|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
PeterC Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.86
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2007 10:39 pm Naslov sporočila: Hitri USB vmesniki |
|
|
Pozdravljeni.
Iz nekega embedded sistema bi v najkrajšem času rad pripeljal veliko količino podatkov.
Zanima me, če je kdo zasledil kakšen USB 2.0 vmesnik ki deluje čimbolj enostavno in po možnosti v Hi-Speed načinu - 480 Mbit/s (60 MB/s).
Trenutno gledam FTDIjev FT245R, deluje v Full Speed načinu in menda realno "potegne" 800kB/s, se pa zelo enostavno dela z njim.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi uporabil. Je že čas da razmišljam v smeri TCP/IP?
Lep pozdrav
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alessio Član

Pridružen-a: Pon 04 Dec 2006 8:39 Prispevkov: 363 Aktiv.: 1.61 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 12, 2007 11:22 pm Naslov sporočila: Re: Hitri USB vmesniki |
|
|
PeterC je napisal/a: |
Pozdravljeni.
Zanima me, če je kdo zasledil kakšen USB 2.0 vmesnik ki deluje čimbolj enostavno in po možnosti v Hi-Speed načinu - 480 Mbit/s (60 MB/s).
Trenutno gledam FTDIjev FT245R, deluje v Full Speed načinu in menda realno "potegne" 800kB/s, se pa zelo enostavno dela z njim.
|
FT245 je res izredno enostavno za krmiliti, 4 handshake linije in
8 podatkovnih, vse skupaj pa izgleda kot FIFO buffer. Sam sem ga
krmilil z FPGA-jem in iz izkušenj lahko potrdim prenos podatkov celo
preko 800kB/s. Velika prednost FTDI čipov je enostavnost uporabe
tudi na strani PC-ja z uporabo njihovega DLL-ja, obstaja pa tudi open-source
verzija za linux platformo.
Aleš |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dpavli Član

Pridružen-a: Čet 25 Jan 2007 9:19 Prispevkov: 121 Aktiv.: 0.54
|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2007 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Cypressovi ICji so prezahtevna zadeva?
LP, D |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
PeterC Član

Pridružen-a: Tor 14 Dec 2004 20:22 Prispevkov: 204 Aktiv.: 0.86
|
Objavljeno: Tor Mar 13, 2007 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem si ravno ogledoval Cypressov CY7C68001 EZ-USB SX2™. In res, IC se mi zdi prezahteven. Nikjer nisem našel že kakšnih narejenih driverjev, kar pomeni da bi moral preštudirat USB protokol da spacam program za PC. Potem pa še težava s PID & VID, ki sta za FTDIjev čip že zraven.
Pomoje bom začasno uporabil kar FT245R z možnostjo nadgraditve, ostale možnosti pa bom "raziskovalno" pogledal. Sicer pa sem v sistemu našel ozko grlo tako da mi trenutno Hi-Speed niti ne koristi, dokler ga ne odpravim.
Se pa priporočam za napotke, če se je kdo s tem že ukvarjal.
LP
Peter |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 493 dni