|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Mar 10, 2007 4:51 pm Naslov sporočila: STK 200 ne zazna nobenega mikrokontrolerja |
|
|
Lep pozdrav vsem!
Imam nasljednji problem:
Imam STK 200 programator(kupljen) in STK200(domača verzija), ki nobeden od njiju ne zazna nobenega kontrolerja.Včeraj je še lepo delovalo, danes pa ne več.Sprobal sem attiny2313, ga ne zazna,čeprav program v njem deluje bp.Probal sem tudi novega ATmega8,tudi njega ne zazna.Sprobal sem že na 3 različnih računalnikih,a stvar dečuje isto.Kako je možno da zadeva "škripne" čez noč,a prejšni dan pa je delovalo brez problema?Ali kdo ve kaj je lahko narobe?Programatorja, po mojem nista šla,saj ledica,ki predstavlja aktivnost med kontrolerjem in programatorje,sveti tudi če kaj programiram,samo ne zazna čipa.
Lp,Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
trobida Član

Pridružen-a: Ned 09 Jul 2006 12:13 Prispevkov: 1250 Aktiv.: 5.42 Kraj: Savinjska dolina-okolica Gornjega Grada
|
Objavljeno: Sob Mar 10, 2007 7:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Da je zadeva kar čez noč nehala delovati je po vsej verjetnosti kriv sistem. Teška bi bila, da bi oba programatorja nehala delovati .
S katerim programom pa zapisuješ program? No v tem programu poskušaj še enkrat nastaviti nastavitve. _________________ Lp
Tomaž, S57KO |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dkone Član

Pridružen-a: Sre 07 Mar 2007 18:53 Prispevkov: 2116 Aktiv.: 9.51 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Sob Mar 10, 2007 7:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z bascom-avr in ponyprog. A zadevo sem že rešil. Ne vem kako je lahko "škripnil" 74hc244 na programatorju,pa čeprav je programator deloval, le da ni zaznal kontrolerja. Pa tako je bil nedolžen po zunanjosti(74hc244)
Hvala vseen Tomaž.
Lp,Denis |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni