|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
comteq Član

Pridružen-a: Sre 30 Jul 2008 11:15 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Sob Avg 07, 2021 11:34 am Naslov sporočila: Polnilec za 12V svinceno baterijo padel po tleh |
|
|
Imam tisti Lidlov polnilec za avtoakumulatorje. Polnilec je bil priklopljen in je polnil akumulator, medtem ko sem ga ruknil in je padel na tla. Takoj sem slisal, da je kliknil rele. Po tistem mi vec noce polniti. Ko nastavim program, se rele sicer vklopi, ampak tudi takoj izklopi in polnilec gre nazaj v tisti standby/voltmeter mode.
Pri kitajcu sem kupil 5 komadov enakih relejev (oznake, firma), menjal in je isto. Bi bil kak kondenzator okrog releja za menjat? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.57
|
Objavljeno: Sob Avg 07, 2021 11:46 am Naslov sporočila: |
|
|
Pri udarcu lahko kakšen težji elektrolit malo preveč cukne za priključne žice in naredi stik. Preglej, če je kje videti mehansko poškodbo. Z ohm-metrom premeri, če je kje stik, kjer ne sme biti (vzporedno s kondenzatorjem npr.).
Lahko je tudi poškodba na vezju (morda ti je odtrgalo kak spoj proti aku), pa je slab stik in napetost sicer meri, ko steče tok, pa ni dovolj dober stik....
Daj še kakšno fotografijo, bo lažje ugotavljat na daljavo. _________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elektrolit Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2021 21:06 Prispevkov: 187 Aktiv.: 3.57 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Avg 07, 2021 3:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče je zaradi trka sile odletel kakšen element (v SMD izvedbi)? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
comteq Član

Pridružen-a: Sre 30 Jul 2008 11:15 Prispevkov: 20 Aktiv.: 0.10
|
Objavljeno: Ned Avg 15, 2021 11:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo,
da ne bo tema samevala. Polnilec sem nesel k lokalnemu finomehaniku, zamenjal je še kondenzator pri releju (največji) in en optocoupler.
Sedaj zadeva spet dela. Rele sem pa očitno zamenjal za brezveze. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni