www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Naročanje po novem (ddv, carina) - izkušnje
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PRC515
Član
Član

Pridružen-a: Čet 13 Sep 2012 9:42
Aktiv.: 1.07
Kraj: Žihlava

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 05, 2023 11:03 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Sam sem imel pred kratkim precej slabo izkušnjo. Naročil sem na Aliexpres-u, čez nekaj časa je pošiljka prispela na nizozemsko, od koder je bila poslana v slovenijo. Naši poštarji pa so paket poslali na slovaško. Gospa ki je "prevzela" moj primer na pošti je bila popolnoma nekoristna. Pošiljala mi je izpiske nekih "paragrafov i zagafov" (Balaševič) po katerih je lastnik pošiljke do vročitve pošiljatelj, in da mora on poizvedovati po paketu in ne jaz. Kontaktiral sem tudi slovaško pošto, bili so vsaj prijazni in manj birokratski, rezultat pa je bil enak, torej nič. Slovaki so paket poslali na nizozemsko. Kontaktiral sem tudi nizozemsko pošto, odgovorili so mi čez 14 dni bla bla bla..Na koncu sem moral zahtevati vračilo denarja od kitajca, če je zadevo dobil nazaj pa ne vem.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PPartner
Član
Član

Pridružen-a: Tor 20 Nov 2012 13:42
Aktiv.: 1.29
Kraj: okolica Cerkna

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 05, 2023 11:15 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

jaz sem jih včasih kar prehitel, ter jim še pred njihovim obvestilom po pošti o prispetju pošiljke na carino, poslal vso potrebno dokumentacijo preko epošte.
kako je danes, ko postopek poteka preko njihovega portala, ne vem, ker že dolgo nisem naročil paketa višje vrednosti. rabiš številko paketa in začasno kodo, ki jo izda carina, tako da moraš verjetno počakati na njihovo obvestilo s kodo, da se lahko prijaviš v portal.
je pa res, da včasih aliexpress izpiše, da je paket že v državi naslovnika, vendar gre v resnici vsaj v mojih primerih, za Madžarsko pošto, kjer nato paket pošljejo naprej v Slovenijo do mene.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ule
Član
Član

Pridružen-a: Tor 13 Jan 2004 20:32
Aktiv.: 6.66
Kraj: Babno Polje

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2023 6:38 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Če gledam naročila iz aliexpressa za eno leto nazaj, še pri nobenem nisem plačal carine, ddv. Večina naročil med 50 - 150€.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
SimonS
Član
Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18
Aktiv.: 20.08
Kraj: Kobarid

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2023 7:17 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Banalem primer izpred kratkega
Od pošte dobim, da pošljem podatke na njihov portal. Znesek cca 4€ vrednosti. DDV plačan razbviden iz računa (aliexpres). Nakar dobim obvestilo, da je pošilka oddana v promet in moram poštarju plačati 6€. Ja seveda jih kontaktiram nazaj in oni rečejo, da ni bil plačan DDV.
Pa nič, zavrnem saj je ceneje da še enkrat naročim.
Pred 3.dnevi dobim enako obvestilo, da moram vnesti podatke v njihov portal. Gre za isti paket, ki sem ga pred dobrim tednom zavrnil. OK zopewt vnesem, da je bil DDV plačan. Evo včeraj me zopet poštar išče, da moram plačati 6€. Zopet zavrnem.
Me zanima koliko časa bo še to pohajalo sem in tja.....

lojzek
Član
Član

Pridružen-a: Pet 25 Jan 2008 8:00
Aktiv.: 15.95

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 06, 2023 8:27 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hja, pač lovijo take tepce, kot sem tudi jaz.

Sem kupil nekaj malega, že lansko leto novembra Think .ki se je na poti izgubil. Mi je kitajski prodajalec ponovno poslal paket - kooperativen 1A - potem pa po 5 mesecih to obvestilo. Za paket poslan novembra.
Davek je bil plačan, carina nepotrebna (ni bilo vredno niti 5€), IOSS oznake na paketu potrjevale plačan davek...

Plačal sem !!!uslugo!!! carinske pošte, še enkrat davek v enakem znesku in še poštarjevo !!uslugo!!, ko je paket prinesel. To zadnje, ker sem zamudil email obvestilo da moram takoj plačat (v 24 urah). Za vsa ostala obvestila pošljejo tudi SMS, samo za ta zadnji korak pa ne. Da še malo zaslužijo, kjer sploh nebi smeli.

Ta poštna !!!usluga!!!! skupaj iz prejšnjega odstavka je bila vredna okoli 7€.
Nazaj na vrh
Brusli
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Nov 2020 12:10
Aktiv.: 3.33
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 07, 2023 3:37 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Tale naša pošta nas lepo sem in tja obira. Je še kdo izmed vas za, da se skupaj zberemo in odgovornim osebam na pošti navijemo ušesa?

Decembra lani sem naročil nek paket s kitajske za par EUR, ki ga ni bilo od nikoder. Gledam na mednartodni spletni strani za sledenje pošiljk, kjer piše, da je paket prispel v ciljno državo že januarja. Od takrat naprej pa ne duha ne sluha. No, nedavno (se pravi aprila letos) pa sem prejell obvestilo o prispeli pošiljki z omenjeno vsebino ter da naj pošljem podatke na tisti njihov portal. Kaj so s to pošiljko počeli vmes, ne vem. Na tistem portalu moraš pa itak sprejeti pogoje, da lahko sploh kar koli naprej storiš. Davek je bil plačan po IOSS sistemu že ob nakupu, kljub temu pa bodo verjetno hoteli plačilo tistega prispevka za storitev carinjenja. Pa mislim, da če že sprejmete pogoje in pošljete podatke, se morate nekje strinjati z obveznostjo plačila tega stroška.

Tako, da dejansko razmišljam, da bom res odstopil od paketa in zadevo naročil drugje, ker bo prišlo ceneje.
Nazaj na vrh
qwertz
Član
Član

Pridružen-a: Ned 01 Jun 2008 11:57
Aktiv.: 13.24
Kraj: Vrhnika

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 07, 2023 4:21 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kitajska izkorišča ostale države in se dela revno. Zastonj poštnina ima posledice in nekdo mora to plačati.

https://www.youtube.com/watch?v=BA6gDep6jVM
Nazaj na vrh
int47
Član
Član

Pridružen-a: Pon 15 Dec 2003 0:10
Aktiv.: 8.86
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 08, 2023 1:44 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Imam podobne izkušnje, kot @ Brusli.

Lani novembra in začetek decembra sem naročal iz Ebay-a.
2 paketa sta prišla brez težav še v lanskem letu.
Trije preostali paketi so, glede na mednarodno sledenje, prišli do carinske pošte do 24 decembra.

Nato pa 3 mesece nič. Po treh mesecih sem v roku dveh tednov dobil SMS-e od pošte, v katerem so bile navedene sprejemne številke, ki se seveda niso ujemale z mojimi.
Dve v SMS-ju navedeni sprejemni številki nista obstajali tudi na portalu Pošte Slovenije. Slike pošiljk na portalu, so takšne kvalitete, da si z njimi nisem mogel kakorkoli pomagat.
Ko sem nekako izpolnil obrazce na njihovi povezavi, sem dobil vsaj za eno pošiljko 24h časa za plačilo, drugače mi bodo še nekaj dodatno zaračunali.
En paket so nato dostavili še kar hitro. Za druga dva pa so rabili še dodatnih 10 - 14 dni.

Za primerjavo. Ko sem iz banggood.com naročil NanoVNA in doplačal cca 5$ za registered nekaj poštnino (Ship from CN via Standard Mail Register). Je bil paket pri meni 21 dan (v kuveri Deutche Post).

Mislim, da je tole zrelo najmanj za prijavo na Tramvaj komando.

Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stran 7 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 9 dni