|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
blsku Član

Pridružen-a: Pet 02 Okt 2020 19:39 Prispevkov: 49 Aktiv.: 0.86 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2021 2:00 pm Naslov sporočila: Nastavljiv varijak 0-270V (moč) |
|
|
Zdravo,
Dobil sem enen nastavljiv varijak z napetostjo od 0V do 270V. Ker pa na njem ni informacije ne o moči ne o toku me zanima kako bi prišel do informacije o nazivnem toku.
Zanima me torej kako bi izvedel za kako moč oziroma tok je varijak grajen. Nimam nobenega podatka ne o proizvajalcu, ne o moči... Edino kar vem je, da je za napetost 0-270V.
A bi bilo mogoče kako določit, da bi meril tok in istočasno temperaturo navitja in tako nenekako določil nazivni tok (tok, ki ga navitje se vedno trajno bez poskodb prenese)?
hvala za pomoč |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Peter123 Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2009 15:34 Prispevkov: 1441 Aktiv.: 7.21 Kraj: Lj.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektrolit Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2021 21:06 Prispevkov: 187 Aktiv.: 3.56 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Mar 25, 2021 8:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali je variak zaprt v ohišje?
V kolikor variak ni zaprt v ohišje se vidi navitje po katerem se giblje trn. Presek žice navitja in velikost trna tudi razkrivata naziven tok, ki lahko teče skozi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
blsku Član

Pridružen-a: Pet 02 Okt 2020 19:39 Prispevkov: 49 Aktiv.: 0.86 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Apr 02, 2021 1:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
elektrolit je napisal/a: |
Ali je variak zaprt v ohišje?
V kolikor variak ni zaprt v ohišje se vidi navitje po katerem se giblje trn. Presek žice navitja in velikost trna tudi razkrivata naziven tok, ki lahko teče skozi. |
Zahvaljujem se vsem za odgovore. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 494 dni