|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
napetost Član

Pridružen-a: Pet 29 Dec 2006 19:52 Prispevkov: 897 Aktiv.: 4.01 Kraj: koroška
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2020 10:54 am Naslov sporočila: android aplikacija za telefoniranje |
|
|
Iščem aplikacijo za telefoniranje, ki bi delovala nekako tako
Telefon nekajkrat zazvoni, in se brez pritiska na kakršnokoli tipko vzpostavi povezava, ki je osnovno nastavljena na pogovor preko zvočnika, z tipko pa se preklopi na slušalko telefona.
Klicanje tudi osnovno brez preklapljanja preko zvočnika z možnostjo glasovnega izbiranja.
toliko v osnovi in na kratko.
Takšna aplikacija bi bila v veliko pomoč starejšim oz invalidnim osebam.
Če je kdo naletel na kaj takšnega naj mi prosim javi. Sem veliko iskal vendar nisem našel.
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
carli Član

Pridružen-a: Pon 14 Nov 2011 19:02 Prispevkov: 758 Aktiv.: 4.62 Kraj: Haloze
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2020 2:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem našel MotoAnswer. Bom popoldne testiral kako deluje. Za sprejem klicev bi verjetno šlo. Kot pa sem zasledil je glasovni prevzem klica in glasovni preklop na zvočnik.
lp
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smatjaz Član

Pridružen-a: Pon 10 Nov 2003 16:33 Prispevkov: 845 Aktiv.: 3.59
|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2020 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo.
Pred nedavnim, sem za starejšo hendikepirano osebo, ki se ne more premikati, razen ene roke, naredil en podoben sistem.
Vse je zapakirano v škatlico, ki ima 5 tipk, mikrofon in izhod za slušalke /zvočnik.
Prilagam sliko.
Rdeča tipka je izvedena za klic na določeno sprogramirano številko. To je za klic navzven.
Ostale 4 tipke pa so za generiranje SMS sporočila. Primer " Nujno me pokliči", ...
Ko nekdo (lahko se določi samo določena oseba) pokliče na to številko, se naprava avtomatsko odzove po prvem klicu, zapiska, da opozori, da prihaja klic. Potem se prične pogovor preko vgrajenega mikrofona, za zvok pa sem uporabil kar PC zvočnike, na katerih se lahko nastavi željena glasnost.
Vse skupaj je napajano preko AC/DC adapterja 230V/12V.
LPM
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
6.19 KB |
Pogledana: |
1603 krat |

|
_________________ Električni aparati delujejo na dim ... ko dim iz njih uide ... ne delujejo več! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
napetost Član

|
Objavljeno: Sre Dec 02, 2020 7:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo izdelano
Sem testiral motoansver in lepo deluje. Res da lahko pokliče vsak, ampak mislim da lahko v samem telefonu nastaviš samo klice ki so v imeniku. Sedaj še ìščem nekaj za glasovno izbiranje koga želi poklicat. Kakšna je pa cena tvoje naprave. Lahko pod zasebno.
_________________ lp
Janez1322@gmail.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 456 dni