|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Feb 25, 2007 11:56 am Naslov sporočila: XEROX printer |
|
|
Na firmi so vrgli v odpad XEROXov laser printer Phaser 3450. Tako na hitro ocena je, da ali je napaka v napajajniku ali pa na maticni plosci. Po vklopu je zadeva mrtva. Delajo samo ventilatorji. LCD zaslon se vzge, ampak se ne inicializira (ostanejo samo kontrolni kvadratki). Ima kdo nacrt tega printerja? _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Feb 25, 2007 1:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem,če se splača poiskati napake.Jaz sem dobil opisani laserski printer HP 4500.Ker servis so rekli da ne splača popraviti.Doma sem sem vse pregledal in še razkopal v notranjosti.Pa je kar zapletena stvar zaradi to senzor ki je veliko opozarja to in to.Nekaj je šlo tiskanje,potem naenkrat stavka in spet preiskal vzrok.Čeprav se dobi podatke na Google. Pa še rezervni so dragi. Na koncu sem kar rastavil.  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4770 Aktiv.: 20.09 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Ned Feb 25, 2007 2:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Saj jo bom tudi jaz
Samo napaka ne izgleda komplicirana. Imam obcutek, da nekaj strajka napajalni del, ali pa je skurjena maticna plosca...
Je pa printer skoraj nov! _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
andrejj Član

Pridružen-a: Ned 21 Mar 2004 15:06 Prispevkov: 4253 Aktiv.: 17.91 Kraj: 8232 Šentrupert
|
Objavljeno: Ned Feb 25, 2007 2:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo da je nov.na to nisem vedel.Mogoče najdeš podatke na Google.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
igo Član

Pridružen-a: Sre 11 Okt 2006 19:11 Prispevkov: 3641 Aktiv.: 15.97
|
Objavljeno: Ned Feb 25, 2007 3:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobro preglej in ovohaj tiskanine, če najdeš kaj ožganega ali pregretega.
Jaz sem nekoč na odpadu našel A3 fotokopirni stroj. Skozi špranjico je med čipovje pod tipkovnico in LCDjem zašla navadna sponka (sem jo našel) iz spenjača ter odkurila par čipov.
Če ne se bi nekdo pred menoj lotil trganja hladilnih teles s tiskanin, bi ga vzel domov, tako pa sem zgolj pobral uporabne dele.
LP,
Igor _________________ Teoretično je praksa posledica teorije, praktično je pa ravno obratno. (igo 2001)
LP, Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 7 dni