|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
MarkoM Član

Pridružen-a: Tor 12 Sep 2006 15:29 Prispevkov: 2825 Aktiv.: 12.33 Kraj: Lovrenc na P.
|
Objavljeno: Čet Nov 23, 2023 11:18 am Naslov sporočila: |
|
|
lojzek3211 je napisal/a: |
Kolikor sem gledal včeraj, mislim da ni. Je sploh možno? Lahko se motim, preverim ko pridem domov. |
Če ni na drugi strani, je pa nekje vmes. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek3211 Član

Pridružen-a: Ned 04 Nov 2012 19:51 Prispevkov: 196 Aktiv.: 1.27
|
Objavljeno: Čet Nov 23, 2023 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Hvala.
Kaj pa glede napetosti? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3476 Aktiv.: 14.64 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Čet Nov 23, 2023 12:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uganjujem, da ga krmili MCU neposredno, torej 5V. In to tak z vgrajenim oscilatorjem. Lahko pa preveriš, kam gre tisti plus. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
s53al Član

Pridružen-a: Pon 18 Okt 2010 19:44 Prispevkov: 1131 Aktiv.: 6.31 Kraj: Bela krajina
|
Objavljeno: Čet Nov 23, 2023 1:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen!
Danes sem razkopal peč,da sem prišel do elektronike.
Napetosti nisem pomeril, ker je prostora premalo da bi priključil multimeter. Ko je vezje iz plastičnega ohišja so vsi kontakti in komplet vezje pod visoko napetostjo vse okoli kjer bi moral meriti pa železno. Nisem reskiral da nebi bilo kaj narobe.
Sem odlotal zvočnik…sem imel doma enega starega od analognega multimetra-samo za test. In problem je v zvočniku. Zadeva deluje, ampak je zvočnik pre švoh..dela na maksimumu in bi ga skurilo.
Tako da je verjetno potreben zvočnik nad 5v kot ste napisali v prejšnjih postih.
Premer zvočnika je 14mm
Debelina 8mm
Razmak med nogicami 7mm
Mislim pa, da je samo na eni strani +
Kje bi lahko dobil takšno zadevo v Mariboru?
Prilagam sliko: |
Če te je strah merit pri napetisti, stvar izklopi, nalotaj dve žičke (podalšaš) tam kjer si odlotal ta piskač in izmeri napetost. Mogoče sem jih svoj čas 1000 nalotal, žal pa se ne spomnem, kakšna je bila voltaža. _________________ Vremenska postaja Doblička gora |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek3211 Član

|
Objavljeno: Čet Nov 23, 2023 3:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
So mi dali 3-16v zvočnik.
Zalotam, vklop peči pri katerem je kratek pisk dela brez problema. Ko peč izklopim kjer je pisk nekoliko daljši, prvo normalen ton,potem spremeni frekvenco in ne neha piskati… konstantno piska dokler ne potegnem kabla iz vtičnice.
Je komu jasno, zakaj se to dogaja? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lojzek3211 Član

|
Objavljeno: Čet Nov 23, 2023 3:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
EDIT: Urejeno!!
Ne vem, v čem je fora da je na tiskanem vezju (glej sliko nazaj) narisan simbol + ?
Ali ni tam plus za ta zvočnik tudi?
V glavnem, obrnil zvočnik,da je zvočnikov - zalotan na simbol + na tiskanem vezju in zadeva špila kot nova!!
Hvala vsem ki ste mi pomagali!
H
Lep pozdrav. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GAD Član

Pridružen-a: Pet 12 Maj 2023 11:05 Prispevkov: 11 Aktiv.: 0.42 Kraj: Slovenska Bistrica
|
Objavljeno: Pon Nov 27, 2023 1:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
EDIT: Urejeno!!
Ne vem, v čem je fora da je na tiskanem vezju (glej sliko nazaj) narisan simbol + ?
Ali ni tam plus za ta zvočnik tudi?
H
Lep pozdrav. |
Zato so fantje svetovali, da pomeriš napetost direktno na pinih.
Lahko bi odlotal piskač in prilotal dve daljši žici, nanj pa priklopil multimeter. Bi hitro videl polaritieto in višino napetosti.
Za drugič  _________________ Inženirjev potomec |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 8 dni