|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1963 Aktiv.: 12.92 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Sob Maj 07, 2022 9:37 am Naslov sporočila: |
|
|
@miharix, saj vem, da si vse to že presnifal...pa vseeno malce kosti za glodat, dokler ne pridejo na svetlo vse številke...
DLIB
Klemen Molk
...
_________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Wrecker Član

Pridružen-a: Pet 11 Feb 2011 22:43 Prispevkov: 254 Aktiv.: 1.46
|
Objavljeno: Sob Maj 07, 2022 12:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Poskenirano manjka ravno obdobje med leti 70 in 90. To je ravno obdobje, ko smo mi začeli s sestavljanjem vezij. Tudi jaz se spomnim tistih člankov o daljinjskem vodenju, a so bila takrat zame prezahtevna vezja. Sem pa tedaj pogruntal, da vezja ki imajo priložene fotografije izdelka v glavnem delujejo, tista kjer pa so le skice in je nekdo nekaj hipotetično načrtal, pa večinoma ne. Je pa kar sramotno da so to vse sploh objavili.
Sem pa bil pri enem vezju zelo zoprn in vztrajen in sem preko uredništva dobil stik z avtorjem, nekim tehnikom iz neke kranjske iskre, ki mi je sam rekel da je članek napisal po neki predlogi za uporabo nekega čipa in da vezja niti ni izdelal, mi je pa poizkusil pomagati zadevo oživiti, a ji ni bil dorasel. Potem pa sem počasi našel strokovnjake, ki so mi potem še večkrat kaj svetovali in mi pomagali ter me pravilno usmerjali,... potem pa je zlavfalo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miharix Član

Pridružen-a: Tor 18 Dec 2012 9:59 Prispevkov: 410 Aktiv.: 2.72 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jun 25, 2022 5:33 pm Naslov sporočila: TIM bo 60 |
|
|
Pozdrav,
glede obljubljene digitalizacije iz strani NUK žal nimam nobenega novega podatka.
Me je pa urednik prosil, da vas povabim k sledečima dogodkoma:
-----------------------
Septembra letos bo minilo natančno 60 let od izida prve številke Tima. Ker bi radi na prav poseben način obeležiti ta častitljivi jubilej, prosimo, da naj se nam do 15. avgusta po telefonu, elektronski pošti ali osebno javijo naročniki s čim daljšim stažem, imetniki kar najbolj popolne zbirke Timov ter upokojeni mentorji in učitelji, ki so si pri svojem delu pomagali s to revijo, veseli pa bomo tudi fotografije najstarejšega izdelka, narejenega po načrtih iz Tima.
-----------------------
----------------------
NAGRADNI NATEČAJ Iskra ERO
Pogoji za sodelovanje
Nagradnega natečaja se lahko udeležijo posamezniki, klubi, krožki in šolske skupine, za vse pa veljajo enaka pravila. Gradivo, ki ga bomo zbirali na e-poštnem naslovu revija.tim@zotks.si, mora vsebovati podatke o avtorju oziroma skupini, vsaj dve čim bolj kakovostni fotografiji končanega izdelka, nekaj posnetkov posameznih faz gradnje, delavniško risbo izdelka z merami in kratek opis izdelave.
Tema
Na natečaju je mogoče sodelovati z uporabnimi izdelki, igračami, okrasnimi predmeti ipd. iz lesa, umetnih mas in kovin, ki so bili narejeni s pomočjo električnega orodja katerega koli proizvajalca. Zaželeni so projekti po svojih zamislih, lahko pa gre tudi za dopolnitve, izboljšave in preoblikovanje projektov, objavljenih v Timu.
Nagrade(glej priponko)
Natečaj bo trajal od 1. januarja do 1. septembra 2022, nagrajence pa bomo predstavili v oktobrski številki Tima.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
127.79 KB |
Pogledana: |
0 krat |

|
Opis: |
|
 Download |
Ime datoteke: |
TIM 5 - Uvodnik + Razpis Iskra ERO.pdf |
Velikost datoteke: |
129.63 KB |
Downloadano: |
5 krat |
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s56al Član

Pridružen-a: Pon 19 Sep 2005 12:03 Prispevkov: 787 Aktiv.: 3.34 Kraj: JN66SI & JN76TM
|
Objavljeno: Ned Jun 26, 2022 10:15 am Naslov sporočila: Re: TIM bo 60 |
|
|
miharix je napisal/a: |
Pozdrav,
glede obljubljene digitalizacije iz strani NUK žal nimam nobenega novega podatka.
|
Kaj pa tvoja prvotna namera, da bi digitaliziral sam? Če prav razumem sporočila iz začetka te teme, si zbral bolj ali manj vse izdane številke TIM? Kot se je kasneje izkazalo, je veliko tega že skeniranega in dostopnega na spletu, še vedno pa manjka precej zanimivo obdobje med leti 70 in 90...
.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miharix Član

|
Objavljeno: Ned Jun 26, 2022 10:38 am Naslov sporočila: Re: TIM bo 60 |
|
|
s56al je napisal/a: |
miharix je napisal/a: |
Pozdrav,
|
Kaj pa tvoja prvotna namera, da bi digitaliziral sam? Če prav razumem sporočila iz začetka te teme, si zbral bolj ali manj vse izdane številke TIM? Kot se je kasneje izkazalo, je veliko tega že skeniranega in dostopnega na spletu, še vedno pa manjka precej zanimivo obdobje med leti 70 in 90...
. |
Poglej ostale moje prispevke v tej temi.
Če ne bo NUK digitaliziral, bom jaz zagotovo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miharix Član

|
Objavljeno: Pon Nov 14, 2022 9:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Majhna novička:
Danes sem se slišal z urednikom TIM-a in mi je povedal, da so mu je pred 10 dnevi
iz NUK sporočili, da se digitalizacija bliža koncu.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cici Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42 Prispevkov: 764 Aktiv.: 3.24 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2023 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako kaj napreduje digitalizacija revije TIM?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DusanK Član

Pridružen-a: Pon 19 Nov 2012 23:46 Prispevkov: 1963 Aktiv.: 12.92 Kraj: Medvode - med vodami
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2023 6:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Na tej strani (scrolaj navzdol do časovne letvice) so vse št. od 1962 do 1992.
Na tej strani so novejše (> l.2000) št. delno dosegljive, najnovejše (> l.2018) pa zaenkrat samo v prostorih NUK na njihovih računalnikih. Na levi strani izbiraš "leto izida".
_________________ Največji čar - električar |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
cici Član

Pridružen-a: Ned 14 Dec 2003 7:42 Prispevkov: 764 Aktiv.: 3.24 Kraj: Trbovlje
|
Objavljeno: Čet Mar 30, 2023 8:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala!
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
TRAFO Član

Pridružen-a: Sre 07 Dec 2011 22:58 Prispevkov: 62 Aktiv.: 0.38 Kraj: TOLMIN
|
Objavljeno: Tor Apr 04, 2023 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NacMan Član

Pridružen-a: Čet 12 Jul 2007 20:01 Prispevkov: 31 Aktiv.: 0.14 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Tor Apr 04, 2023 7:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
NORO!!! hvala stokrat!
_________________ love the smell of a napalm in the morning |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 458 dni