Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Feb 20, 2007 7:02 pm Naslov sporočila: Modri zaslon ter tezave z programi |
|
|
Pozdrav
Ze kar nekaj casa imam tezave, ker se mi PC sam od sebe sesede. Modri zaslon in reset. (najveckrat, ko je se hladen) OK to se ze da preziveti, ampak "stranski" ucinki so pa grozni. Prvo mi antivirusni program ni hotel vec zalaufat. Sem da deinstaliral in ponovno nalozil. Ne dela. Mislil, sem da je kak virus pa sem nalozil AVG, ki dela OK. Od vciraj pa mi vec eMule ne zalaufa. V task manegerju ga vidim pod procese, ampak na zaslonu ga ni. Prav tako deinstalacija in instalacija ne pomaga
Prav tako si ne znam razloziti modrega zaslona. Programsko se skoraj gotovo nic ne tepe. HW pa tudi ne. Opazil pa sem, da imam nizko 5V linijo. 4.8 vcasih pade tudi pod 4.8V bi bil lahko to vzrok? _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.43 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Tor Feb 20, 2007 7:04 pm Naslov sporočila: Re: Modri zaslon ter tezave z programi |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Opazil pa sem, da imam nizko 5V linijo. 4.8 vcasih pade tudi pod 4.8V bi bil lahko to vzrok? |
Lahko tudi. Poizkusi z kako live distribucijo linux-a, če se stvar še vedno sesuva. Tako lahko izločiš hardware/software napako... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 20, 2007 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
http://www.memecode.com/docs/minidump.php
Na ta način sem rešil že marsikatero zagato z M$.... _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GJ Član

Pridružen-a: Čet 02 Nov 2006 15:51 Prispevkov: 946 Aktiv.: 4.16 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Domenius Član

Pridružen-a: Sre 30 Nov 2005 14:15 Prispevkov: 1188 Aktiv.: 5.00 Kraj: Medvode
|
Objavljeno: Tor Feb 20, 2007 7:40 pm Naslov sporočila: Re: Modri zaslon ter tezave z programi |
|
|
SimonS je napisal/a: |
Od vciraj pa mi vec eMule ne zalaufa. V task manegerju ga vidim pod procese, ampak na zaslonu ga ni. Prav tako deinstalacija in instalacija ne pomaga |
V task managerju jo zapri in jo ponovno zaženi. Meni to pomaga. _________________ It's electric! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek Član

Pridružen-a: Tor 01 Avg 2006 10:47 Prispevkov: 5537 Aktiv.: 24.03 Kraj: Domzale
|
Objavljeno: Tor Feb 20, 2007 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nizka napetost na 5V liniji (konkretno pri meni 4,75V) PREVERJENO JE eden od vzrokov za nepredvideno ugašanje ali resetiranje računalnika (mi je požrlo dosti las, preden sem to ugotovil...).
Zgolj v vednost, verjetno pa zna biti še kaj drugega...
LP, Grega |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 16.98 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 12:00 am Naslov sporočila: |
|
|
Sam bi ob sesuvanju računalnika najprej pognal kakšen program za testiranje spomina. Memtes86 ali podobnega, ki se ga zažene mimo operacijskega sistema.
Sicer pa kaj pa piše v tem modrem ekranu? Ponavadi sporoči neko napako. To napako vpiši v Google pa boš našel kar nekaj odgovorov kaj je krivo. _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 9:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Za večino sesedanja računalnikov je še vedno kriv software. Še posebej na veliko se sesedajo tisti računalniki, ki uporabljajo črn software, za povrh pa so še priključeni na internet (emule in ostalo).
Ali imaš na računalniku instalirane originalne WIN in ostale produkte (antivirus in podobno)?
Ko se računalnik začne obnašati neprimerno, ni smiselno reinstalirati antivirusni program, ali pa dodati še enega. Napaka je nekje drugje. V času porabljenem za odkrivanje napake bi bil verjetno WIN že na novo instaliran in PC delujoč.
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 9:59 am Naslov sporočila: |
|
|
jur je napisal/a: |
V času porabljenem za odkrivanje napake bi bil verjetno WIN že na novo instaliran in PC delujoč. |
To se pa čisto strinjam. Je kar nekaj dela s tem, ampak skoraj nič v primerjavi z iskanjem napake. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jur Član

Pridružen-a: Pet 02 Dec 2005 14:45 Prispevkov: 5142 Aktiv.: 21.65 Kraj: [color=zelena]Ljubljana[/color]
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 10:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Ja, še nekaj. Meritev napetosti na motherboardu z voltmetrom lahko da zavajujoč rezultat. Voltmeter kaže neko povprečno vrednost. Z osciloskopom dejanska napetost lahko zgleda drugače (ripple, nihanja, šumi, podnapetosti, prenapetosti,...).
Jur |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
BorisP Član

Pridružen-a: Čet 03 Feb 2005 20:52 Prispevkov: 85 Aktiv.: 0.36 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 1:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi trdi disk je lahko krivec, sem že doživel 2x, ker PC ni mogel pisati na določen sektor (ker je bil pokvarjen sektor) se je enostavno sesul, ker na tisti lokaciji ni bilo potrebnih podatkov...
LP
BorisP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
. Član

Pridružen-a: Ned 19 Sep 2004 22:04 Prispevkov: 16777193 Aktiv.: 70633.51
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 1:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brisana vsebina odstranjenega uporabnika. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
VolkD Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58 Prispevkov: 14228 Aktiv.: 59.90 Kraj: Divača (Kačiče)
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 2:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če se težava ne pojavlja od vsega začetka je v 90 % primerov rešitev v kontroli elektrolitov na matični plošči in napajalniku. Napajalnik se običajno kar menja.
Matično ploščo se izplača reševati. _________________ Dokler bodo ljudje mislili, da živali ne čutijo, bodo živali čutile, da ljudje ne mislijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
piroman Član

Pridružen-a: Čet 23 Okt 2003 12:06 Prispevkov: 2707 Aktiv.: 11.40 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni je po dveh letih začel crkavat PC z XPji (ni delal več kot kake pol ure). Po analizi minidumpa sem dvignil Vcore za 10%. Od takrat naprej niti ene težave več.
Drug primer. Doma sem imel navit Celeron 300A na 450 MHz. Odlično delal kar nekaj časa potem se je očitno "postaral" in spet je bilo treba malce dvignit napetost, da se je stabilno obnašal. _________________ One shouldn’t work on semiconductors, that is a filthy mess; who knows if they really exist!
Wolfgang Pauli, 1931 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.08 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 7:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Windowsi so pravi, antivirusni program free. Nimam niti veliko programov tu. Pojavi se oni modri zaslon, ki naredi memory dump in se potem zresetira. Nimas casa niti prepisat. Mislim, da je HW napaka. Prvo sem tudi jaz mislil, da gre za napako v memoriji. Sem jo 2x stestiral. OK. Tudi problemov z elektroliti ni. Previril maticno plosco in napajalnik. Edino, kot sem napisal, je 5V napetost malo niska. Vcore izgleda OK. Piroman, kako lahko dvignes napetost?
Bom poiskusil z EVERESTOM, da vidimo, kaj bo pogruntal ta junak  _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|