|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 568 Aktiv.: 5.77
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2021 11:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Aha sedaj pa zastopim. Izraba baterij. No ja, če boš želel probat s Todosom ti ga še vedno lahko pošljem. Edin problem, ki mi ni jasen, preveč številk mi napiše ampak s tem bi se že sam poigral.
Kako si pa kartico povezal v MasterCard Secure Code, da ti deluje s tovrstnimi čitalci pri spletnih nakupih. _________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3479 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2021 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
brezimenko je napisal/a: |
Kako si pa kartico povezal v MasterCard Secure Code, da ti deluje s tovrstnimi čitalci pri spletnih nakupih. |
Tako je bilo že od začetka.
V EU je obvezna dvofaktorska avtentikacija, tako da ne vem, kako plačujete tisti, ki nimate MasterCard Secure Code. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 568 Aktiv.: 5.77
|
Objavljeno: Tor Mar 02, 2021 2:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Meni ob potrditvi plačila preusmeri v digitalni obrazec kjer se moram v določenem času strinjat s plačilom (5minut), ko potrdiš ti pokaže obrazec kjer ti piše znesek, del številke kartice in okence kjer vneses 6 mestno številko, ki ti prileti preko SMSa in še enkrat potrdiš.
Nikjer me ne vpraša po vnašanju številke preko čitalca pa imam dve MasterCard in eno Viso. Verjetno bi jih moral naknadno vnesti v sistem oz. ima ponudnik po svoje rešeno, kot sem napisal zgoraj. Zato sprašujem te neumnosti, ker bi za potrjevanje rad uporabil Todosa ne pa nek oddaljen strežnik kateri pošilja sporočila. _________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3479 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Sre Mar 03, 2021 5:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
brezimenko je napisal/a: |
Nikjer me ne vpraša po vnašanju številke preko čitalca pa imam dve MasterCard in eno Viso. Verjetno bi jih moral naknadno vnesti v sistem oz. ima ponudnik po svoje rešeno, kot sem napisal zgoraj. Zato sprašujem te neumnosti, ker bi za potrjevanje rad uporabil Todosa ne pa nek oddaljen strežnik kateri pošilja sporočila. |
Na MasterCardovi strani piše, da se moraš obrniti na izdajatelja svoje kartice (banko). Hkrati pa je tam omenjena koda preko SMS, kot si opisal in čitalnik ni omenjen. Zanimivo, da SecureCode-a sploh ne najdem na slovenski MasterCard strani. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni