Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mateik Član

Pridružen-a: Sob 06 Avg 2022 18:31 Prispevkov: 252 Aktiv.: 7.48 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 24, 2023 9:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam tegale, pa je za večino osnovnih stvari dober:
Aliexpress cheap cheap
Tako da za nekoga, ki mogoče sploh ne bo hotel lotati, in bo izdelal le par osnovnih kitov je odlična izbira saj je vložek enakovreden rundi piva..
Drugače sem pa pristaš Wellerja, WS 81 sploh posebno
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Brusli Član

Pridružen-a: Tor 24 Nov 2020 12:10 Prispevkov: 186 Aktiv.: 3.42 Kraj: Hrastnik
|
Objavljeno: Pet Feb 24, 2023 10:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
frenki je napisal/a: |
Bistveno bolj pomembno od izbire samega spajkalnika se mi zdi, da mu nekdo pomaga pri začetnih korakih s primernimi nasveti in ga opozori na napake pri spajkanju. |
Jaz sem se precej trikov in podrobnosti o spajkanju naučil na tem kanalu:
https://www.youtube.com/@NorthridgeFix/videos
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nejckovka Član

Pridružen-a: Čet 23 Avg 2007 16:31 Prispevkov: 137 Aktiv.: 0.63
|
Objavljeno: Pet Feb 24, 2023 10:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kupi nekaj najcenejšega možno (kot piše 'mateik'). Za ceno povprečnega kosila dobiš celotno začetniško opremo. Če boš upošteval ta forum boš pa zapravil 300€ za spajkalnik in nekaj dodatkov le zaradi imena firme, malega bo pa čez mesec minilo... Če ga bo pa res potegnilo, potem pa nekaj boljšega... Če človeka zadeva res veseli bo ustvaril marsikaj tudi z najcenejšimi pripomočki.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7830 Aktiv.: 33.21 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pet Feb 24, 2023 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
nejckovka je napisal/a: |
Kupi nekaj najcenejšega možno (kot piše 'mateik'). Za ceno povprečnega kosila dobiš celotno začetniško opremo. Če boš upošteval ta forum boš pa zapravil 300€ za spajkalnik in nekaj dodatkov le zaradi imena firme, malega bo pa čez mesec minilo... Če ga bo pa res potegnilo, potem pa nekaj boljšega... Če človeka zadeva res veseli bo ustvaril marsikaj tudi z najcenejšimi pripomočki. |
Se podpišem pod to!
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14656 Aktiv.: 62.17 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Sob Feb 25, 2023 11:10 am Naslov sporočila: |
|
|
nejckovka je napisal/a: |
Kupi nekaj najcenejšega možno (kot piše 'mateik'). Za ceno povprečnega kosila dobiš celotno začetniško opremo. Če boš upošteval ta forum boš pa zapravil 300€ za spajkalnik in nekaj dodatkov le zaradi imena firme, malega bo pa čez mesec minilo... Če ga bo pa res potegnilo, potem pa nekaj boljšega... Če človeka zadeva res veseli bo ustvaril marsikaj tudi z najcenejšimi pripomočki. |
Dobro napisano. Se 100% strinjam. Spajkalo držim v rokah preko 40 let. Služba dolga leta iskrin THS pa še en welerjev magnastat. Doma mi je dolga leta služila ena voltcraftova postaja. Debata na forumu pred 19-timi leti. (postaja je še vedno živa)
Poskusil sem tudi "opevano" Erso. Vsaj meni ni sedla v roko zato je nisem nikoli kupil.
Že nekaj časa sta doma na mizi dve kitajski postaji. ***klik*** Cena se sedaj poskočila skoraj za 100% Druga je tale. Tole si vsake toliko časa prisvoji moja 8 letna nečakinja. ***klik***
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krofko Član

Pridružen-a: Ned 10 Avg 2008 21:13 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.24 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Ned Feb 26, 2023 7:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Se zahvaljujem za napisano. Se strinjam s tem, da orodje na naredi mojstra. Tako da bom za začetek nabavil nekaj na Aliexpressu. Če bo pa interes še naprej, potem pa kaj boljšega. Hvala za predloge mateik in Silvo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00 Prispevkov: 3387 Aktiv.: 16.08
|
Objavljeno: Ned Feb 26, 2023 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem nazadnje nabavi Hakko T12 kopijo (kitajsko). Na Ebayu. Preživi mene, mojo hči ko ima voljo in še sosedovo hči. Že nekaj časa. Edinole, bila je v sestavljenem KIT kompletu, tako da je bilo treba še škatlo, pa napajalnik kupit, pa vse sestavit.
Pa za češnjo na torti, obstaja kar nekaj različnih konic za dokupit, za razne namene.
Ta boljše za elektroniko spajkat, kar sem kdaj imel.
Je pa predlog zanj(o) na tem forumu podal Silvo - mislim da. Tako da .. Hvala
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Krampus Član

Pridružen-a: Pon 08 Sep 2008 13:07 Prispevkov: 1847 Aktiv.: 9.10
|
Objavljeno: Ned Feb 26, 2023 9:00 pm Naslov sporočila: |
|
|
Če mene vprašaš Set 5
_________________ Nisem ravno najbolj pameten na svetu, tu in tam pa imam kakšno idejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Convert Član

Pridružen-a: Ned 13 Jun 2021 15:57 Prispevkov: 211 Aktiv.: 4.43 Kraj: NM
|
Objavljeno: Ned Feb 26, 2023 9:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sam koristim že nekaj časa tole in se kar obnese. Nabavil sem si še komplet 10 različnih konic za zraven.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Branez Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21 Prispevkov: 7830 Aktiv.: 33.21 Kraj: Koprivnica HR
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2023 7:53 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz pa uporabljam že četrto leto DIY Brzicha. Ni več tako lep kot na tej sliki, a je še vedno v proizvajalčevi garanciji. Izdelovalec ponuja doživljensko garancijo.
_________________ The true sign of intelligence is not knowledge but imagination.
Creativity is intelligence having fun!
Albert Einstein |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
krofko Član

Pridružen-a: Ned 10 Avg 2008 21:13 Prispevkov: 48 Aktiv.: 0.24 Kraj: Trojane
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2023 12:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
DIY Brzich.. če prav razumem, je to kitajska ročka in potem dodelava uporabnika Branez? Lahko poveste kaj več o tem?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14656 Aktiv.: 62.17 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2023 12:59 pm Naslov sporočila: Re: Spajkalnik za nadebudnega elektronika |
|
|
krofko je napisal/a: |
....
Zanima me tudi, kje kupujete kite z elementi, da se potem pospajka in da nastane tudi nekaj koristnega?
|
Jaz sem večina kitov, ki jih sestavlja nečakinja kupil pri tem kitajcu. ***klik*** Seaj jih je že skoraj zmanjkalo Tudi ostalo elektroniko kupujem tam. Je zelo odziven. Če gre preko Madzarske pride roba v 14 dneh ali še prej. Bolj se zavleče, če gre na Luksenburg. A še vedno sem dobil prej kot v mesecu. Za vsak artikel je sicer napisana poštnina, a če naročiš več stvari pri njemu računa le eno poštnino.
_________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Convert Član

Pridružen-a: Ned 13 Jun 2021 15:57 Prispevkov: 211 Aktiv.: 4.43 Kraj: NM
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2023 3:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
krofko je napisal/a: |
DIY Brzich.. če prav razumem, je to kitajska ročka in potem dodelava uporabnika Branez? Lahko poveste kaj več o tem? |
Tudi mene bi zanimalo... Ročka je T12 ali kak JBC klon?
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1111 Aktiv.: 6.26 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Pon Feb 27, 2023 4:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Brusli je napisal/a: |
Za dodatke pa: Spajka (cin) na kolutu z votlo žico s fluksom, fluks v injekciji 10ml, kakšno povečevalno steklo ali pa namenska očala s povečavo, luč, morda nekaj za odsesavanje hlapov pri spajkanju, pinceta, bakrena pletenica za odspajkovanje, držalo za tiskanine, izopropanol + čopič za čiščenje PCBjev, itd.
lp |
Obarvano z modrem je zelo pomembno!
Drugače pa imam za svoje potrebe to
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
48.39 KB |
Pogledana: |
13 krat |

|
_________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Dorijan Član

Pridružen-a: Ned 22 Jun 2008 10:48 Prispevkov: 2561 Aktiv.: 12.45 Kraj: južnoprimorska
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|