|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.96 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Pet Dec 22, 2006 8:06 am Naslov sporočila: |
|
|
To imam jaz grelec.Pred eno uro ga avtomatska ura vključi in se segreje v notranjosti.Kar je v redu.To velja za tiste ki ima hišo.Je pa cenejši kot poseben vgrajen grelec pri motorju(ne vem kako se reče) priključen na gorivo.Mislim Webasto.Ta pa je drag.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dj robee Član

Pridružen-a: Ned 05 Okt 2003 20:34 Prispevkov: 68 Aktiv.: 0.29
|
Objavljeno: Sre Feb 21, 2007 11:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Iztok je napisal/a: |
@lucca brassi, noben grelec ti ne bo pomagal, če v tekočini ne bo dovolj alkota. V takšnih situacijah je tekočine tako malo in se razmaže v tako tanek sloj, da v ledenem zraku in na ledeni podlagi takoj zmrzne tudi če bi bil vroč krop. Nekateri avtomobili imajo ogrevane šobe za brizganje, ki pa niso namenjene ogrevanju šipe ampak čisti šobi in njeni okolici. Še v nobenem avtu pa nisem zasledil ogrevanja tekočine za pranje, pa čeprav so bili najvišjega cenovnega (stanovanjskega ) razreda. Seveda pa imajo vsi Webasto, ki poleg kabine ogreje še motor za lažji zagon.
Če ne bi imel garaže bi si to že omislil, ker se dobijo rabljeni iz kakšnega karamboliranega avta že od 200€ naprej. Je pa potrebno potem malo predelat cevi hladilne tekočine ob motorju in dodati še električno vodno črpalko in malo močnejši akumulator. |
Imajo gretje tekočine...konkretno že stari E model mercedesa (Taxi varianta)...in to tako, da je voda iz rezervoarja tekočine za čiščenje stekla napeljana skozi ekspanzijsko posodo hladilne tekočine. Jaz sem imel pri Cliu narejeno še bolj primitivno...okoli cevi za hladilno tekočino sem imel navito cevko za pranje šip...
stvar je delovala odlično...seveda šele ko se je motor malo segrel |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni