|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
Igor01 Član

Pridružen-a: Pon 29 Nov 2004 12:09 Prispevkov: 598 Aktiv.: 2.52 Kraj: KK
|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2007 10:01 am Naslov sporočila: Težave z AR |
|
|
Živjo
imam težave z AR Blaupunkt Orlando CD72. Pri uporabi tunerja v neenakomernih presledkih (lahko vsaki 2 uri ali pa na 10 min prekine sprejem za par sekund. Display deluje in tuner tudi. Le glas izgine na vseh zvočnikih. Pri predvajanju CDja pa namesto izginulega zvoka vsake toliko poči v zvočnikih. Zanimivo je, da poči enako glasno (pravzaprav ne zelo glasno, tiše kot normalna jakost) ne glede na nastavljeno jakost. In občasno po vklopu ne deluje regulacija glasnosti - enostavno ni zvoka. Po nekaj vklopih in izklopih se prebudi in deluje na prej opisan način. Med spreminjanjem jakosti nikoli ne zataji, niti zahrešči, tako, da mislim, da poti za glasnost ni kriv za nastale simptome.
Se AR poslavlja ?
Priklop na napajanje in priklop zvočnikov je preverjeno dober.
Ko priklopim v avto drug AR teh simptomov ni !
Kje iskati napako?
LP Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2007 11:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Meni je nekoč modrapika piskala na vsake nekaj minut in lep čas nisem zasledil napake. Na koncu sem ugotovil, da je nekdo vključil funkcijo Io ali lo. Nisem prepričan, da se ravno tako imenuje, vendar preveri.
Za izgubljanje sprejema je pa skoraj gotovo kriv AF (Alternative frequency). Če radio nima dveh tunerjev prekine signal.
Upam, da ti kaj pomaga. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2007 4:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Bom preveril, vendar se bojim, da to ne bo pravo. Namreč, ne razumem, kaj bi funkcija tunerja lahko imela s predvajanjem CDja (občasno pokanje).
Vseeno pa hvala za namig - bom preveril. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Highlag Član

Pridružen-a: Pet 23 Jan 2004 20:42 Prispevkov: 4034 Aktiv.: 17.03 Kraj: Črnuče
|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2007 5:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Ponavadi CD muziko prekine kakšna funkcija, kot je "traffic information". In če to funkcijo kombiniraš z kakšnim radijem, ki mu tuner zamrzne vsake toliko časa on sprejemu informacij slišiš tišino. (Naprimer moj Sony)  _________________ If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2007 5:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pri meni prekine zvok samo na radiju, pri CDju poči med glasbi in je ne prekine s tišino. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mucek4 Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52 Prispevkov: 2952 Aktiv.: 12.46 Kraj: Tržič - Mesto med gorami
|
Objavljeno: Pet Mar 16, 2007 8:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Občasno pokanje CD-ja je lahko problem v zapacanem laserju oz. spraskanem CD-ju in potem preskakuje. poizkusi drug CD oz. čistilni CD.
Prekinjanje pa še vedno mislim da je samo AF. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Igor01 Član

|
Objavljeno: Sob Mar 17, 2007 7:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem izključil AF, TP, TA in LO ter vstavil brezhiben CD. Simptomi so še vedno prisotni. Očitno je radio odslužil zato iščem menjavo. Hvala za nasvete.
LP Igor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni