|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1665 Aktiv.: 13.15 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Pon Maj 15, 2017 11:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preventivno menjaj diac... sem imel primer, ko je pastir deloval nekaj minut normalno, potem je začel hiteti, energija je padla, krivec je bil diac, ki se je začel obnašati čudno, prag preboja mu je padel...
Sem popravil že veliko VNP-50, imam tudi shemo, vedno kolnem ko star dohtar, to je vezje, ki je skrpucalo in "problem maker", ampak kljub vsemu nekateri delujejo že preko 30 let, to je neverjetno.
Če kdo rabi previtje originalnega transformatorja za VNP-50 ali pa nadomestek tega, ga lahko dobi, kontakt na e-mail ne ZS. Nov ali previt trafo je boljši od originala, garantirano, seveda če pride iz moje delavnice
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DUrh Neznanec

Pridružen-a: Pon 20 Okt 2014 13:23 Prispevkov: 7 Aktiv.: 0.05 Kraj: Senovo
|
Objavljeno: Pet Maj 19, 2017 4:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Danes zamenjal tiristor in diac. Težava še vedno ostaja ista. Mogoče še kakšen predlog? Opazil sem tudi, da mi v vezju manjka element, ki je označen na sliki, v vezju pa ima oznako R11. Element manjka že od začetka in tudi na vezju se opazi, da luknje niso bile nikoli zalotane.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
187.07 KB |
Pogledana: |
39 krat |

|
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
strickorle Neznanec

Pridružen-a: Sre 05 Jul 2017 12:07 Prispevkov: 1 Aktiv.: 0.01
|
Objavljeno: Sre Jul 05, 2017 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
tudi jaz imam omenjeni pastir Zadeva sicer deluje kadar je priklopljen na polnilec za akumulatur,če ga pa priklopim direkt na akumulator pa ne deluje Kaj naj bi bil vzrok tej napaki
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
R.P. Član

Pridružen-a: Čet 21 Apr 2005 19:26 Prispevkov: 98 Aktiv.: 0.41 Kraj: Ribnica
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2021 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Dobil sem v popravilo ravno tak pastir. Pretvornik ne dela zamenjal sem tranzistor 2N3879 videti je načet in sicer je videti kot bi imel med B in E upor. Notri sem dal BU109. Zamenjal sem tudi 4001 a še vedno ne zaoscilira pretvornik, impulze za proženje tiristorja vidim. Ima kdo izkušnje ali mora 4001 oscilirati sam in je pomožno navitje feritnega jedra samo za širino impulza ali služi kot oscilator in ga del 4001 služi da med impulzi izklaplja oscilator.
_________________ Rešitev problema spremeni bistvo problema. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sebaveh Član

Pridružen-a: Sob 19 Jan 2008 13:51 Prispevkov: 1672 Aktiv.: 7.86 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Sre Jul 14, 2021 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Preveri/izmeri/zamenjaj še kondenzatorje - predvsem elektrolitski so problem pri takšni starosti.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 10 dni