|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3477 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Jul 27, 2023 7:18 am Naslov sporočila: |
|
|
Ali je kvarjenje meritev sploh potrebno?
V navodilih polnilnice oz. LoadGuarda berem:
Citiram: |
Podpora Modbus protokolu za integracijo s pametnimi sistemi upravljanja zgradb.
Oddaljeno nastavljanje moči
UPRAVLJANJE GRUČE POLNILNIH POSTAJ: Osnovano na željah uporabnika in trenutni obremenitvi inštalacije.
|
Sicer pa bi tudi lahko ob vsakem bloku ustrezno spremenil konfiguracijo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
NeoTO Član

Pridružen-a: Pon 28 Mar 2005 19:19 Prispevkov: 2752 Aktiv.: 11.58 Kraj: Trzic
|
Objavljeno: Pet Jul 28, 2023 12:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
bostjang je napisal/a: |
NeoTO je napisal/a: |
bostjang je napisal/a: |
Lahko pa se prestaviš na analogno stran in simuliraš dodatni tok. |
Tudi na to sem že pomislil. Težava je, da potem moram še dodaten merilnik postavit, da sploh vem kolikšen tok je potreben. |
Iz tvoje zadnje priponke sklepam, da imaš samo eno fazo. V tem primeru ne bi rabil dodatne meritve (toka), saj bi preprosto simuliral tok, ki ustreza razliki med nastavljenim maksimumom in trenutno želenim maksimumom. |
Malce nerodno napisano od mene - slika je iz manuala, jaz imam 3 faze.
Glede Modbus-a - raje vidim, da polnilnica sama dobiva meritve toka in omejuje moč objekta, ne pa da jaz nastavljam moč grupe preko Modbus-a. Če grem na ta način, nimam failsafe mehanizma, če izpade komunikacija. Če izpade komunikacija med polnilnico in merilnikom, potem polnilnica preklopi na failsafe nastavitve in je to rešeno.
Postavitev OCCP serverja za potrebe ene polnilnice je tudi malo preveč.
Finta je tudi v tem, da se na polnici določa omejitev tokov, pri dogovorjeni moči, pa gre za moč. Ker avto polni na vseh treh fazah z istim tokom, planiram tokove prilagajati tako, da bo skupna moč znotraj omejitev. _________________ Lp,
Matevž |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 9 dni