www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Kaj trenutno počnem izven stroke avgust 2022
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.39

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 28, 2022 4:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super, tudi pri nas jih je toliko, da prej zgnijejo, kot jih uspemo pobrati.
baresi
Član
Član

Pridružen-a: Tor 28 Jun 2005 19:14
Aktiv.: 2.81
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 28, 2022 6:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Marmelada ni glih zdrava, cuker pa to, bolj zdrava je "vatrena vodica". Posebej zdaj ko nam obljubljajo zelo težko zimo.
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 28, 2022 7:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
Super, tudi pri nas jih je toliko, da prej zgnijejo, kot jih uspemo pobrati.

Ja, letos je tega toliko, da je kar nekaj vej popustilo.

baresi je napisal/a:
Marmelada ni glih zdrava, cuker pa to, bolj zdrava je "vatrena vodica". Posebej zdaj ko nam obljubljajo zelo težko zimo.

Laughing te je pa še iz preteklih let nekaj ostalo. Bo tudi za pogret ... Mr. Green
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mosqito
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 29, 2022 4:45 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Berem o gljivah na pogoriščih....

Citiram:
Vprašanje za tiste ki ste doma blizu pogorišč (in vas zanimajo gobe)

Ta post je v prvi vrsti mišljen za tiste, ki ste doma blizu letošnjih pogorišč od gozdnih požarov in imate morda malo avanturistične žilice.

Gozdni požari so sicer v veliki večini povzročeni od človeka, ampak obstajajo tudi brez nas. Posledično obstajajo organizmi, ki so prilagojeni na njih ali pa jih celo potrebujejo za preživetje/razmnoževanje.

Ena skupina takih organizmov, ki bi jo mogoče najmanj pričakovali po gozdnem požaru so glive. V resnici pa so ravno glive prve, ki kolonizirajo pogorišča.

Ker so gozdni požari v naravi redkost, se tudi ti organizmi pojavijo zelo redko. Nekatere glive lahko čakajo stoletja v tleh, da se nad njimi zgodi gozdni požar. Kar pomeni da se lahko celo življenje strokovno ukvarjaš z gobami, pa teh ne boš nikoli videl.

Ker je pri nas pred kratkim gorelo, zdaj pa so sledili nalivi, je verjetno optimalni čas da se gre pogledati za kakšno od teh vrst. Če ste doma kje blizu pogorišča in imate pol ure časa, da vržete oko na situacijo in slikate kako potencialno glivo za mene, dam za gajbo (če res najdete glivo ki raste iz pepela).

Za boljšo predstavo o čem govorim se splača pogledati ta Avstralski primer: https://www.youtube.com/watch?v=ILF4guzhaLk

Najditelja česar takega ne čaka samo gajba ampak "hall of fame" med Slovenskimi gobarji Very Happy

Vir:
https://www.reddit.com/r/Slovenia/comments/x0hck9/vpra%C5%A1anje_za_tiste_ki_ste_doma_blizu_pogori%C5%A1%C4%8D_in/?utm_medium=android_app&utm_source=share

mosqito
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2022 12:23 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Iskal sem razstavljivi/prenosni žar, pa nisem našel nič primernega. Potem sem ga pa sam zdizajniral Smile

Pozna kdo kakega ugodnega ponudnika za laserski razrez? Frenki, a pri vas delate tudi Inox za zunanje stranke?

LP,
M.

žar.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  138.17 KB
 Pogledana:  2 krat

žar.png

mere.png
 Opis:
 Velikost datoteke:  154.34 KB
 Pogledana:  11 krat

mere.png

frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.36
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2022 5:09 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
Frenki, a pri vas delate tudi Inox za zunanje stranke?

Zanimiva rešitev. Ja, dela se tudi Inox. Če se boš odločil dat delat sporoči.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Bizgec65
Član
Član

Pridružen-a: Sre 10 Mar 2010 11:46
Aktiv.: 11.25
Kraj: Trebnje

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2022 6:15 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
Iskal sem razstavljivi/prenosni žar, pa nisem našel nič primernega. Potem sem ga pa sam zdizajniral Smile

Pozna kdo kakega ugodnega ponudnika za laserski razrez? Frenki, a pri vas delate tudi Inox za zunanje stranke?

LP,
M.

Lahko tudi bližje tebi, v NM. Pošlji DXF, pa vprašam. Če pa sta s frenkijem že dogovorjena se pa ne bom vtikal. Se pa vseeno priporočam za načrt. 😁

mujo
Član
Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24
Aktiv.: 3.14
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2022 10:45 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
Potem sem ga pa sam zdizajniral Smile

Čudovito!

Se lahko pridružim naročilu?
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
v.j.
Član
Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47
Aktiv.: 13.16
Kraj: Veldes

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2022 10:59 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tole bi mene tudi zanimalo. Če bo več interesentov, bi mogoče pripravil približno ponudbo koliko bi tole prišlo. Če prav vidim, je debelina 3mm, vsi deli?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MOND
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Aktiv.: 2.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2022 11:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:

LP,
M.

Tole tudi mene zanima. Je predvidena možnost dodajanja plinskega gorilnika? Po dimenzijah bi morda šel tale: https://www.gorenc.eu/kuhalniki-gorilniki/cevni-gorilniki-1509772768/Cevni-gorilnik-i-l-45cm#to-content

Podobno je željenemu SKOTTI-ju, vendar stric noče posl(ov)at;) v SLO...
https://www.youtube.com/watch?v=XJaYiuTI3-8
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ignis
Član
Član

Pridružen-a: Pon 21 Feb 2011 10:38
Aktiv.: 2.77
Kraj: MB

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2022 11:25 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če kdo rabi modele ..
https://grabcad.com/library/portable-bbq-1
https://grabcad.com/library/sheet-metal-grill-1
https://grabcad.com/library/bbq-grill-solidworks-design-for-cnc-plasma-or-laser-cut-1
https://grabcad.com/library/collapsible-grill-2

mosqito
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2022 3:47 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kdor želi 3D model, naj javi na zs, pa pošljem.

Za ceno javim, ko dobim vse ponudbe na kup.

Cevni gorilec 45cm je idealen.

MOND
Član
Član

Pridružen-a: Sre 12 Okt 2005 20:05
Aktiv.: 2.62
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2022 4:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:

Cevni gorilec 45cm je idealen.

Če dodaš še tole opcijo (primerne luknje na stranicah) sem interesent. Fina bi bila še ena strehica zanj...
Nazaj na vrh
Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2022 5:07 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pa še kuharja(-co), pa še....

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
solomojster
Član
Član

Pridružen-a: Tor 18 Maj 2010 12:26
Aktiv.: 4.62
Kraj: NOVA GORICA

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 30, 2022 8:49 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Še bolj fino bi bilo ,če bi bili čevapi že gor. Very Happy Razz
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni