|
www.elektronik.si Forum o elektrotehniki in računalništvu
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.69 Kraj: Polhov Gradec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mosqito Član

Pridružen-a: Čet 07 Apr 2016 23:22 Prispevkov: 3531 Aktiv.: 31.57
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2024 12:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Velik displej je res plus, vsekakor s touch panel, sicer je brez neke prave dodane vrednosti. Malo se je treba navadit in preklopit navajen način uporabe preko tipk in menujev starejših modelov. Zoomiranje in dekodiranje je hitro in učinkovito. Sicer cenejših modelov ne poznam (tale s katerim delam je https://www.batronix.com/shop/oscilloscopes/Rohde-Schwarz-RTB2004.html ), ampak glede na videno na tvojih linkih bi se odločil za prvega ali četrtega (če ti je BW dovolj). Morda lahko vzameš cenejši 100MHz model, ki dekodira večino protokolov, za hitrejše signale (CAN, CANFD,…) pa za razliko v ceni nabaviš kak peak CAN usb vmesnik in licenco za CAN analyzer. Ta pokriva tudi LIN. Se mi zdi veliko lažje debigirat can z namenskim orodjem, kot na osciloskopu (ta sicer pomaga pri odkrivanju kakih “zvončkljanj” pri razvoju ECU).
Kaj pa refurbished?
Tule večkrat nabavljam instrumente: https://www.instrumex.de/en/product_list
Siglent je samo eden 70MHz: https://www.instrumex.de/en/9040
_________________ Always going the extra mile. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bostjang Član

Pridružen-a: Tor 03 Jan 2006 15:29 Prispevkov: 3469 Aktiv.: 14.65 Kraj: Postojna
|
Objavljeno: Ned Maj 19, 2024 4:10 pm Naslov sporočila: |
|
|
Prednost novih Rigol DHO-jev, je tudi USB-C napajanje in s tem lažja uporaba na terenu (battery bank). Gašper to verjetno že ve.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

Pridružen-a: Sre 28 Maj 2008 17:17 Prispevkov: 2219 Aktiv.: 10.69 Kraj: Polhov Gradec
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

|
Objavljeno: Pon Maj 20, 2024 8:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Na hitro sem našel tole:
Randy222 - EEVBlog je napisal/a: |
So, in summary, There are two HW #'s for 800's, 2ch and 4ch model. For 900's there's just HW-8, they are all 4ch w/ digi port. So, HW-8 only seems to indicate that the device has extra hardware (804 more than the 802, 900's are a opened 804 with digi port.)
So I perhaps conclude HW # is not really relevant unless one decides to add a digi port to an 800 model. I do not get any benefits running my 804 as HW-8. The extra CAN and LIN appears to come from running the 914 vendor.bin
HW-8 --> 4ch with digi port (with AFG?)
HW-12 --> 4ch with no digi port
HW-xx --> 2ch with front side EXT trigger and no digi port (I forget the HW # for the 2ch devices, and I am not sure front EXT is hardware or not).
All the 900's are HW-8 ? Does that mean they all have AFG but only S models have it activated? Isn't AFG more hardware, or is that done via FPGA or something?
|
_________________ LP Gašper |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

|
Objavljeno: Ned Maj 26, 2024 12:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sem na vikend izposojo dobil Rigol DHO924S
Ima sicer logični analizator in signalni generator, ki ga ne rabim.
Sem malo šnofal CAN vodilo mojega avta (priklopil sem se na diagnostični priključek, CAN GW samo sprašuje ali je diagnostika priključena).
No nato sem priklopil Launch diagnostiko in zagnal branje vseh modulov.
Zdaj malo je slabo ker vsak modul očitno naredi nek reset vodila in se pobriše predhodna vsebina shranjenih sporočil.
Je pa možno, da je to tudi BUG na rigolu.
Za dodatno zabavo sem potem isto ponovil še z CanEasy STICK.
Ja vem, nisem ujel istega modula.
Opis: |
|
Velikost datoteke: |
155.79 KB |
Pogledana: |
2 krat |

|
CAN GW in diagnostika se pogovarjata |
|
119.79 KB |
3 krat |

|
|
143.63 KB |
10 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mujo Član

Pridružen-a: Ned 02 Jan 2005 19:24 Prispevkov: 746 Aktiv.: 3.15 Kraj: MB
|
Objavljeno: Pon Maj 27, 2024 7:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Si mogoče poskusil export zajetih podatkov? Ponavadi se tam vidi več podatkov.
Sicer nevem kaj je tebi bolj prioritetno - osciloskop ali zajem digitalnih signalov.
Poglej si saleae logic - logični analizator z zelo dobrim SW. Podpira tudi zajem analognih signalov.
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

|
Objavljeno: Pon Maj 27, 2024 9:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
Nekaj sem poskusil, in imam datoteke v bin formatu.
Žal mi je zmanjkalo časa za analizo.
Bo moralo počakati do anslednjega vikenda.
In sem dobil potrditev, da je precej možno da je zgoraj opisano delovanje prikaza bug.
|
Nazaj na vrh |
|
 |
airwolf Član

|
Objavljeno: Tor Maj 28, 2024 8:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mi je ratalo pretovrit in analizirati v drugem programu.
Najprej z wavebin v sr datoteko, ki jo prebavi sigrok.
V njem sem potem dekodiral CAN sporočila.
Pazi, velika slika.
|
105.63 KB |
39 krat |

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu Ne, ne moreš pripeti datotek v tem forumu Ne, ne moreš povleči datotek v tem forumu
|
Uptime: 492 dni