www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Domači mojstri
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
s55m
Član
Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07
Aktiv.: 12.01
Kraj: Plovdiv-Bolgarija

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2021 3:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ti si se pri sebi odlocil, da se ti popravilo izplaca. Tukaj se razmisljanje konca.
Ce pomislim, koliko me je stalo vzdrzevanje 15 letih, kolikor imam Toyoto, je znesek/leto zelo siromasen. En servis (delam sam) me stane cca 60 EUR (olje filter olja filter zraka) naredil pa sem jih do sedaj 45 Smile Vsakih 150kkm jermen in natezalec jermena. Do sedaj en krat sklopka alternatorja in kompresor klime ter vodna crpalka, kar stejem pod potrosni material. Na 400kkm zamenjani injektorji in servis na visokotlacni crpalki. (preventivno, ne zaradi tezav). Zamenjati sem moral se pokrov karterja, ker je segnil od zunaj na noter (ni bilo kapljice mastnega nikjer, pa ga je razzrlo. Kolesni lezaji po 500kkm se originalni, ravno tako diski zavor. Ena tezava z fetom, ki krmili scv ventil (fet+smd shunti) in to je za sedaj vse. Sklopka se vedno originalna , pa potisni lezaj in vztrajnik tudi. Tudi turbina je se vedno original.
Mislim da je vse to tudi pogojeno z nacinom voznje, predvsem pa z rednim servisiranjem.

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.09
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 19, 2021 10:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

qwertz je napisal/a:

Katere avte do onemoglosti popravljajo? Ja dobre. Npr. Tojote. Saj bo Adi vedel in povedal.

Niso samo Tojote tako zanesljive, tudi drugi proizvajalci delajo zanesljive avte.
Pri mojih avtih, od leta 1992 do danes, mi je crknil le mehanski del obvolanske ključavnice na Hondi accord. Imel sem pa Nissana, 3 Honde in eno Mazdo. Nobenega od teh nisem kupil novega.

LP

s55m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2021 7:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Honda je po tradiciji najbolj zanesljiv avtomobil med vsemi (tudi po trditvi mojih prijateljev, ki so zelo visoko v avtomobilni industriji). Konec koncev je Honda najvecji proizvajalec motorjev z notranjim izgorevanjem na svetu.
Sam sem tudi zelel kupiti Hondo Accord z 2.2 motorjem, a sem bil enostavno "prekratek" in pristal na Toyoti Avensis Smile .
Tudi Volvo D5 je cudovit in kvaliteten in hkrati ekonomicen "agregat", a spet pregresno drag.
Kar nekaj avtomobilov je porazno nekvalitetnih, ceprav se skrivajo za blesceco blagovno znamko.
In se trditev enega prodajalca: Ne misli si, da bo nova Toyota Hilux tako kvalitetna kot ta, ki jo vozis Sad . Ekonomija enostavno ne prenese vec takih stvari.

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 33.06
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2021 8:24 am    Naslov sporočila: icon_cool  Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
...En servis (delam sam) me stane cca 60 EUR (olje filter olja filter zraka) naredil pa sem jih do sedaj 45 Smile ...
Delaš tudi tako, v "papučah"? Mr. Green

papuce1.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  170.41 KB
 Pogledana:  3 krat

papuce1.jpg

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.55

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2021 8:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

s55m je napisal/a:
In se trditev enega prodajalca: Ne misli si, da bo nova Toyota Hilux tako kvalitetna kot ta, ki jo vozis Sad . Ekonomija enostavno ne prenese vec takih stvari.

To je največja žalost. Razne "zelene" tehnologije bi se morale začeti na osnovi tega (da gornjo trditev ovržejo) in bi šli ekološki problemi takoj na polovico.

s55m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2021 12:12 pm    Naslov sporočila: icon_cool  Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Delaš, v "papučah"? Mr. Green

Obicajno ne, ker mi lahko kak kljuc pade na prste in je strasno bolece.

mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.55

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2021 12:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Smile
Verjetno imaš to "serijo": https://drivetribe.com/p/top-gears-indestructible-toyota-A2vqpjXRSguS-mpNH9yBFA?iid=Wt5hMLevS5O7yhpsr0WxUw

s55m
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 20, 2021 2:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne. Je vseeno malo novejsa Smile

Hilux2006.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  835.52 KB
 Pogledana:  12 krat

Hilux2006.jpg

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Avtoelektrika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 493 dni