www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Napajanje elektro motorjev za pogon kosilnice

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
gradbenik
Član
Član

Pridružen-a: Ned 08 Mar 2020 12:58
Aktiv.: 0.16

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 30, 2021 9:40 pm    Naslov sporočila:  Napajanje elektro motorjev za pogon kosilnice Odgovori s citatom

Pozdravljeni, spet se obračam na vas ker ste mi že pomagali.
Izdelujem daljinsko vodeno kosilnico, trenutno delam 4 predelavo. Z bencinskim motorjem s katerim tudi kosim poganjam alternator, ta mi napaja akumulator, s tem pa napajam elektromotorje za pogon. Ker pa sta ta dva motorja kar požrešna, ne uspem dovajat dosti energije, motorja sta 2x250w, na 12v napetosti. Res je da sem do sedaj uporabljal dele iz avtodpada (visoki stroški), alternator clio 1,2 izmerjeno daje nekje 80 amp, tudi vsi akumulatorji do sedaj so bili iz odpada, sedaj pa sem kupil nov agm akumulator. Problem pa je v tem,da so me v trgovini prestrašili da ne smem kar direktno povezati novega agm akumulatorja na alternator, kot sem to imel do sedaj, ampak da moram dati vmes nek pametni vmesnik regulator toka, ker so agm akumulatorji baje bol občutljivi. Ali je to res? Prosim za odgovor in vabljeni k ogledu na yt.
https://youtube.com/user/urbanbelaj
Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bostjang
Član
Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29
Aktiv.: 14.65
Kraj: Postojna

PrispevekObjavljeno: Čet Jul 01, 2021 12:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zgolj če na forumu iščeš "AGM" dobiš nekaj uporabnih informacij.
https://batteryuniversity.com/article/bu-201a-absorbent-glass-mat-agm

Če povzamem: Paziti moraš na napetost oz. jo nekoliko znižati (na 13,8V).
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.13
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 03, 2021 10:04 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Lepo napravljeno
Jaz postopoma že 2.leti (pač, ko je čas) gradim lastno RC kosilnico
Za pogon pa sem uporabil kar 4 kotorje iz hoverboarda. Trenutno me malo heca en kontroler. Je pa namenjena za extremne strnime. Zelo nizko težišče in bodice na gumah za dober oprijem.
https://youtu.be/hxyF0Ze5qa0

Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Energetik-m
Član
Član

Pridružen-a: Pon 07 Dec 2009 19:16
Aktiv.: 7.37
Kraj: Zagorje

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 03, 2021 5:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne sekiraj se preveč za akumulator. Ko ti bo crknil, kupiš navadnega kislinskega, takega, ki ima čepe, da lahko doliješ destilirano vodo, ko bo sistem polnjenja naredil kakšno oslarijo.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni