www.elektronik.si Seznam forumov www.elektronik.si
Forum o elektrotehniki in računalništvu

PomočPomoč  IščiIšči  Seznam članovSeznam članov  SkupineSkupine  StatisticsStatistika  AlbumAlbum  DatotekeFilemanager DokumentacijaDocDB LinksPovezave   Registriraj seRegistriraj se 
  PravilaPravila  LinksBolha  PriponkePriponke  KoledarKoledar  ZapiskiZapiski Tvoj profilTvoj profil Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil PrijavaPrijava 

Obisk trgovine Conrad v Grazu
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mucek4
Član
Član

Pridružen-a: Sob 18 Jun 2005 20:52
Aktiv.: 12.43
Kraj: Tržič - Mesto med gorami

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 16, 2007 8:04 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jaz grem 100% in s Petrom se dobiva pol osmin v SG-ju.
Nazaj na vrh
Odsoten Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Silvo
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 24 Feb 2003 17:09
Aktiv.: 61.80

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 17, 2007 12:02 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ne pozabit osebne ali potnega lista!
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 17, 2007 4:34 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ravno iz Graza. Cene v Neuhold-u so resnično smešne glede na tiste katerih smo vajeni. Za vse kar je na fotografiji sem plačal 36Eur Shocked
- 4 delni set pincet - plastičen
- 20 kom visokosvetilnih led displejev 14.2mm
- 1 kom LCD displej enovrstičen
- 2 x trafo 2x15V 600mA
- 25X 560uF /35V ELKO
- 50x 390uF 25v
- 50x zelen led 5mm
- 5x stikalo
- 10x 5V 0.5A TO-220 stabilizator
- 50x BC547
- 50x BC557
- 10 bistalbil rele 1-3V
- 20 monostabil rele 5V 10mA

P3170001.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  412.02 KB
 Pogledana:  40 krat

P3170001.jpg

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 17, 2007 4:54 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Zanimiva vezava, ki sem jo našel zraven LCD displeja. Koliko razumem dobiš na tak način inverzni prikaz?

PS
Kupil sem tudi bistabilne releje. Vprašanje; Kako tukaj vezati zaščitno diodo? Confused Rele namreč vklopi/izklopi tako da se mu menja polariteta tuljave? Je sploh potrebna? Dela od 1-3V

P3170002.jpg
 Opis:
 Velikost datoteke:  410.13 KB
 Pogledana:  9 krat

P3170002.jpg

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 17, 2007 4:58 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Kupil sem tudi bistabilne releje. Vprašanje; Kako tukaj vezati zaščitno diodo? Confused Rele namreč vklopi/izklopi tako da se mu menja polariteta tuljave? Je sploh potrebna? Dela od 1-3V
Ni potrebna dioda. Čas priklopa napetosti na rele je reda mS, ker se namagneti kotva.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 17, 2007 5:02 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Branez je napisal/a:
Silvo je napisal/a:
Ni potrebna dioda. Čas priklopa napetosti na rele je reda mS, ker se namagneti kotva.

Offtopic;

Iskal podnožja za elektronke - jih nimajo. Sad. Če rabiš kak rele sporoči. 10 jih je stalo 2.95Eur. V znani trgovini pri nas je hotel toliko za enega. :bonk:

Branez
Moderator
Moderator

Pridružen-a: Pon 14 Apr 2003 7:21
Aktiv.: 32.97
Kraj: Koprivnica HR

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 17, 2007 5:05 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Hvala! Jih imam, nekoč sem jih vgrajeval v sobne termostate za eno poznano nemško firmo.

Albert Einstein
Nazaj na vrh
Skrit Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
robertos
Član
Član

Pridružen-a: Sre 11 Avg 2004 11:31
Aktiv.: 3.33
Kraj: Vuhred JN76OO

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 17, 2007 6:28 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Silvo je napisal/a:
Zanimiva vezava, ki sem jo našel zraven LCD displeja. Koliko razumem dobiš na tak način inverzni prikaz?

Kolikor jaz razumem nemško, pomeni to samo negativni regulator ali converzni regulator. Se pravi, če imaš display na katerem se kontrast regulira z napetostjo od 0 do -5v, ti pa imaš na razpolago samo pozitivno napajanje +5v, dodaš ta čip, ki deluje kot converzija pozitivne napetosti v negativno, s katero lahko potem reguliraš kontrast displaya od 0 do -5V
Nikakor pa ne inverzni prikaz na samem displayu!

VolkD
Član
Član

Pridružen-a: Pet 24 Sep 2004 21:58
Aktiv.: 59.91
Kraj: Divača (Kačiče)

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 17, 2007 8:08 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Jah..
Silvo nič pretresljivega nisi kupil. 80 % stvari bi pri meni lahko dobil free.
Izgleda, da sem po tolikih letih semnjev in veliki količini elektronike doma postal prekleto razvajen.

Silvo
Moderator
Moderator

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 17, 2007 8:33 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

VolkD je napisal/a:
Jah..
Silvo nič pretresljivega nisi kupil. 80 % stvari bi pri meni lahko dobil free.
Izgleda, da sem po tolikih letih semnjev in veliki količini elektronike doma postal prekleto razvajen.

Darko,
Po pravici povedano razen displejev, katerih mi je čisto zmanjkalo nisem nameraval kupit nič drugega. Ostalo se je slučajno znašlo v košari. Wink Imeli so tudi neke VF izhode module (o tem kaj točno je bilo bo lahko več vrjetno napisal Robertos). Tisto bi vrjetno bilo interesantno tebi.

VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 17, 2007 8:36 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Ja, jaz sem na srečo nekje staknil eno bančno tablo s pomočjo katere prikazujejo vrednost valut. Displejev, da glava boli. Laughing
mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 17, 2007 8:57 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Vidim da bo enkrat treba v obisk trgovine v Divači in sicer s praznim prtlažnikom. Wink

Moj izkupiček je bil malce večji:

7x 1x16 LCD
4x 10v 150m trafo
4x koračni motorčki
nekaj elektrolitev, tipk, trimerjev, 150 diod, pa žal samo 10 visokosvetlečih. jim jih je zmanjkal Sad
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 17, 2007 9:10 pm    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

koračni motorčki, ali koračni motorji ?
mucek4
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 18, 2007 12:03 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Prej motorčki kot motorji, višina je cca 25mm premer pa 55mm. Bomo videli kako bo Smile
Nazaj na vrh
VolkD
Član
Član

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 18, 2007 1:47 am    Naslov sporočila:   Odgovori s citatom

Pri koračnih motorjih gre navor nekako s težo motorja Laughing . Saj je nekako razumljivo, magnetna gostota je omejena, pa naj bodo materiali še tako dobri.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo   Printer-friendly version    www.elektronik.si Seznam forumov -> Vse kar nima zveze z elektroniko in računalništvom Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4  Naslednja
Stran 3 od 4

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu
Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu

Uptime: 7 dni