www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

S čim pregnati mačke?
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mosqito
Član
Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22
Aktiv.: 31.42

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 23, 2023 10:37 am    Naslov sporočila:  S čim pregnati mačke? Odgovori s citatom

Na vrtu se pojavijo mački, takoj ko je zemlja zrahljana. Očitno so toliko pametne, da vejo, da je tam zemlja mehkejša in jim je lažje skopat za opravljanje potrebe. Podledica je, da je vse prekopano, posrano, .... Nekako človek nima apetita jesti solate z aromo mačjih drekov.

Na kakšen način bi bilo najbolj učinkovito odganjati mačke? Razmišljal sem, da enostavno uporabim en jetson in s CV zaznavam mačke na vrtu, potem pa sprožim ultrazvočni alarm. Malo sem eksperimentiral in ugotovil, da so ene mačke gluhe, druge pa "ponorijo" med 28 in 54kHz, tajo da sam UZ ni dovolj. Še kakšna ideja? Opcija je tudi vodno tuš. Elektriko in vodo imam na vrtu.

Convert
Član
Član

Pridružen-a: Ned 13 Jun 2021 15:57
Aktiv.: 4.34
Kraj: NM

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 23, 2023 11:40 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz bi šel na oboje, kombinacijo. Vem da moje abnormalno sovražijo oboje, UZ in vodo. Pa vonj po citrusih (limone) - to sem uporabil doma za odvračanje od neumnosti ki so jih počele...
Nazaj na vrh
Prisoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
144300
Član
Član

Pridružen-a: Sre 27 Jan 2010 22:14
Aktiv.: 3.86
Kraj: Zelena dolina

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 23, 2023 3:55 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

En blažji električi pastir in okoli žico, ter na vsaki strani po dva tri koščke meska zatakni na žičko ( žičko v sredino koščka mesa in to zatakneš na vodilno žico ki je okoli ) , pa bo na hitro mir, ko bo katera prijela za kos meska, Mački si zapomnijo in se bodo tam izogibali v krogu , hi.
Par izolatorčkov ( na vsakem vogalu in vmes po potrebi ) si boš še naprintal pa bo ....ali kak PVC za izolatorčke si narežeš ....

Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 23, 2023 6:40 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mačke ničesar bolj ne sovražijo, kot vodo:
https://www.amazon.de/Gardigo-Repellent-Deterrent-Detector-Manufacturer/dp/B01NC0CTXQ/ref=sr_1_1_sspa?adgrpid=105939277395&hvadid=451300376399&hvdev=c&hvlocphy=9062551&hvnetw=g&hvqmt=b&hvrand=3713450083440869978&hvtargid=kwd-25215206&hydadcr=28371_2049457&keywords=katzenvertreiber&qid=1682267951&sr=8-1-spons&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&psc=1
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mosqito
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 23, 2023 8:46 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Super. Tale "Water Jet Animal Repellent" se mi najbolj dopade. Se pač slučajno sproži zalivanje vsakič, ko je maček blizu. Je tudi varno za medsosedske odnose, da ne bo kak mačkoljubec užaljen.
Brusli
Član
Član

Pridružen-a: Tor 24 Nov 2020 12:10
Aktiv.: 3.34
Kraj: Hrastnik

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 24, 2023 7:34 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Kaj pa imaš za en zvočnik za proizvajanje ultrazvoka do 54kHz?
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Igor01
Član
Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09
Aktiv.: 2.52
Kraj: KK

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 24, 2023 8:16 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Mačke boš težko pregnal.
UZ odganjalec je učinkovito deloval ene 2 tedna, potem se navadijo. Vode se sicer izogibajo, a kmalu najdejo pot, kjer se ne sproži in imaš potem posrano na manjši površini pač bolj na debelo...
Pri meni je pomagala preselitev večine mačje zalege v sosednjo občino.
Sicer so sosedje zaznali zmanjšanje mačje populacije, a niso bili kaj preveč razburjeni.

LP
Nazaj na vrh
ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 24, 2023 11:31 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Proteus je napisal/a:
Mačke ničesar bolj ne sovražijo, kot vodo:

Moja bi se hodila tuširat tja

https://www.youtube.com/watch?v=rnmfGarAY1s&ab_channel=Ro-bi
Very Happy

milan62
Član
Član

Pridružen-a: Ned 04 Jan 2004 23:19
Aktiv.: 10.07
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 24, 2023 5:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:

Moja bi se hodila tuširat tja

če ne bi videl, ne bi verjel Smile

LP

ro-bi
Član
Član

Pridružen-a: Ned 28 Jan 2007 16:53
Aktiv.: 15.96

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 24, 2023 7:18 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Naša Mimi je res malo posebna muca. Full prosi za tuš in to vsak dan, a jo pustimo max. 1x na teden, potem rada je zelene olive, ko ji mečemo "igračko", jo nosi nazaj, kot pes. Igračko sem dal v narekovaj zato, ker je to najpogosteje 10cm žice iz utp kabla.... Think
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.37
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 24, 2023 9:08 pm    Naslov sporočila:  Re: S čim pregnati mačke? Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
Na kakšen način bi bilo najbolj učinkovito odganjati mačke? ... Opcija je tudi vodno tuš. Elektriko in vodo imam na vrtu.

Načeloma bi po mojem z vodnim tušem moral rešit problem. Če pa to ne bo pomagalo ... nabaviš psa. Laughing Ta bo poskrbel, da jih zagotovo ne bo blizu ... ga boš moral pa redno sprehodit, da ne bo potem on tisti, ki bo mačke nadomestil. Whistle
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
mosqito
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 24, 2023 9:26 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

O tem ni dvoma. Še nisem slišal za mačka čuvaja, mačka vodiča slepih ali mačka, ki išče ponesrečence. Sem pa veliko slišal o mačjih nadlogah....
lado
Član
Član

Pridružen-a: Pon 09 Feb 2004 13:22
Aktiv.: 4.23
Kraj: Trbovlje

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 24, 2023 9:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

ro-bi je napisal/a:
Naša Mimi je res malo posebna muca. Full prosi za tuš in to vsak dan, a jo pustimo max. 1x na teden, potem rada je zelene olive, ko ji mečemo "igračko", jo nosi nazaj, kot pes. Igračko sem dal v narekovaj zato, ker je to najpogosteje 10cm žice iz utp kabla.... Think

Mislim da se predvsem neizmerno rada igra- tudi preganjanje vodnih kapljic- pa magari je mokra...

Proteus
Član
Član

Pridružen-a: Sre 15 Jun 2005 10:03
Aktiv.: 8.18

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 24, 2023 11:23 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

mosqito je napisal/a:
Še nisem slišal za mačka čuvaja, mačka vodiča slepih ali mačka, ki išče ponesrečence.

Seveda nisi, razlaga pa je dokaj preprosta, mačke doma zavzamejo mesto gospodarja, psi pa mesto sužnija.
Nazaj na vrh
frenki
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Ned 23 Feb 2003 21:26
Aktiv.: 28.37
Kraj: Ljubljana (JN76GB)

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 25, 2023 5:24 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Proteus je napisal/a:
mosqito je napisal/a:
Še nisem slišal za mačka čuvaja, mačka vodiča slepih ali mačka, ki išče ponesrečence.

Seveda nisi, razlaga pa je dokaj preprosta, mačke doma zavzamejo mesto gospodarja, psi pa mesto sužnija.

Laughing Rolling Eyes Proteus in njegove teorije. Malenkost dvomim, da tole iz prakse pišeš. Think Spoštovanje hierarhije ni enako suženjstvu. Shame on you Sicer pa ... ob tem, da se je potrebno zavedat, kaj življenje s psom pomeni in ustrezni izbiri glede na razmere in življenjski stil dobiš vse kaj drugega, kot sužnja. Si kar lahko predstavljam Mareta na kaki kolesarski turi v pasji družbi. Verjetno bi hitro postala nerazdružljiva ... pa še za red na vrtu bi imel lahko poskrbljeno. Wink
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Elektronika Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 6 dni