www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

EON TV PRE PAID
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ogblaz
Član
Član

Pridružen-a: Pet 04 Mar 2016 12:08
Aktiv.: 1.54

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2021 9:31 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hišni internet imam pri A1,
tvin deluje OK, imam android box in airmouse. Eon tudi deluje preko tega boxa ampak se občasno zatika, moraš resetirati predvajanje. tvin deluje mnogo boljše.
Direktno prek TV LG na webos pa nimam možnosti registracije preko mobilnega telefona, namreč mobilca pa imam preko telemacha.
Telemach je letos januarja pravil, da bo pri nas optika v roku treh mesecev... Laughing tam bom vzel paket z dvema televizorjema in bom imel rešeno.
Verjetno so pa trije meseci= 3 leta..

Lp
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Deflektor
Član
Član

Pridružen-a: Čet 29 Jan 2009 12:06
Aktiv.: 1.05
Kraj: Prlekija

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 16, 2021 11:29 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tudi meni EON ni delal na enem od starejših boxov, sedaj na ChromecastTV pa zaenkrat še nisem našel stvari, ki ne bi delala. Ja, tole z optiko je treba jemati malce z rezervo.
Nazaj na vrh
brezimenko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Aktiv.: 5.70

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 01, 2023 9:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sestra mi nekaj sitnari, da ji manjka par tv kanalov na tv. Ali sta EON predplaški in https://tv.t-2.net/ edini opciji za zdaj pri nas ali sem še kaj spregledal? Je pa tako, da me ponudba internetnih paketov ne zanima, ker so predragi in zaenkrat nimam plana se vezati na te pakete, internet pa imam urejeno mobilo.
brezimenko
Član
Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09
Aktiv.: 5.70

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2025 3:16 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tisti, ki uporabljate EON predplačniški ali se vam po obdobju treh mesecev avtomatsko prekine gledanje programov ali moraš sam prekini pod pogojem, da pri aktivaciji nisi vnašal plačniške kartice za nadaljnje mesečno plačevanje določene programske sheme?
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.08
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 02, 2025 8:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Brez skrbi, da predplačniški EON neha delat sam od sebe, ker ni plačano za dlje. Ker pri Telemachu od vsakega svetovalca dobiš drugačen odgovor, eni pravijo, da se sploh ne da podaljšat za nove 3 mesece, eni pa da se da. Paket je vezan na mobilno številko in menda z eno številko lahko uporabiš paket samo 1x... kot sem napisal, vsak svetovalec trdi drugače.

V letu 2024 sem imel naročniško razmerje pri 4 operaterjih Evil or Very Mad Brick wall Pray
To je sicer svojevrstna neumnost, ampak ker sem zelo radoveden človek in testiram do skrajnih mej in še čez, sem lahko naredil zelo dobro primerjavo.
Opisal bom vse po vrsti:

V začetku leta je bil še Telemach, po podražitvi sem prekinil predčasno in hkrati testiral njihovo pravno službo in jim spravil za vrat AKOS. Delovanje storitev je v redu, čeprav imajo nekaj pomankljivosti. Sedaj, ko poznam storitve vseh operaterjev, lahko trdim, da so po kvaliteti na 2. mestu, pravne zadeve so močno izboljšali. TV vmesnik je prav tako na 2. mestu, nekoč z moje strani popljuvan, sedaj ko poznam A1 in Telekom, lahko rečem da je EON zelo dober.

Sledilo je cca pol leta T-2, pri katerem internet na telekomovi GPON optiki deluje stabilno, televizija je ok, TV vmesnik najboljši od vseh. Pravne zadeve pri T-2 so ene najslabših, če ne najslabše, saj so bile še slabše kot nekoč pri Telemachu. Sklenitev naročniškega razmerja brez mobilne številke je misija nemogoče, vendar sem uspel, mislil sem, da sem uspel... no, oseba ki je pripravila pogodbo, je v profil vpisala svojo številko Shame on you
Po prekinitvi zaradi podražitve, so zaračunali strošek prekinitve kljub sklicevanju na 192. člen ZEKom-2. Reklamacija reši zadevo, ampak to je bilo namerno zafrkavanje ali gola nesposobnost.

Od septembra 3 mesece zastonj A1 Ultra, ker je njihov Xplore TV vmesnik tako zelo zanič, smo zaključili zaradi nezadovoljstva, 2 plačana računa so že odobrili za vračilo. Oglaševana je bila 100 dnevna garancija zadovoljstva. Internet preko 5G je v redu, hitrosto do 450/50 Mbit, ping nikoli pod 25ms, torej vse skupaj ena srednja žalost. Sklenitev pogodbe prav tako misija nemogoče brez mobilne številke, oseba ki je pripravila pogodbo je vpisala izmišljeno številko, za izbris so dobili dopis z zahtevkom. Na dopise z zahtevkom za GDPR obrazec in izbiro primarnega naslova za obveščanje, sploh nisem dobil odgovora kljub večkratnemu pozivu. Komunikacija z A1 je misija nemogoče, saj e-maila ne uporabljajo, vse gre prek njihovega obrazca... v glavnem, A1 je najslabši po storitvah , komunikaciji, tudi pravne zadeve imajo slabo urejene.

Tik pred prazniki sprobam še Telekom NEO, v upanju, da so kaj boljši, nekaj pohval sem slišal...
Sklenitev naročniškega razmerja je nekako šla brez mobilne številke, čeprav so si močno prizadevali, da je potrebna zgolj za dostavno službo, ker mi bodo opremo poslali, saj je GPON priključek zgrajen in pripravljen za samostojno priključitev. Opremo sem prejel, priklopm v nekaj minutah, po posodobitvi vse začne delat takoj v naslednjih nekaj minutah. NEO box je v redu, glasovni ukazi tudi, problem je NEO lite TV aplikacija, ki je polizdelek, po njihovih besedah je zgolj nadomestek, ki nima vseh funkcij... npr iz videoteke ni mogoče gledati nič ker ni PLAY gumba Think
Uporabniški vmesnik za TV ni nič kaj dosti boljši od A1 Xplore TV, tako da bom tudi pri Telekomu izkoristil 30 dnevno garancijo zadovoljstva. Zanimivo je, da njihov lastni internet na njihovi optiki deluje slabše kot pri T-2 na telekomovi GPON optiki. Slabši je ping, vsaj nekaj mesecev prej je bil na T-2 vedno pod 5ms, pri telekomu komaj da pride pod 10ms, pod 5ms nikoli.

Sedaj po praznikih se bom odločil ali naj ponovno sklenem pri T-2, oziroma sklenil bo nekdo drug Twisted Evil z vezavo za 2 leti, z ugodno akcijsko ponudbo in menda bonusom 100eur ...
...ali pa raje najprej sprobal mobilni internet HoT v kombinaciji s predplačniško T-2 TV kot samostojno storitev, saj te kombinacije še nisem preizkusil.
HoT internet kot nadomestek fiksnega, je že sproban, prav nič slabše ne deluje kot A1 Ultra, TV pa lahko izberem T-2 ali predplačniški EON pri Telemachu. Če ne bi bilo zaradi mame in ata, midva z ženo sploh ne bi vzela TV. V času razmerja z A1 in Telekomom sem TV gledal bolj malo, več sem imel prižgan YT na smart TV in moram reči da TV sploh nisem pogrešal.

Preizkus 4 operaterjev v enem samem letu je bila zanimiva izkušnja, na podlagi tega lahko svetujem komur koli, saj lahko iz prve roke naštejem dobre in slabe lastnosti.

.

Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
romascenko
Član
Član

Pridružen-a: Čet 31 Maj 2018 14:20
Aktiv.: 2.00
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 07, 2025 2:22 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Temu se reče mazohizem Smile Tudi sam sem imel najslabšo možno izkušnjo z A1 dobesedno 1 uro po priklopu je zadeva nehala delovat. V petek serviser ni mogel priti nazaj potem je bil vikend in po vikendu 2 praznika... v sredo sem odnesel nazaj na A1 in prekinil sodelovanje. Vsako pogodbo sklenjeno na daljavo (jaz sem jo preko telefona) lahko prekineš brezplačno v 14 dneh.

Ko sem zaključil s Telemachom so želeli da vrnem "opremo" - rekel sem opremo je prinesel Vaš uslužbenec in jo lahko pride tudi iskat in jo ne bom vrnil na vaše prodajno mesto ipd, Tega je sedaj že 6,7 let jaz imam opremo spravljeno za "just in case" Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Zabavna elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 458 dni