|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Silvo Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09 Prispevkov: 14656 Aktiv.: 62.17 Kraj: Koroška-okolica Dravograda
|
Objavljeno: Tor Avg 01, 2023 10:31 am Naslov sporočila: Kako uničujete CD-DVD ploščke? |
|
|
Doma delam čistko. Z leti se je nabralo par "tortic" teh medijev. Nimam pojma kaj vse je gor. Še manj pa, da bi vsakega gledal pa ga spustil skozi rezalnik. (imam rezalnik papirja, ki reže tudi cd-je) Preden gre na zbirni center "tortico" stisnem v primež ter jo prevrtam z večjim svedrom. To sigurno odvrne radovedneže na zbirnem centru. Kako jih uničujete ostali? _________________ lp
Silvo |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
grega09 Član

Pridružen-a: Pet 24 Okt 2014 11:17 Prispevkov: 490 Aktiv.: 3.81
|
Objavljeno: Tor Avg 01, 2023 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
Nisem jih imel veliko, pa nič posebnega gor. Kar sem pa dal stran sem prej dobro poškodoval površino z ostrim predmetom. Preizkus je pokazal, da branje ni bilo več možno. Zame je bila dobra hitra rešitev za par deset CD-jev in DVD-jev...
Preden dam trdi disk od sebe pa obvezno prepis z https://dban.org/. Uporablja DOD standarde za prepis diska in na nekem stranskem PC-ju jih prepišem, potem gredo pa v prodajo ali pa v smeti... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SimonS Član

Pridružen-a: Čet 01 Jul 2004 11:18 Prispevkov: 4760 Aktiv.: 20.19 Kraj: Kobarid
|
Objavljeno: Tor Avg 01, 2023 6:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uh, nekateri si pa vzamete čas za uničevanje.
Jaz uporabljam orodje za hitro formatiranje.
Deluje hitro cca 1 sekundo in postane disketa, DVD, HDD, SSD, ... 100% neberljivo
fast erase tool _________________ Lep dan
Simon |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
v.j. Član

Pridružen-a: Pet 13 Feb 2015 9:47 Prispevkov: 1632 Aktiv.: 13.08 Kraj: Veldes
|
Objavljeno: Tor Avg 01, 2023 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ali imate res tako hudo pomembne podatke? Vsekakor ni ravno higienično puščat gor zasebne dokumente.
OK, ja, mehansko uničenje je zanesljivo in hitro. Zapisljive medije za večkratno uporabo, HDD je recimo najbolj pogost, če so delujoči jih brišem z hitrim formatom, potem pa nanj do polnega nabašem filme in mp3 in tudi pustim gor... zanesljivo nihče ne bo brskal in iskal kaj je bilo prej gor... vkolikor je to sploh mogoče in vprašanje je, koliko je sploh uspešno, za navadne smrtnike zagotovo nemogoče. Zakaj tako? ker disk ostane uporaben, za primer, če bi ga kdo želel uporabljat. _________________ Kontakt na e-mail, za več informacij klikni gumb 'www', na ZS ne odgovarjam!
Ne mi pisat zasebnih sporočil na forumu! NIKOLI ne boste dobili odgovora na ZS !
Če vam moji odgovori niso všeč, nihče vas ne sili, da jih berete! uporabite gumb 'ignore' |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 459 dni