|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Ned Dec 19, 2021 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ti si se pri sebi odlocil, da se ti popravilo izplaca. Tukaj se razmisljanje konca.
Ce pomislim, koliko me je stalo vzdrzevanje 15 letih, kolikor imam Toyoto, je znesek/leto zelo siromasen. En servis (delam sam) me stane cca 60 EUR (olje filter olja filter zraka) naredil pa sem jih do sedaj 45 Vsakih 150kkm jermen in natezalec jermena. Do sedaj en krat sklopka alternatorja in kompresor klime ter vodna crpalka, kar stejem pod potrosni material. Na 400kkm zamenjani injektorji in servis na visokotlacni crpalki. (preventivno, ne zaradi tezav). Zamenjati sem moral se pokrov karterja, ker je segnil od zunaj na noter (ni bilo kapljice mastnega nikjer, pa ga je razzrlo. Kolesni lezaji po 500kkm se originalni, ravno tako diski zavor. Ena tezava z fetom, ki krmili scv ventil (fet+smd shunti) in to je za sedaj vse. Sklopka se vedno originalna , pa potisni lezaj in vztrajnik tudi. Tudi turbina je se vedno original.
Mislim da je vse to tudi pogojeno z nacinom voznje, predvsem pa z rednim servisiranjem.
_________________ Physics sucks! It always works against "great" ideas!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
milan62 Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19 Prispevkov: 2391 Aktiv.: 10.09 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Ned Dec 19, 2021 10:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
qwertz je napisal/a: |
Katere avte do onemoglosti popravljajo? Ja dobre. Npr. Tojote. Saj bo Adi vedel in povedal. |
Niso samo Tojote tako zanesljive, tudi drugi proizvajalci delajo zanesljive avte.
Pri mojih avtih, od leta 1992 do danes, mi je crknil le mehanski del obvolanske ključavnice na Hondi accord. Imel sem pa Nissana, 3 Honde in eno Mazdo. Nobenega od teh nisem kupil novega.
LP
_________________ Wasting time online since 1999 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

Pridružen-a: Sob 06 Jan 2007 17:07 Prispevkov: 2696 Aktiv.: 12.01 Kraj: Plovdiv-Bolgarija
|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2021 7:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Honda je po tradiciji najbolj zanesljiv avtomobil med vsemi (tudi po trditvi mojih prijateljev, ki so zelo visoko v avtomobilni industriji). Konec koncev je Honda najvecji proizvajalec motorjev z notranjim izgorevanjem na svetu.
Sam sem tudi zelel kupiti Hondo Accord z 2.2 motorjem, a sem bil enostavno "prekratek" in pristal na Toyoti Avensis .
Tudi Volvo D5 je cudovit in kvaliteten in hkrati ekonomicen "agregat", a spet pregresno drag.
Kar nekaj avtomobilov je porazno nekvalitetnih, ceprav se skrivajo za blesceco blagovno znamko.
In se trditev enega prodajalca: Ne misli si, da bo nova Toyota Hilux tako kvalitetna kot ta, ki jo vozis . Ekonomija enostavno ne prenese vec takih stvari.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7831 Aktiv.: 33.06 Kraj: Koprivnica HR
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.55
|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2021 8:45 am Naslov sporočila: |
|
|
s55m je napisal/a: |
In se trditev enega prodajalca: Ne misli si, da bo nova Toyota Hilux tako kvalitetna kot ta, ki jo vozis . Ekonomija enostavno ne prenese vec takih stvari. |
To je največja žalost. Razne "zelene" tehnologije bi se morale začeti na osnovi tega (da gornjo trditev ovržejo) in bi šli ekološki problemi takoj na polovico.
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
Objavljeno: Pon Dec 20, 2021 12:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Branez je napisal/a: |
Delaš, v "papučah"?  |
Obicajno ne, ker mi lahko kak kljuc pade na prste in je strasno bolece.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.55
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s55m Član

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni