www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Tiskanine iz domače delavnice: direktni tisk na baker
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.76

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 05, 2023 12:17 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ponavljam vajo s smolo SirayaTech build, barva smoky black. To smolo sicer zelo uspešno uporabljam pri "klasičnem" 3D printanju. Resolucija je boljša kot pri 3djake smolah.

1. priprava bakra: vodobrusni papir 2000 in izopropil. S tem naredim malenkost hrapavo površino, kar bo omogočalo boljši oprijem smole direktno na baker.

2. Priprava 3D datoteke (opisano zgoraj) - STL pretvorim z lychee slicerjem v CTB, en layer, čas osvetlitve 12 sekund, pavza pred osvetlitvijo 30 sekund, kar pa sicer ni pomembno.

3. Osvetlitev: Odstranil sem build plato iz tiskalnika, ploščico postavil na dno tanka in jo obtežil. Ni nobene potrebe po kakršnemkoli distancerju, kot je to opisal drug avtor tukaj. Mimogrede, nič ne skrivam in si ne prisvajam kakšnih zaslug, da sem se jaz tega spomnil Smile

4. Tiskanino sem obtežil in pognal "tisk" - osvetlitev.

5. Ploščico sem ročno odlepil od podlage in jo vzel iz smole. Sledi pranje in dosvetlitev z UV (curing enota), 5 minut na max moči.

6. Jedkal sem v raztopini 35:30:5 ml (H2O:HCl:H2O2).

Dimenzija linij in razmakov so označeni. "Upori" so 0603.

Rezultat je veliko boljši kot prvi poskus.
Dve stvari moram izboljšat:
- pranje smole pred curingom (ostalo je nekaj sledi med linijami, ki imajo 6 mils razmaka)
- čas jedkanja je bil prekratek (nisem preveril, ali je pojedkalo do konca - ostalo je nekaj bakra med linijami)

Vse bolj sem navdušen nad to metodo. Zgleda da izbira boljše smole pripomore h končnemu rezultatu.

Vsekakor mi je to veliko hitrejša in predvsem dimenzijsko super natančna metoda. Nobenih korekcij zaradi vlage v papirju, spremembe dimenzij med prenosom toner transfer papirja od printerja do ploščice, .... Je sicer nekaj malega pacarije, a definitivno manj od raznih čorbotransferjev.

Se nadaljuje....

pred jedkanjem.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  293.22 KB
 Pogledana:  3 krat

pred jedkanjem.jpg

med jedkanjem.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  99.5 KB
 Pogledana:  4 krat

med jedkanjem.jpg

po jedkanju.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  111.66 KB
 Pogledana:  6 krat

po jedkanju.jpg

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 458 dni