|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
ziga90 Neznanec

Pridružen-a: Čet 17 Dec 2020 17:17 Prispevkov: 3 Aktiv.: 0.05 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2020 9:04 pm Naslov sporočila: Programsko okolje za načrtovanje vezja |
|
|
Pozdravljeni,
je že leta odkar sem nazadnje sedel za NI Multisim in se igral z idejami. Je morda na trgu kakšen boljši program? Predvsem da je tudi preprost za uporabo. Lahko je open source ali enostavno iz Partisa. Pomembno mi je da pridem od ideje do načrta za izdelavo PCB. Hvala.
Lep pozdrav, Žiga |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Iztok_S Član

Pridružen-a: Sre 13 Apr 2016 10:06 Prispevkov: 506 Aktiv.: 4.51 Kraj: Ljubljana, Trzin
|
Objavljeno: Čet Dec 17, 2020 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sedaj ni več nikakršnega dvoma kaj izbrati - Kicad...
Odkar ga je izdatno financiral Cern je postal KiCad izjemno kvalitetno uporabno in uporabniku zelo prijazno orodje.
Uporabljam Pcad od DOS verzij dalje do PCAD2006. Imam tudi kupljeno licenco za Altium Designer V18. Ko sem začel delati z Altiumom se mi je zameril, ker so napram zastarelemu PCADu opustili osnovne zadeve, ki so me tako zelo motile, da sem ga preprosto zasovražil, čeprav verjamem, da je super orodje še posebej za tistega, ki z njim dela vsak dan.
Najmanj tretjino delovnega časa projektiram in lahko rečem, da me je po prvi TIV KiCad tako navdušil, da sem se odločil, da iz Altiuma prešaltam nanj. Obenem mi je tudi
free in na koncu leta bom prav z veseljem po svojih močeh doniral nekaj sredstev za razvoj.
Več kot nas ga bo uporabljalo boljši bo in tudi tukaj na forumu si bomo lahko pomagali. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 4 dni