www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Polnilec za 12V svinceno baterijo padel po tleh

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
comteq
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jul 2008 11:15
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 07, 2021 11:34 am    Naslov sporočila:  Polnilec za 12V svinceno baterijo padel po tleh Odgovori s citatom

Imam tisti Lidlov polnilec za avtoakumulatorje. Polnilec je bil priklopljen in je polnil akumulator, medtem ko sem ga ruknil in je padel na tla. Takoj sem slisal, da je kliknil rele. Po tistem mi vec noce polniti. Ko nastavim program, se rele sicer vklopi, ampak tudi takoj izklopi in polnilec gre nazaj v tisti standby/voltmeter mode.

Pri kitajcu sem kupil 5 komadov enakih relejev (oznake, firma), menjal in je isto. Bi bil kak kondenzator okrog releja za menjat?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.57

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 07, 2021 11:46 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri udarcu lahko kakšen težji elektrolit malo preveč cukne za priključne žice in naredi stik. Preglej, če je kje videti mehansko poškodbo. Z ohm-metrom premeri, če je kje stik, kjer ne sme biti (vzporedno s kondenzatorjem npr.).

Lahko je tudi poškodba na vezju (morda ti je odtrgalo kak spoj proti aku), pa je slab stik in napetost sicer meri, ko steče tok, pa ni dovolj dober stik....

Daj še kakšno fotografijo, bo lažje ugotavljat na daljavo.

elektrolit
Član
Član

Pridružen-a: Sre 24 Feb 2021 21:06
Aktiv.: 3.57
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 07, 2021 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mogoče je zaradi trka sile odletel kakšen element (v SMD izvedbi)?
Nazaj na vrh
comteq
Član
Član

Pridružen-a: Sre 30 Jul 2008 11:15
Aktiv.: 0.10

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 15, 2021 11:26 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zdravo,

da ne bo tema samevala. Polnilec sem nesel k lokalnemu finomehaniku, zamenjal je še kondenzator pri releju (največji) in en optocoupler.

Sedaj zadeva spet dela. Rele sem pa očitno zamenjal za brezveze.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Napajalniki, polnilci in baterije Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 492 dni