel grafični vmesnik za kontrolo avr-ja.
Do zdaj sem program v AVR napisal tako da mi pač pošilja podatke in jih sprejemam preko terminala. Rad bi pa da bi to bilo bol pregledno in funkcionalno. Znam programrat v c++ ampak nevem kako se naj lotim grafičnega vmesnika programa. Na faksu smo delali samo programe za dos. Ne rabim pa nekaj ekstra funkcij. Par kontrolnih funkcij, prikaz podatkov na zaslon in pošiljanje podatkov v avr.
Prosim za kak nasvet kako se naj tega lotim. Zelo bi bil vesel kakšnega primera z izvorno kodo če ima kdo.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 1:03 am Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa LabView? Ne vem kako je kaj cenovno prijazen za hobi uporabnike, to boš moral pogledati. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 1:17 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz bi za grafični vmesnik na PC-ju uporabil Delphi. Tam gumbe in prikazovalnike enostavno navlečeš za program, mislim pa da lahko kot jezik uporabiš tudi C++, čeprav je privzeti jezik objektni Pascal.
Med vikendi sem ponavadi na Koroškem in če se ti ljubi iz Štajerske pripeljat v Slovenj Gradec ti lahko pokažem... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisP Član

Pridružen-a: Čet 03 Feb 2005 20:52 Prispevkov: 85 Aktiv.: 0.36 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 12:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
jaz bi ti predlagal C++ Builder, glede na to, da poznaš C++. Samo namečeš komponetne na Form-o potem jim pa določiš lastnosti in dogodke.
P.S. Nekoč sem našel tudi knjigo v PDF datoteki, mislim da je bil naslov Teach yourself C++ in 24 hours. Bom pogledal doma, pa ti povem točen naslov.
LP
BorisP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisP Član

Pridružen-a: Čet 03 Feb 2005 20:52 Prispevkov: 85 Aktiv.: 0.36 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Evo sem se povezal na moj domači PC, knjigi se reče:
"Teach Yourself Borland C++ Builder in 14 Days"
LP
BorisP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trot Član

Pridružen-a: Čet 18 Jan 2007 20:25 Prispevkov: 1282 Aktiv.: 5.71 Kraj: glej fogl
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
madzi Član

Pridružen-a: Sre 24 Sep 2003 10:46 Prispevkov: 315 Aktiv.: 1.33 Kraj: Pragersko, Dragonja vas, Maribor
|
Objavljeno: Čet Mar 01, 2007 11:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Domenius, LabView sem malo uporabljal že pred nekaj časa je sicer dobro orodje ampak jaz se nisem preveč poglabljal v njega predvsem zaradi tega ker nisem mogel/znal ustvarit samostojne aplikacije. Glede dobavljivosti (cene) pa je tako da dokler je za hobi se dobi na netu.
Trot, hvala za link. Mislim da bo kar koristil.
Za programiranje in izdelavo vmesnika bom pa uporabil Microsoft Visual C++ 6.0, kjer tudi samo namečeš komponente.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 6 dni