|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
sslavc Član

Pridružen-a: Sre 05 Dec 2012 16:21 Prispevkov: 37 Aktiv.: 0.30 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Mar 15, 2023 4:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
darkwarrior je napisal/a: |
brezimenko je napisal/a: |
Pa kako so pa grajeni te tihi kompresorji? |
Mislim da isto kot normalni, samo da ima vecji motor ali pa dva bata(vidno na sliki), tako da lahko brez problema vsaj isto kolicino zraka povlece, kot navadni, a ker pocasneje nabijata, se jih manj slisi.
Drugace pa s dovolj dovgo cevjo, so vsi kompresorji neslisni  |
Ti kompresorji nimajo cilindra in batov. Imajo le membrano, ki jo moror premika in stiska zrak. Podobno je sistemu avtomobilske črpalke za gorivo.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3410 Aktiv.: 17.34 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Sre Mar 15, 2023 4:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ne bo držalo. Nekateri, zelo majhni, imajo res membrano, ti, ki so malo večji pa imajo bate in lamelne ventile, enako kot klasika
_________________ 3 x 3 = 9
ena dalje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sslavc Član

|
Objavljeno: Sre Mar 15, 2023 9:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi je napisal/a: |
Ne bo držalo. Nekateri, zelo majhni, imajo res membrano, ti, ki so malo večji pa imajo bate in lamelne ventile, enako kot klasika |
Kompresorji, ki jih propagirajo kao tihe kompresorje so membranski. Brezoljni pa so takšni, kakor si napisal. Niso pa tihi, saj ropota ojnica. Obstaja pa zgolj en tip na 24L tlačni posodi.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
brezimenko Član

Pridružen-a: Tor 06 Jun 2017 12:09 Prispevkov: 367 Aktiv.: 5.20
|
Objavljeno: Sre Mar 15, 2023 11:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kako naj jaz sedaj iz te zmešnjave najdem membranskega, saj v specifikacije pišeji kar se jim zazdi? Še najbolj realno temu so potem kompresorčki za zračne čopiče(airbrush).
_________________ Izgubil sem račun pod imenom kobranka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1062 Aktiv.: 10.75 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Čet Mar 16, 2023 2:25 am Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem tihi kompresor naredil sam, uporabil sem kompresor avtomobilske klime
Strošek in porabljen čas? hja, strošek materiala je bil sicer majhen, ampak poraba časa, strojne ure na stružnici in rezkalnem stroju pa narejeno doma, unikatni butični izdelek.
Podobnih kompresorjev sem naredil več, vsak je bil svoja verzija, največ jih je bilo za majhen pretok in majhen tlak, vrtenje precej počasi, zelo počasi
Prijatelju deluje že več kot 5 let po nekaj ur dnevno, brez okvare, brez vzdrževanja, samo občasen pregled če še deluje poganja oljni gorilnik z venturi šobo.
Olje v kompresorju je, seveda ga zmeče ven kar velik del z zrakom, zato je oljni separator obvezen da se olje vrne nazaj v kompresor.
.
_________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb www, na ZS ne odgovarjam! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 3914 Aktiv.: 18.66 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Čet Mar 16, 2023 7:38 am Naslov sporočila: |
|
|
membranski batni kompresorji so dražji ker ne onesnažijo zraka in se lahko uporabljajo za zrak za dihanje ( medicina , hookah ,...)
batni (imajo ojnico iz termoplasta , obroček iz teflona in na vrhu ventile iz jeklenih lističev ) , pri predolgem delovanju / segrevanju se teflon segreva in uplinja in lahko kontaminira zrak zato niso primerni za dihanje )
en čas sem raziskoval te kompresorčke da bi si naredil hookah ( za dihanje ) ampak je nabor precej omejen.
za domačo uporabo teflonski batni pa si si praktično podobnmi le razlika je v moči mototja , volumnu/ kapaciteti glave oziroma serijo kompresorskih kompletov vezanih paralelno
kompresorji iz hladilnika so primerni za DIY le če rešiš mazanje na vhodu in sušenje / čiščenje zraka na izhodu ( zanka iz pripravnih grup ) sicer je zrak kontaminiran
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sslavc Član

|
Objavljeno: Čet Mar 16, 2023 12:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
lucca brassi je napisal/a: |
membranski batni kompresorji so dražji ker ne onesnažijo zraka in se lahko uporabljajo za zrak za dihanje ( medicina , hookah ,...)
batni (imajo ojnico iz termoplasta , obroček iz teflona in na vrhu ventile iz jeklenih lističev ) , pri predolgem delovanju / segrevanju se teflon segreva in uplinja in lahko kontaminira zrak zato niso primerni za dihanje )
en čas sem raziskoval te kompresorčke da bi si naredil hookah ( za dihanje ) ampak je nabor precej omejen.
za domačo uporabo teflonski batni pa si si praktično podobnmi le razlika je v moči mototja , volumnu/ kapaciteti glave oziroma serijo kompresorskih kompletov vezanih paralelno
kompresorji iz hladilnika so primerni za DIY le če rešiš mazanje na vhodu in sušenje / čiščenje zraka na izhodu ( zanka iz pripravnih grup ) sicer je zrak kontaminiran |
Majhna napaka. Pri bresoljnih batnih kompresorjih je ojnica AL odlitek. V njem je na eni strani ležaj, ki gre na gred, na druhi strani pa je nastavek za teflonski obroč, ki stiska zrak.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 721 Aktiv.: 4.81 Kraj: LUCIJA
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53 Prispevkov: 3410 Aktiv.: 17.34 Kraj: Koroška
|
Objavljeno: Čet Mar 16, 2023 6:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
sslavc je napisal/a: |
ro-bi je napisal/a: |
Ne bo držalo. Nekateri, zelo majhni, imajo res membrano, ti, ki so malo večji pa imajo bate in lamelne ventile, enako kot klasika |
Kompresorji, ki jih propagirajo kao tihe kompresorje so membranski. Brezoljni pa so takšni, kakor si napisal. Niso pa tihi, saj ropota ojnica. Obstaja pa zgolj en tip na 24L tlačni posodi. |
Kolega ima tihi kompresor in je pol leta nazaj menjal batne obročke
Mi pa prodajamo brezoljne in imajo nicasil na stenah cilindrov, bate iz grafita in obročke iz teflona
_________________ 3 x 3 = 9
ena dalje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lucca brassi Član

Pridružen-a: Ned 01 Feb 2004 12:46 Prispevkov: 3914 Aktiv.: 18.66 Kraj: KOČEVJE
|
Objavljeno: Pet Mar 17, 2023 7:45 am Naslov sporočila: |
|
|
@sslavc
Citiram: |
Majhna napaka. Pri bresoljnih batnih kompresorjih je ojnica AL odlitek. V njem je na eni strani ležaj, ki gre na gred, na druhi strani pa je nastavek za teflonski obroč, ki stiska zrak. |
za avtomobilske ki smo jih delali je bila ojnica brizgana iz duroplasata ( svetlo rjav )
vzmetenje ? sem že pozabil
_________________ Moments before detonation ,....... TT |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
hudamravljica Član

Pridružen-a: Tor 30 Nov 2010 23:22 Prispevkov: 721 Aktiv.: 4.81 Kraj: LUCIJA
|
Objavljeno: Pet Mar 17, 2023 8:43 am Naslov sporočila: |
|
|
ro-bi
Katere vi prodajate?
Lahko tudi na privat dalje.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
darkwarrior Član

Pridružen-a: Tor 30 Dec 2014 20:16 Prispevkov: 117 Aktiv.: 1.17 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Sob Mar 18, 2023 10:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
sslavc je napisal/a: |
Ti kompresorji nimajo cilindra in batov. |
Kako to? Saj pri vseh 3 pise da je batni kompresor
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 263 dni